Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hmz4hsg

Yetkin
Lenovo LOQ 15ARP9 R7 7435HS 4070 12 GB 4800MHz tek kanal cihazımda oyunlarda yüksek FPS alıyorum ama sık sık drop giriyor bunun sebebi RAM'ın tek kanal olması mı? Yakında 16 GB ekleme yapmayı planlıyorum.

Çözüm
SSD'niz çok doluysa ondan da olabilir, veya bir sorunu varsa. Eğer ikisi de değilse RAM'in etkisi var tabii droplara, en azından 32 yaparsanız kafanız rahat olur ama 16 ekleme de iş görür gayet. Bir de sıcaklıklara dikkat edin.
SSD'niz çok doluysa ondan da olabilir, veya bir sorunu varsa. Eğer ikisi de değilse RAM'in etkisi var tabii droplara, en azından 32 yaparsanız kafanız rahat olur ama 16 ekleme de iş görür gayet. Bir de sıcaklıklara dikkat edin.

Çözüm
Birçok farklı sebebi olabilir, driverlar güncel mi? Cihaza ne zamandır bakım yapılıyor, oyun oynarken dereceler kaç?

Bir de şöyle bir şey var, RAM'iniz 8 GB. Oynadığınız oyunun tükettiği RAM miktarı da çok önemli, bunlara göre drop giriyor olabilir. Ki bu en mantıklı seçenek şu an. Low grafiklerde bile çoğu oyun 6-7 GB RAM tüketiyor Windows ile beraber.

Size tavsiyem, Afterburner kurun. Oyun oynarken açın RAM kullanım miktarına bakın. 8 GB RAM'iniz varken oyun 7.9 GB gibi bir değer kullanıyorsa dropların sebebi budur.

SSD'niz çok doluysa ondan da olabilir.

Onu fark ettim, arkada yükleme yaparken droplar artıyor.

Bir de sıcaklıklara dikkat edin.

Cihazın soğutması çok iyi şu ana kadar işlemcide 80 dereceyi ekran kartında da 70 dereceyi görmedi cihaz.

Birçok farklı sebebi olabilir, driverlar güncel mi? Cihaza ne zamandır bakım yapılıyor, oyun oynarken dereceler kaç?

Cihaz bugün elime ulaştı her şey güncel cihaz gayet soğuk.

Bir de şöyle bir şey var, RAM'iniz 8 GB.

RAM 12 GB.

Size tavsiyem, Afterburner kurun. Oyun oynarken açın RAM kullanım miktarına bakın. 8 GB RAM'iniz varken oyun 7.9 GB gibi bir değer kullanıyorsa dropların sebebi budur.

Kullanılan RAM 11GB'yi aşmıyor genelde 10GB civarında dolaşıyor.

Büyük ihtimal dropların sebebi oyun oynarken oyunun kurulu olduğu SSD'nin yük altında olması ve çift kanal RAM olmaması. Fikirleriniz için teşekkür ederim.