İstanbul'daki yetkili servis diğer markalardan da bazılarının hizmetini veriyor dediğiniz gibi şikayetler biraz fazla bu yüzden ben kendi cihazımı bakım için göndermek yerine bakımını kendim yaptım. Pişman değilim elinizde bilgisayarı sökmek için ekipman varsa bakım yapma konusunda sorun yaşamazsınız ama bilgisayar son 6 ay içerisinde arıza çıkarırsa ve bu sizden kaynaklı değilse cihaz garanti dışı kalacağı için sorun yaşayabilirsiniz.

Yok hocam ben garantiye gönderdim servis anakartı değişecek dedi garip geldi ondan bilgilendirdim ısınma sorunu 99 derece CPU görüyordu testlerde ve USB'ler çık gir yapıyordu.

USB'lerin çık gir yapması bir sorun ancak normal şartlarda bir ısınma sorunu yüzünden anakart değişmez. Senin almış olduğun değerleri ben de Victus cihazımda alıyordum servis ile ilgili mesajlara baktığım zaman HP kısmında farklı şikayetler var Lenovo kısmında farklı şikayetler var. Adam adaptörünün değişmesini istemiş "anakartın değişecek " demişler halbuki ana kartlık bir şey yok.
Yetkili servislerin ülkemizde yaptığı bir şey eğer küçük bir sorun varsa o sorunu büyütüp arıza kaydına da büyük bir sorun var mış gibi işliyorlar muhtemelen pahalı parçaların garanti kapsamında değişiminden daha güzel para kazanıyorlar. Ama şunu söyleyebilirim işin ehli bir elektronikçi senin bilgisayarının parçalarını değiştirmeden bileşenler üzerinde onarım işlemi yaparak cihazını sorunsuz bir hale getirebilirdi yani anakart değişimi ile ilgili bir şey değil.
Şu an benim bilgisayarımın CPU'su 72 GPU'su 49 derece mk-6 uygulandı o da acemi bir şekilde spatulam falan yoktu, sıvı metal uygulasam ya da termal ped kullansam ısıyı çok daha fazla aşağı çekebilirdim zaten yapacakları şeyi bildiğim için servise göndermedim benim kullandığım modellerde sensör sorunu var hazır böyle bir sorunu yaşamamışken anakart değişimi denilip değiştirilerek belki de sensör sorunu olan bir anakartın bilgisayarıma takılmasını istemem.
Şunu da ekleyeyim çok güvenilir sandığımız yetkili servisler siyası bağlantısı bulunan paragöz teknik servis topluluğudur ihaleye girerek yetkili servis belgesini alıyorlar yoksa öyle çok kaliteli hizmet verdikleri falan yok.
Marka kötülemiyorum ama ülke genelinde hatta ülkedeki teknolojik ürünlerin tamamını da dahil ederek söylüyorum bazı onarım işlemlerini kendimiz yapmamız yetkili servise göndermekten daha iyidir.

Hocam yazın için teşekkürler fakat 6 ay garantisi kalmıştı ben sadece anakart değişilecek deyip yapılmayabilir ihtimaline kurt düşürdüm çünkü teknik servis deneyeimlerim bu zamana kadar hep kötü geçti ve laptopun da yüzde yüzü anakarttan oluşur dahilidir yani 0 gibi olacak ondan aydınlatırsanız sevinirim.

Yok hocam ben garantiye gönderdim servis anakartı değişecek dedi garip geldi ondan bilgilendirdim ısınma sorunu 99 derece CPU görüyordu testlerde ve USB'ler çık gir yapıyordu.

Hocam yazın için teşekkürler fakat 6 ay garantisi kalmıştı ben sadece anakart değişilecek deyip yapılmayabilir ihtimaline kurt düşürdüm çünkü teknik servis deneyeimlerim bu zamana kadar hep kötü geçti ve laptopun da yüzde yüzü anakarttan oluşur dahilidir yani 0 gibi olacak ondan aydınlatırsanız sevinirim.

Yedek parçalarda %100 doğruluk payı olmuyor gerçekten teknoloji tamamen şans işi bunu kendi durumumdan örnek vererek anlatayım;
2024 Ağustos ayında HP Victus 16R-1045NT modelini satın aldım o zamanlarda hiçbir sorunu yoktu kimse şikayetçi değildi forumdaki HP'yi kalitesizliğinden dolayı eleştiren arkadaşlar haricinde çoğu kullanıcı da öneriyordu zaten ben de önerilere göre hareket edip bu bilgisayarı aldım o zamanlarda YT kanallarında da çok övülüyordu. Bir sene sonra ( yanılma payım olabilir ) bilgisayarın uyku modu sensörünün arıza çıkardığı ve yüksek sıcaklıklarda bilgisayarın kendi kendini uykuya aldığı ile ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı tabii ben de o zaman dedim herhalde bizim bilgisayar patlayacak.
Ben bilgisayara aldığım zamandan bu yana hiç bakım yaptırmadım ( ilk bakımını yapalı üç ay olmamıştır) ve hep kirli kullandım toz içinde çalışıyordu boşta 80 dereceyi gördüğümü bilirim. Ama gel gör ki ben hiçbir sorun yaşamadım CPU 93 dereceyi gördü bana mısın demedi diğer arkadaşlar çok fazla sorun yaşadılar ve bu markadan da soğudular. Bende de ekran kusurlu çıktı orası ayrı mesele ama sonuç olarak birimizin yaşadığı sorunu diğeri yaşamayabiliyor.
Ben ana kartım ısınıyor diye servise gönderseydim ve anakart sorunu var değişmesi gerekiyor deseydiler ne olacaktı?
Muhtemelen ileride sensör sorunu yaşayacağım yeni bir anakart ile değişim sağlanacaktı, demek istediğim yetkili servis bile olsa üretim hattından çıkan mal kötü olduktan sonra dünyanın en iyi hizmetini alsanız da pek bir şey değişmez bir de ülkemizde ister teknik servis olsun ister yetkili servis olsun arızayı bulan onarmak yerine " parça değişecek " diyor çünkü parça değişiminden daha fazla para kazanıyor tamirle de uğraşmıyor benim elimdeki mal kusurlu mu? Evet kusurlu ama, onarımını ben kendim yapabiliyorum o zaman yetkili servisteki benden daha niteliksiz birinin cihazıma müdahale etmesi mantıksız.
Konu biraz saptı ama özetle sırf elinde bir belge var diye cihazı bilgisi ve niteliği belli olmayan insanlara teslim etmenin anlamı yok USB arızası benim eski bilgisayarımda da var Lenovo'nun dinozor diyebileceğimiz bir modeli nasıl bir şey olduğunu biliyorum o algılamama sorunları çileden çıkartıyor ama anakart değişimi ile de sorunun çözülmeyeceğini biliyoruz istese komponent sipariş edip anakart üzerinde değişim yapmasını dabilirler.
Söylediğim şeyler saçma olabilir ama ABD'li markanın distribütöründe çalışmış biri olarak söylüyorum en uzman kişiler bile parça değişimi yapmaktan öteye geçemiyor.

Güncelleme: Servise gidip gelmiş anakart tamamen değiştirilmiş denip geldi raporu da elime geldi laptopu ilk aldığım sıcaklıklara ulaştım alttaki ek öncesi ve sonrası (oynadığım oyundan baz aldım ETS 2 Full ayarlar %400 ölçekleme) Cinebench'te CPU maksimum 83 gördü.Ve soracağım ki win 11 orjinal keyim anakarta tanımlıydı ama o da gitmiş ve girdiğimde hata alıyorum çözümü var mıdır?

Dosya Ekleri

• 1771505167790.webp
    1771505167790.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 21
  • 1771505197295.webp
    1771505197295.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 23