bilalkilic

Uzman
Merhaba arkadaşlar, ben Lenovo LOQ dizüstü bilgisayarım için Windows 11 yerine Linux kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin fikirlerini ve düşüncelerinizi bekliyorum. Sizce ne kurmalıyım, uyumlu olur mu? RTX 3050 sürücüsünü kurarken problem yaşamayacağım bir Linux işletim sistemi bulmam gerekiyor. Oyun oynayan birisi değilim. Kod, yazılım, WordPress, Chrome, Opera, WhatsApp, Telegram gibi programları kullanıyorum. Tavsiyelerinizi ve vereceğiniz önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevap veren veya vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Linux Mint olur. Linux veya Windows hangisi ile kullanırsan kullan. Bu model kronik sorunlu diye biliyorum. Dikkat et.

O kronik sorun bu cihazda yok, gerekli testleri yaptım, bunda çıkmadı hocam. Çok şükür cihazımdan çok memnunum, çok hoşuma gidiyor. Klavye yapısı, fanların çalışması, soğutması bana göre gayet iyi. Ama ben Linux kurayım, daha da hafif olsun, farklılık olsun istiyorum. Şu anki hızından daha hızlı olacak mı merak ediyorum. Linux Mint’i direkt USB ile Rufus kullanarak cihaza kurayım. Sonrası için sadece NVIDIA sürücüsü için sitesine mi gideyim, yoksa başka bir kaynak mı olmalı?

Artı -1 Eksi
Kullanılır diye düşünüyorum. Yeni cihazların Bluetooth, Wifi sürücüleri henüz Linux çekirdeğinde bulunmadığını için sorun yaşarsınız. Sürücü varsa elle kurmak gerekir. Bu yüzden en güncel kerneli kullanan dağıtımları önerim. Fedora gibi. Uğraşmak istemezsiniz ileriki zamanlarda kurarsınız Linux.

Kullandığınız yazılımlar Linux'ta çalışır. Linux kullanım amacınıza da uygun neden olmasın? Mint dağıtımına göz atabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, ben Lenovo LOQ dizüstü bilgisayarım için Windows 11 yerine Linux kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin fikirlerini ve düşüncelerinizi bekliyorum. Sizce ne kurmalıyım, uyumlu olur mu? RTX 3050 sürücüsünü kurarken problem yaşamayacağım bir Linux işletim sistemi bulmam gerekiyor. Oyun oynayan birisi değilim. Kod, yazılım, WordPress, Chrome, Opera, WhatsApp, Telegram gibi programları kullanıyorum. Tavsiyelerinizi ve vereceğiniz önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden cevap veren veya vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum.
Butun Consumer Linux dagitimlarinda Nvidia surucusunu kurup kullanabilirsin ve iyi calisir.