Emre ÖZER

Uzman
Merhaba;

Lenovo IdeaPad Gaming 3-15ARH05 TYPE 82EY laptopa sahibim. Evimde Türk Telekom fiber gaming altyapılı internet kullanıyorum. İnternet 200 Mbps hızında fakat laptop bu hızın tamamını alamıyor (Wi-Fi ile aynı odada 20-30 Mbps arasında kalıyor.) Telefondan ve masaüstü bilgisayarımdan bu hızın tamamını alabiliyorum, uzakta olmasına rağmen. (Masaüstü Wi-Fi 7 bu arada.)

Laptopun Wi-Fi özelliklerini görüntü olarak ekledim. Wi-Fi adaptörünü değiştirmek istiyorum. Benim laptopuma uygun olan Wi-Fi adaptörlerinin linkini atabilir misiniz? Kalite en iyisi olsun.

Wİ-Fİ BİLGİLERİ.webp

Merhaba;

Lenovo IdeaPad Gaming 3-15ARH05 TYPE 82EY laptopa sahibim. Evimde Türk Telekom fiber gaming altyapılı internet kullanıyorum. İnternet 200 Mbps hızında fakat laptop bu hızın tamamını alamıyor (Wi-Fi ile aynı odada 20-30 Mbps arasında kalıyor.) Telefondan ve masaüstü bilgisayarımdan bu hızın tamamını alabiliyorum, uzakta olmasına rağmen. (Masaüstü Wi-Fi 7 bu arada.)

Laptopun Wi-Fi özelliklerini görüntü olarak ekledim. Wi-Fi adaptörünü değiştirmek istiyorum. Benim laptopuma uygun olan Wi-Fi adaptörlerinin linkini atabilir misiniz? Kalite en iyisi olsun.

Eki Görüntüle 187471
5Ghz banda bağlı şekilde mi 20-30 alıyorsunuz bunu kontrol eder misiniz öncelikle?

5GHz banda bağlı şekilde mi 20-30 alıyorsunuz bunu kontrol eder misiniz öncelikle?

Modemim: Huawei Wi-Fi 7 BE3 5GHz olarak bağlanıyorum fakat kurutma makinesi çamaşır makinesi 2, 5GHz destekliyor mesela modem hangisini destekliyorsa o banda bağlantı veriyor.

@Recep Baltaş

Intel BE202 network kartı BE202NGW Wi-Fi 7 ağ kartı.

Bunu aldım değiştireceğim çalışır mı görsel ek'tedir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-25 001620.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-25 001620.webp
    364,7 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Modemim: Huawei Wi-Fi 7 BE3 5GHz olarak bağlanıyorum fakat kurutma makinesi çamaşır makinesi 2, 5GHz destekliyor mesela modem hangisini destekliyorsa o banda bağlantı veriyor.

@Recep Baltaş

Intel BE202 network kartı BE202NGW Wi-Fi 7 ağ kartı.

Bunu aldım değiştireceğim çalışır mı görsel ek'tedir.

Girişi cihazınıza uygun mu? Kontrol ettiniz mi? Uymayabilir çünkü tek tırnaklı almışsınız.