velstadt

Başarılı
Komşumdan eski bir Lenovo Legion laptop aldım. Fazla param olmadığından bayağı uygun bir fiyata aldım, üniversitede LoL falan oynatması yeterli oluyor. Ama nedense açılırken aşırı geç açılıyor ve bazen Windows tuşuna bastığımda açılması veya bir program aratması ve açması uzun sürüyor. Aşırı hantal bir laptop.
  • 8. nesil Core i5 F işlemci.
  • GTX 1050 4 GB
  • 16 GB DDR4 RAM (MHz bakmadım)
  • 512 GB SanDisk SSD + 128 GB M.2 Lenovo SSD.

Ama eski laptopum nedense özellikleri daha eski ve ekran kartı olmamasına rağmen her şekilde daha hızlı çalışıyor.
  • 3.nesil Core i7 3520M.
  • Intel HD 4400.
  • 16 GB DDR3 RAM.
  • 256 GB HyperX SATA SSD (eskiden Crucial 256 GB modeli takılıydı ama parformnas olarak hiçbir şey Dark etmiyor hala hızlı)

Yeni laptopumun sistem bileşenleir eskisinden kat ve kat daha iyi olmasına rağmen neden bu kadar yavaş bir sebebi olabilir mi?
  • Termal macunu değilti ve fanlar temizlendi.
  • Sürücüleri güncel
  • BIOS güncle
  • Prizde kullanıyorum.
  • Yeni format atıldı virus yok.
  • SSD sağlam ( Lenovo'nun kendi M.2'si çok güvenmediğimden içinde hiçbir şey kurulu değil. Herley SanDisk de)

Ram 16gb demişsiniz. 8+8 mi yoksa tek parça 16gb mı ? eğer ayrı ayrı ise ramleri 8 e düşürüp deneyebilirsiniz. Onun dışında her şey normal gibi duruyor. son olarak birde kurulumu lenovonun kendi m2 ssd'si üzerinden yapıp deneyebilirsiniz.

Bana sanki Sandisk SATA SSD sağlığı düşük o yüzden yavaş çalışıyor gibime geldi. Harddisk Sentinel ve CrystalDisk İnfodan bir bakmanızı öneririm. Bilgisayarı bir de UEFI Windows olarak kurulum yaptınız değil mi?

Sanki SSD'ler dolmuş ya da ölmeye yaklaşmış gibi. Crystalinfo ile SSD'nin duruma bakın. Sağlığı iyiyse sıfırdan format atın, güç seçenekleri de yüksek performansa alın.

Bana sanki SanDisk SATA SSD sağlığı düşük o yüzden yavaş çalışıyor gibime geldi. Hard Disk Sentinel ve CrystalDiskInfo'dan bir bakmanızı öneririm. Bilgisayarı bir de UEFI Windows olarak kurulum yaptınız değil mi?

UEFI olarak yaptım evet. SanDisk SSD daha sıfır alındı, onda sorun olduğunu sanmıyorum ama ona da test yapacağım. Bende sorun ramlerde gibi geldi. Laptopu aldığım komşum laptopa çok da iyi bakmadığından genelde temizlik ve onarım için bana getirirlerdi. Belki RAM'lerde sorun olabilir gibime geliyor. RAM testi yapabileceğim bir uygulama veya teknik var mı?

RAM 16 GB demişsiniz. 8+8 mi yoksa tek parça 16 GB mı? Eğer ayrı ayrı ise RAM'leri 8'e düşürüp deneyebilirsiniz. Onun dışında her şey normal gibi duruyor. Son olarak bir de kurulumu Lenovo'nun kendi M.2 SSD'si üzerinden yapıp deneyebilirsiniz.

8+8 RAM takılı içerisinde. Lenovo'nun kendi M.2 SSD'si laptop alındığından beri içinde olduğundan sağlığı düşük olduğunu düşündüğümden dolayı hiç dokunmadım ona. Sadece ek depo olarak Steam oyunlarını kuruyorum.

SSD veya RAM'in büyük ihtimalle sıkıntılı olabilir. Kardeşimde de Monster var. Neredeyse laptopu özellik olarak seninkiyle aynı, sadece RAM 8 GB ve işlemci 7. Nesil ama açılırken kapanırken ve günlük kullanımda hala çok seri.