arc 7

Başarılı
Merhaba

Bu cihazı 5 gündür deneyimliyorum ama cihazdan sesler geliyor. Tahminimce fanlarda bir sorun var; bayağı sürtme ve tıkırtı gibi bir ses var ama bunların yanında sanki 5060 ve işlemciden de ses geliyor gibi. Özellikle bir oyun oynarken, menüsünde dolaşırken falan elektriksel ses çıkıyor ki bayağı duyuluyor. Bu ses yüzünden cihazda elektrik kaçağı mı var diye düşünmedim değil; yani şu an hiç hoşuma gitmedi.

Ses dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektriksel sesin sebebi Coil Whine olabilir. Fakat yüksekse, yani klavyeye yaklaşmadığın sürece hala duyuluyorsa servise baktır. Fanlar içinse, bilgisayarın içini açıp çalıştırır mısın? Fanlar döndüğünde daha rahat anlarsın neyin sürttüğünü.

Elektriksel sesin sebebi coil whine olabilir. Fakat yüksekse, yani klavyeye yaklaşmadığın sürece hala duyuluyorsa servise baktır. Fanlar içinse, bilgisayarın içini açıp çalıştırır mısın? Fanlar döndüğünde daha rahat anlarsın neyin sürttüğünü.

Ortam biraz sessizse bayağı duyuluyor. Fana kulağımı dayadığımda duyulsa neyse diyeceğim. Elimde iyi bir tornavida seti yok. Bunu yazılımsal olarak kapatsak daha iyi olur. Burada en uygun aday notebook fan control olur herhalde. Lenovo tool kit'te fan kapatma diye bir şey gördüm desem yalan olur.