Bütçe
16.000 TL

Deidara5

Çalışkan
Selam,

Arkadaşlar bir süre önce topluluktan bir tavsiye istemiştim. Filtreyi 2 modele kadar daralttım. Bu modelleri ve özellikleri kıyasladığınızdaki tecrübelerinizden faydalanmak istedim;

1) ASUS ve Lenovo markasının monitör tarafında yetkili servisi, arızası, kroniği hakkında bilgi/tavsiye talep ediyorum.
2) Şu an masaüstümü DP ile, laptopumu HDMI ile bağlıyorum. Nasipse 1 laptop daha alıp Type-C (ya da Thunderbolt mu demeliyim) ile görüntü aktarmak istiyorum. Yanlış görmediysem her iki monitör bunu veriyor bu bağlantıyla.
3) görsel (Photoshop, AE, Blender) sebeplerden dolayı renklerin güzel görüneceği (10 bit veya 8 bit +), dizi filmde sorun çıkarmayacak doygun görüntüyü arıyorum. Tabii oyun da oynayacağım, referans monitörü işimi görmez. Bir de nit değerleri de farklı. ASUS daha iyi gibi görünüyor bu tarafta.
4) ASUS olanda 1 HDMI, 1 DP, 1 Type-C varken; Lenovo'da 2 HDMI, 1DP ve 1 Type-C var. Temelde birinci soruya atfedilmiş gibi olacak. Fazla port iyi mi olur biri bozulursa bilemedim. Bu konudaki tavsiyenize de açığım.
5) Arada 4 bin TL fark var. Gerek var mı? Yoksa israf mı?

Lenovo Legion 27QD-10

ASUS XG27ACMEs-W

Yukarıdaki 2 monitör de aşağıdaki koşulları sağlıyor.

A) pivot olması şart,
~ Yeri geldiğinde alçaltıp, yükseltmem gerekli. İlk monitörüm de pivot. Alanda daralma, yükselmeye karşı hareket kabiliyeti olmalı.
B) ayakların küçük olması şart,
~ Geneli v şeklinde ayağa sahip. Benim masamda o kadar yer yok. Ama seçtiğim 2 modelin ayakları en azından depolama amaçlı kullanılabilir,
C) 2K olmalı,
~ Gerek görsel yaptığım işler için, gerek dizi/film keyfi için, gerekse kafa dağıtmak için açacağım oyunlar için.
Ç) 27" olmalı,
D) yenileme hızı teknoloji gereği en az 165'ten başlamalı diye düşünüyorum,
E) Soket girişleri aşağıdan yukarıya olmalı.
~ LG panelli alacaktım fakat ya pivot kol çok kötü, ya şekli çok absürt kullanım alanıma ya da kablo soketleri direkt olarak sırtta. Geriye düşse tüm soketler kırılacak gibi.

Son düzenleyen: Moderatör: