Herkese iyi Sosyaller,

Yaklaşık 5 ay bu laptopu kullandım ve sonunda anakarttan ses çıkıp laptop duman aldı. Bilgisayarın şarjını çıkarıp kapatana kadar terledim neredeyse. Oyunu açtıktan 2 dk sonra yaşadım bu durumu.
AMD/Intel fark etmeksizin LOQ Gen9'ların (15xxx9) ortak sorunu; oyun esnasında kapanma, çoğunlukla da bir daha açılmama. Duman atma mevzusunu ilk defa duyuyorum ama. Servise başvurun.
Önerim bu devirde laptop kullanılmaz.
Niyeymiş o? Laptopu çantaya atıp gidebilme özgürlüğünü hiçbir kasa veremez.

170 watt adaptör kullanmanın etkisi var mı anakarta?
Bilmiyorum fakat tıpatıp aynı laptop'u birkaç hafta önce ikinci el 25.000tl ye aldım. Bana satan arkadaş daha önce 170 watt adaptör ile kapanma olduğunu, laptopu servise verdiğini ve sonucunda 170 watt adaptör yerine 230 watt adaptör verdiklerini söyledi. Sonra herhangi bir problem ile karşılaşmamış. Laptop geldiği zaman ben de testleri yaptım bir sıkıntı göremedim. Fakat anladığım kadarıyla saatli bomba şuan laptop :D

Bilmiyorum fakat tıpatıp aynı laptopu birkaç hafta önce ikinci el 25.000TL'ye aldım. Bana satan arkadaş daha önce 170 watt adaptör ile kapanma olduğunu, laptopu servise verdiğini ve sonucunda 170 watt adaptör yerine 230 watt adaptör verdiklerini söyledi. Sonra herhangi bir problem ile karşılaşmamış. Laptop geldiği zaman ben de testleri yaptım bir sıkıntı göremedim. Fakat anladığım kadarıyla saatli bomba şu an laptop :D

Bende de sorun yoktu her şey gayet iyiydi. Sistem sağlığı, sıcaklık durumu, oyunlardaki FPS vs. aynen öyle saatli bomba bir anda oldu her şey.

Ben bu durumun ne 230W adaptörle ne de kronik işlemci sorunuyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi duman durumu olduysa bu çok daha ciddi bir şey. Duman konusunda emin misiniz?

https://www.itopya.com/lenovo-loq-1...b-512gb-ssd-156-fhd-144hz-dos-notebook_u28211 bu modeli almayı planlıyorum. Yaptığım araştırmalarda, genellikle i5-12450HX olan modellerde sorun çıkmış. Sizce alınır mı?
Bu model 450HX'e göre daha az satıldı, aynı oranla çok daha az sorun çıkardı. Bir de bu 12600HX cihazlar nispeten daha yeni üretim 12450HX'e göre.
3 yıl da garanti sunuyorlar, fiyata bakınca hiç fena teklif değil açıkçası.

Bunu bence konu sahibi de düşünüyor. Bunu düşünmek için kahin olmaya gerek yok yani, sorunun neden / nereden kaynaklandığını bulmaya çalışmak için diğer cihazlarda çıkacak / çıkabilecek potansiyel sorunlar için önemli olacaktır.

Gen 9 cihazların kronik sorunu olarak bunu bütün modele yaymaktansa model model ayırmak çok daha mantıklı olacaktır. Zira güvenli sayılabilecek konfigürasyonlar da var, yabana atmak doğru değil.

Yani bu aslında belirli Victus 16 cihazlardaki hall sensor sorununu bütün 16'larda var demek gibi. Evet risk var, ama bütün modellerde yok.

Son düzenleme:
Ben bu durumun ne 230W adaptörle ne de kronik işlemci sorunuyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi duman durumu olduysa bu çok daha ciddi bir şey. Duman konusunda emin misiniz?

Normal bir durum değil zaten. Evet duman çıktı, çıtır çıtır ses geldi klanyenin "g, H, j" tuşları arasından ve bildiğiniz duman çıktı ve bayağı bir koktu da.