lengthow

Yetkin
Selam, Lenovo LOQ 15IRH8 kullanıyorum. RAM takviyesi yapacağım, ancak almayı düşündüğüm Samsung RAM'ler hazır 2x16 kit olarak satılmadığı için sorun yaşar mıyım diye emin olamadım. Aynı model belleklerde kit olmadığı sürece uyumsuzluklar olabileceğini duymuştum. O yüzden 2x16 yerine tek 32GB olarak alsam DDR5'te çok performans düşüşü yaşar mıyım? Onun dışında bir etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 RAM'ler, yapıları gereği 1 modül 2x32 bit olduğu için dual channel kullanımı, DDR4'teki kadar önem arz etmiyor ama tabii ki yine de performans farkı oluyor. DDR4'te o kadar olmazsa olmaz olmasının sebebi, DDR4 RAM'lerin 1 modülünün 1x64 bit olması idi.

DDR5 RAM'ler, yapıları gereği 1 modül 2x32 bit olduğu için Dual channel kullanımı, DDR4'teki kadar önem arz etmiyor ama tabii ki yine de performans farkı oluyor. DDR4'te o kadar olmazsa olmaz olmasının sebebi, DDR4 RAM'lerin 1 modülünün 1x64 bit olması idi.

Fazla bir performans farkı yaşar mıyım? Bir de aynı satıcıdan aynı model kodlu ürünü 2 adet satın alsam uyumsuzluk riski var mıdır? Normalde ben de 2x16 kullanma taraftarıyım ancak uyumsuzluk olur mu iki RAM'de ondan emin olamadım.

Fazla bir performans farkı yaşar mıyım? Bir de aynı satıcıdan aynı model kodlu ürünü 2 adet satın alsam uyumsuzluk riski var mıdır? Normalde ben de 2x16 kullanma taraftarıyım ancak uyumsuzluk olur mu iki RAM arasında? Ondan emin olamadım.
Direkt olarak kit satın almanı öneririm. Dediğim gibi, performans farkı DDR4'teki kadar fazla olmasa da yine fark ediyor. Almışken 2x16 al geç. 32 GB zaten epey süre yeterli gelir, 64 GB dönemine daha çok var.

Fazla bir performans farkı yaşar mıyım? Bir de aynı satıcıdan aynı model kodlu ürünü 2 adet satın alsam uyumsuzluk riski var mıdır? Normalde ben de 2x16 kullanma taraftarıyım ancak uyumsuzluk olur mu iki RAM'de ondan emin olamadım.
Laptoplarda uyum sorunu pek olmuyor diye biliyorum. Frekansı aynı olsun yeter.

Dual Channel kullanmak "bence" daha iyi.
Bence de, ancak aynı üründen kit değil de, 2 adet sipariş etsem uyumsuzluk yaşar mıyım ondan emin olamadım.

Direkt olarak kit satın almanı öneririm. Dediğim gibi, performans farkı DDR4'teki kadar fazla olmasa da yine fark ediyor. Almışken 2x16 al geç. 32 GB zaten epey süre yeterli gelir, 64 GB dönemine daha çok var.
İstediğim model kit olarak satılmadığı için tek tek almam gerekiyor hocam. Kit olarak olsa alır geçerim zaten.

Hocam sıkıntı olmaz frekans ve bir değer daha vardı onlara bak tik oranı mı ne ona göre tutuyorsa al çünkü Dual Channel olmadı modern bir sistemde çok performans kaybı yaşanıyor.