Yok hocam ben garantiye gönderdim servis anakartı değişecek dedi garip geldi ondan bilgilendirdim ısınma sorunu 99 derece CPU görüyordu testlerde ve USB'ler çık gir yapıyordu.
Hocam yazın için teşekkürler fakat 6 ay garantisi kalmıştı ben sadece anakart değişilecek deyip yapılmayabilir ihtimaline kurt düşürdüm çünkü teknik servis deneyeimlerim bu zamana kadar hep kötü geçti ve laptopun da yüzde yüzü anakarttan oluşur dahilidir yani 0 gibi olacak ondan aydınlatırsanız sevinirim.
Yedek parçalarda %100 doğruluk payı olmuyor gerçekten teknoloji tamamen şans işi bunu kendi durumumdan örnek vererek anlatayım;
2024 Ağustos ayında HP Victus 16R-1045NT modelini satın aldım o zamanlarda hiçbir sorunu yoktu kimse şikayetçi değildi forumdaki HP'yi kalitesizliğinden dolayı eleştiren arkadaşlar haricinde çoğu kullanıcı da öneriyordu zaten ben de önerilere göre hareket edip bu bilgisayarı aldım o zamanlarda YT kanallarında da çok övülüyordu. Bir sene sonra ( yanılma payım olabilir ) bilgisayarın uyku modu sensörünün arıza çıkardığı ve yüksek sıcaklıklarda bilgisayarın kendi kendini uykuya aldığı ile ilgili paylaşımlar yapılmaya başlandı tabii ben de o zaman dedim herhalde bizim bilgisayar patlayacak.
Ben bilgisayara aldığım zamandan bu yana hiç bakım yaptırmadım ( ilk bakımını yapalı üç ay olmamıştır) ve hep kirli kullandım toz içinde çalışıyordu boşta 80 dereceyi gördüğümü bilirim. Ama gel gör ki ben hiçbir sorun yaşamadım CPU 93 dereceyi gördü bana mısın demedi diğer arkadaşlar çok fazla sorun yaşadılar ve bu markadan da soğudular. Bende de ekran kusurlu çıktı orası ayrı mesele ama sonuç olarak birimizin yaşadığı sorunu diğeri yaşamayabiliyor.
Ben ana kartım ısınıyor diye servise gönderseydim ve anakart sorunu var değişmesi gerekiyor deseydiler ne olacaktı?
Muhtemelen ileride sensör sorunu yaşayacağım yeni bir anakart ile değişim sağlanacaktı, demek istediğim yetkili servis bile olsa üretim hattından çıkan mal kötü olduktan sonra dünyanın en iyi hizmetini alsanız da pek bir şey değişmez bir de ülkemizde ister teknik servis olsun ister yetkili servis olsun arızayı bulan onarmak yerine " parça değişecek " diyor çünkü parça değişiminden daha fazla para kazanıyor tamirle de uğraşmıyor benim elimdeki mal kusurlu mu? Evet kusurlu ama, onarımını ben kendim yapabiliyorum o zaman yetkili servisteki benden daha niteliksiz birinin cihazıma müdahale etmesi mantıksız.
Konu biraz saptı ama özetle sırf elinde bir belge var diye cihazı bilgisi ve niteliği belli olmayan insanlara teslim etmenin anlamı yok USB arızası benim eski bilgisayarımda da var Lenovo'nun dinozor diyebileceğimiz bir modeli nasıl bir şey olduğunu biliyorum o algılamama sorunları çileden çıkartıyor ama anakart değişimi ile de sorunun çözülmeyeceğini biliyoruz istese komponent sipariş edip anakart üzerinde değişim yapmasını dabilirler.
Söylediğim şeyler saçma olabilir ama ABD'li markanın distribütöründe çalışmış biri olarak söylüyorum en uzman kişiler bile parça değişimi yapmaktan öteye geçemiyor.