paradox7687

Üyecik
Arkadaşlar Lenovo IdeaPad S145 laptopum var.

Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum artık eski performansı yok CS2 ve Valorant kasıyor Valorant'ta 60-100 arası CS2 de yaklaşık 30 FPS veriyor. Overclock yapmayı düşünüyorum, ısınma sorunu yok ama overclock yaparsam soğutucu alacağım ve bu laptopu yaklaşık 2 sene daha kullanacağım. Bir yandan ömrünün kısalmasını istemiyorum ama bir yandan daha iyi performans istiyorum, sizce ne yapmalıyım.

İşlemci: Ryzen 5 3500U.
Ekran kartı: AMD Radeon Vega 8 Graphics.

Ne kadar bellek var? Tümleşik 8 diye biliyorum, eğer 16 yapmadıysan 16 yap. Ya da desteği 12 destekliyorsa, 12. Seni anca RAM kurtarır.

Arkadaşlar Lenovo IdeaPad S145 laptopum var.

Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum artık eski performansı yok CS2 ve Valorant kasıyor Valorant'ta 60-100 arası CS2 de yaklaşık 30 FPS veriyor. Overclock yapmayı düşünüyorum, ısınma sorunu yok ama overclock yaparsam soğutucu alacağım ve bu laptopu yaklaşık 2 sene daha kullanacağım. Bir yandan ömrünün kısalmasını istemiyorum ama bir yandan daha iyi performans istiyorum, sizce ne yapmalıyım.

İşlemci: Ryzen 5 3500U.
Ekran kartı: AMD Radeon Vega 8 Graphics.

Yapma, yakarsın işlemciyi. Yapsan 5 FPS bile artmaz. O saçma soğutucular soğutmaz. İşlemcin AMD zaten ısıya dayanmaz. 90 derecenin üstünde sıkıntı AMD 5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar bellek var? Tümleşik 8 diye biliyorum, eğer 16 yapmadıysan 16 yap. Ya da desteği 12 destekliyorsa, 12. seni anca RAM kurtarır.

12 GB RAM'im var 4 GB anakarta gömülü 8 GB'yi çıkarıp 16 takabilirim belki.

Yapma, yakarsın işlemciyi. Yapsan 5 FPS bile artmaz. O saçma soğutucular soğutmaz. İşlemcin AMD zaten ısıya dayanmaz. 90 derecenin üstünde sıkıntı AMD 5.

Daha önce ısınma ile ilgili bir problem yaşamadım hiç 90 derceye cikmadi 60 70 arasi sıcaklıkta şu an için termal macunu kurumuş hâlde overclock yaparsam ya kaliteli bir termal macun süreceğim ya da sıvı metal aynı zamanda Rampage'in bir laptop soğutucusu var onu da kullanacağım yani ısınma ile ilgili bir problem çıkaracağını düşünmüyorum.

CS2 yerine başka oyuna geç.

12 GB RAM'im var 4 GB anakarta gömülü 8 GB'yi çıkarıp 16 takabilirim belki.

Daha önce ısınma ile ilgili bir problem yaşamadım hiç 90 derceye cikmadi 60 70 arasi sıcaklıkta şu an için termal macunu kurumuş hâlde overclock yaparsam ya kaliteli bir termal macun süreceğim ya da sıvı metal aynı zamanda Rampage'in bir laptop soğutucusu var onu da kullanacağım yani ısınma ile ilgili bir problem çıkaracağını düşünmüyorum.

Çok gereksiz işler ne yaparsan yap 5 FPS alırsın ekran kartın yok zaten. Nasıl bir beklentin var bilmiyorum. Onun yerine Lossless Scaling diye bir kare oluşturma programı var onu kullan. X2 yap. Hız aşıttıran kitlenin elinde harika soğutma sistemleri oluyor. Onda bile en babası yüzde 10 kazanç sağlar.
Sen işlemciye yüzde 10 hız aşırttığında senin işlemci 3 FPS artış ancak sağlar. O işlemci 5FPS artır cayır cayır yanar. Öyle altına fan koyarak soğutamazsın.

Lossless Scaling FSR modunda X2'de. Başka çözümün yok.