Son düzenleme:
@ACN, bakmam lazım hocam kutu nerde bilmiyorum.
@ACN aldığım linki buldum hocam. 3200S gözüküyor.
alışveriş yaptığınız hesaptan ürüne gittiğinizde bu link mi çıkıyor karşınıza yani monitörünüz kesin olarak 3200s modeli ve osd menüde adaptive sync desteği var gözüküyor açıp kapatabiliyorsunuz değil mi

Alışveriş yaptığınız hesaptan ürüne gittiğinizde bu link mi çıkıyor karşınıza yani monitörünüz kesin olarak 3200s modeli ve OSD menüde Adaptive Sync desteği var gözüküyor açıp kapatabiliyorsunuz değil mi?

Monitörün incelemesi bulamadım ben. Almayı düşündüğünüze göre monitörle alakalı inceleme/kaynak bulduğunuzu varsayıyorum, paylaşır mısınız? Merak ettiğim bir model çünkü.

aslına bakarsanız 1.5 gündür deli gibi araştırıyorum ve sonuç olarak elimde bazı bilgiler var alacak arkadaşlar gelip belki yorumumu okursa yardımcı olurum. Philips ve itopya müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım ama haftasonu olduğu için ulaşamadım.

İtopyanın vaat ettiği g-sync teknolojisi olduğu
Epey sitesinin vaat ettiği adaptive-sync desteği olduğu.
Aynı monitörün birebir aynı kodunun 27 ile başlayan yani 27 inç olanın incelemesini buldum internette ve onun videosunda osd menüsünde adaptive-sync desteği olduğu yazıyordu.
Monitörün kendi orjinal sitesinde bir sync desteği belirtilmiyor ama monitörün kullanma kılavuzu ve driverlarını buldum kullanma kılavunuzuna gittiğimde monitöre ait olduğu iddaa edilen ve siteye yüklenen kılavuzda adaptive sync desteği = var olarak gösteriliyor.
İşin ilginç tarafı nvidia g-sync uyumluluk listesinde bu monitörün ismi yazıyor ama s takısı olmadan, yani 24m2n3200 şeklinde olan monitörler nvidia tarafından resmi destek listesinde. Fakat bu monitörün türkiyede satılan modellerinde bir a birde s takısı var araştırdığımda reddit ve bazı kaynaklarda a takısı olanların bacağının uzun ve hareket kabiliyeti olan monitörler olduğu söyleniyor s takısı olanlar ise hiçbir hareket kabiliyeti yok ve bacağı kısa olduğu söyleniyor. Bu harfler gerçekten bu anlama geliyorsa bu monitör 24m2n3200 şeklinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum yani resmi nvidia desteği mevcut denebilir ama harfler farklı anlama geliyorsa iş orda kopuyor.
Yani elimde kalan en iyi seçenek bu monitörü 24m2n3200s modelini almış birine ulaşıp osd menüsünün fotoğrafını istemek diye tahmin ediyorum. Çünkü son kullanıcıyı ulaştığında eğer bu monitörde adaptive-sync diye bir destek varsa anca öyle öğrenebilirim. Monitörde hafif sarımsı bir renk olduğunu fakat ayarlarda native modunu seçtiğimizde geçtiğini söylüyorlar. Ayrıca adaptive desteğini chatgpt'ye sorduğumda bi var bi yok diyor onunda kafası karışık.
Monitörün incelemesi bulamadım ben. Almayı düşündüğünüze göre monitörle alakalı inceleme/kaynak bulduğunuzu varsayıyorum, paylaşır mısınız? Merak ettiğim bir model çünkü.

Aslına bakarsanız 1.5 gündür deli gibi araştırıyorum ve sonuç olarak elimde bazı bilgiler var alacak arkadaşlar gelip belki yorumumu okursa yardımcı olurum. Philips ve İtopya müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım ama hafta sonu olduğu için ulaşamadım.

İtopya'nın vadettiği G-Sync teknolojisi olduğu.
Epey sitesinin vadettiği Adaptive Sync desteği olduğu.
Aynı monitörün birebir aynı kodunun 27 ile başlayan yani 27 inç olanın incelemesini buldum internette ve onun videosunda OSD menüsünde Adaptive Sync desteği olduğu yazıyordu.
Monitörün kendi orijinal sitesinde bir Sync desteği belirtilmiyor ama monitörün kullanma kılavuzu ve driverlarını buldum kullanma kılavunuzuna gittiğimde monitöre ait olduğu iddia edilen ve siteye yüklenen kılavuzda Adaptive Sync desteği = var olarak gösteriliyor.
İşin ilginç tarafı NVIDIA G-Sync uyumluluk listesinde bu monitörün ismi yazıyor ama s takısı olmadan, yani 24M2N3200 şeklinde olan monitörler NVIDIA tarafından resmi destek listesinde. Fakat bu monitörün Türkiye'de satılan modellerinde bir a bir de s takısı var araştırdığımda Reddit ve bazı kaynaklarda a takısı olanların bacağının uzun ve hareket kabiliyeti olan monitörler olduğu söyleniyor s takısı olanlar ise hiçbir hareket kabiliyeti yok ve bacağı kısa olduğu söyleniyor. Bu harfler gerçekten bu anlama geliyorsa bu monitör 24M2N3200 şeklinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum yani resmi NVIDIA desteği mevcut denebilir ama harfler farklı anlama geliyorsa iş orada kopuyor.
Yani elimde kalan en iyi seçenek bu monitörü 24m2N3200s modelini almış birine ulaşıp OSD menüsünün fotoğrafını istemek diye tahmin ediyorum. Çünkü son kullanıcıyı ulaştığında eğer bu monitörde Adaptive Sync diye bir destek varsa anca öyle öğrenebilirim. Monitörde hafif sarımsı bir renk olduğunu fakat ayarlarda native modunu seçtiğimizde geçtiğini söylüyorlar. Ayrıca adaptive desteğini ChatGPT'ye sorduğumda bir var bir yok diyor onunda kafası karışık.

Bende başka bir kutu açılımında 24M2N3200 buldum. Ne s ne a takısı var. 3 farklı model olabilir. Yalnız benim sorduğum soru Adaptive Sync veya G-Sync gibi teknoloileri olup olmadığıyla alakalı değildi. Kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu değerleriyle alakalı bilgi veren bir kaynak buldunuz mu diye sormuştum. İsterse G-Sync desteklesin renk gamutu, kontrast vs düşük olduktan sonra bir önemi yok. Bu bütçelerde zaten bu teknolojileri destekleyen monitörler bolca var. Bu monitörün Adaptive Sync desteklemesi iyi olup olmadığıyla alakalı bilgi vermiyor. Almadan önce monitörün kalitesiyle alakalı bilgi veren bir kaynak buldunuz mu? Neden bu monitörü düşünüyorsunuz o yüzden soruyorum.

Desktop Screenshot 2025.05.10 - 23.21.33.57.webp

Bende başka bir kutu açılımında 24M2N3200 buldum. Ne s ne a takısı var. 3 farklı model olabilir. Yalnız benim sorduğum soru Adaptive Sync veya G-Sync gibi teknoloileri olup olmadığıyla alakalı değildi. Kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu değerleriyle alakalı bilgi veren bir kaynak buldunuz mu diye sormuştum. İsterse G-Sync desteklesin renk gamutu, kontrast vs düşük olduktan sonra bir önemi yok. Bu bütçelerde zaten bu teknolojileri destekleyen monitörler bolca var. Bu monitörün Adaptive Sync desteklemesi iyi olup olmadığıyla alakalı bilgi vermiyor. Almadan önce monitörün kalitesiyle alakalı bilgi veren bir kaynak buldunuz mu? Neden bu monitörü düşünüyorsunuz o yüzden soruyorum.

Eki Görüntüle 147282
aslında bu dediğiniz fark ettim sonra sahibinden ilanlarına baktım bir ilanda bir arkadaş monitörü 27M2N3200A olarak satın almış buna kesinlikle emin şekilde yazmış kutusunun fotoğrafınıda koymuş orjinal kutusunun fotoğrafında ise 3000 series olarak yazıyor ilginç bir şekilde 3200a kodlu bu monitör resmi kutuda 3000 series olarak geçiyor. Bu işi çözebilecek birisi var mı bilmiyorum monitörü yapan fabrikadaki adamlara ulaşsam onlar bile çözemeyecek bir problem gibi karmakarışık bir üretici neden adaptive teknolojisi varken sitesinde belirtmez anlamış değilim. En iyi seçenek bu monitörü alıp satın almış kurmuş ve osd menüsüne hakim birisine ulaşmam lazım yada burda kendimi feda edip ben alıp bakacağım adaptive desteği varsa forumda konu açarak diğer insanları bilgilendiriceğim. Arada derede kaldım açıkçası. Acaba bu karışık durumu @Recep Baltaş çözebilir mi?

Aslında bu dediğiniz fark ettim sonra sahibinden ilanlarına baktım bir ilanda bir arkadaş monitörü 27M2N3200A olarak satın almış buna kesinlikle emin şekilde yazmış kutusunun fotoğrafınıda koymuş orijinal kutusunun fotoğrafında ise 3000 series olarak yazıyor ilginç bir şekilde 3200a kodlu bu monitör resmi kutuda 3000 series olarak geçiyor. Bu işi çözebilecek birisi var mı bilmiyorum monitörü yapan fabrikadaki adamlara ulaşsam onlar bile çözemeyecek bir problem gibi karmakarışık bir üretici neden adaptive teknolojisi varken sitesinde belirtmez anlamış değilim. En iyi seçenek bu monitörü alıp satın almış kurmuş ve OSD menüsüne hakim birisine ulaşmam lazım ya da burada kendimi feda edip ben alıp bakacağım adaptive desteği varsa forumda konu açarak diğer insanları bilgilendiriceğim. Arada derede kaldım açıkçası. Acaba bu karışık durumu @Recep Baltaş çözebilir mi?
Hâlâ sorumu cevaplamadın dostum.

sizin dediğinizi anladım resmi olmasa da en azından kullanıcı yanlısı testlerle lenovonun önüne geçtiğini gösteren bir kaynağınız var mı diye soruyorsunuz. Aslına bakarsanız tam olarak nokta atışı bir kaynağım maalesef yok. Zaten internette herhangi bir testide yok sadece evnia serisine ait diğer monitörlerin bazı testleri var sizin istediğiniz şekilde yapılan testler. O testleri izledim fakat alacağım monitörle alakalı bilgi vermiyorlar tabiiki ama üretici hakkında çok olumsuz şeyler yok açıkçası. Lenovonun önüne geçtiği nokta benim için öncelikle masa boyutum çünkü masa alanım kısıtlı ve lenovo 26cm derinlik sunarken bu sadece 19.5cmderinlik sunuyor. Maalesef değiştirme imkanım olmadığı için burada başta bir öne geçiyor açıkçası ikinci olarak dahili bir hoparlör olması sadece ufak bir artı. Kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu olarak baktığımda üreticilerin verileri dışında elimde bir veri yok
Hâlâ sorumu cevaplamadın dostum.