ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. Ryzen 5 4500U APU'lu Lenovo Thinkpad E15 Gen 2 laptopa Linux kurmak istiyorum. Sadece Zoom-Meets görüşmeleri yapılacak. Zoom'un çalıştığı bir sürüm, PDF ve office kullanılabilecek bir sürüm istiyorum eğer varsa. RAM 24 GB, DRAM'li M.2 SSD var.

Rufus ile Linux isonuzu yazdırın,
Daha sonra ilk açılışta USB ile boot ederseniz, Linux kuruluma başlarsınız.
Windows kurmaktan farkı yok.

PopOS yada Zorin OS önerebilirim.
Görünümü Windowsa çok yakın.

Yada Stabil diyorsanız Ubuntu kullanabilirsiniz.

Linux'ta bildiğim kadarıyla Arch'ın manuel elle kurulum dışında iki çeşitli kurulum seçenekleri vardır:

• TUI
  • GUI
TUI: Örnek olarak, Arch Linux'ta sıklıkla karşılaştığımız yöntemdir, metin tabanlıdır.

Bash:
archinstall
komuduyla Arch Linux'u tek tek elle manuel kurmadan kendiniz kurabilirsiniz.

GUI: Çoğunlukla Calamares tabanlı olur ve çoğu dağıtımda vardır. Grafiksel arayüz tabanlıdır. Windows'un "Next, Next, Exit" mantığına benzerdir.

Dağıtım olarak amacınız sadece internet olduğu için size Linux Mint harika gider. Cinnamon veya MATE ortamlarından birini kurabilirsiniz.

Herkese merhaba. Ryzen 5 4500U APU'lu Lenovo Thinkpad E15 Gen 2 laptopa Linux kurmak istiyorum. Sadece Zoom-Meets görüşmeleri yapılacak. Zoom'un çalıştığı bir sürüm, PDF ve office kullanılabilecek bir sürüm istiyorum eğer varsa. RAM 24 GB, DRAM'li M.2 SSD var.
LibreOffice kullanabilirsiniz. Microsoft Office kullanamazsınız. Zaten diğer arkadaşlar önerileri vermiş.

Windows'a yakın bir şey istiyorsanız Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz.

Kurulum adımları(en azından BIOS kısmındaki) Windows'tan çok farklı değil. ISO'yu isterseniz Rufus ile yazdırabilirsiniz ya da Ventoy ile USB'yi hazırlayıp ISO'yu doğrudan USB'ye de atabilirsiniz.
Windows a ne kadar yakın o kadar iyi, teşekkür ederim hocam. Mint kurulumu artık nasıl oluyorsa araştırıp halledeceğim.