Makaleler
5
Yer
Winterfell
Final kararını vereceğim. Lenovo'ya SSD alınca fiyatları aynı oluyor.
Lenovo'nun gecikme süresi ve fan sesi gibi sorunlarını okudum ama X7T ilgili pek araştırmadım. Parça kalitesi olarak hangisini önerirsiniz? Umarım bu son konum olacak.

Anakartların potansiyel olarak sorun çıkarmayacağını bilsek forumda 10 önerinin 10'u da LOQ olurdu. 15IRX9 serisinde bozulmalar nispeten daha azken, yine de var olduğu gözüküyordu raporlarda. Ayrıca @ONDEARTH 'un belirttiğine göre de iki cihazın chipsetleri aynıymış. HM770 olması lazım.

Risk alınır mı, siz karar vereceksiniz. İki ürünü de aldıktan sonra bu adam bu ürünü bana aldırdı denmesini istemiyor hiçbir üye açıkcası.

@TechMad, @pesimist34, bu kadar zorlanacagimi hiç dusunmezdim laptop alırken. 2k çözünürlük neden mantıksız peki? Ayrıca o gecikme sorunları gibi şeyler GameGaraj'da bulunuyor mu?
2K çözünürlük mantıksız değil de, uzun yıllar 5060 ve 4060'ı sorunsuz götürecek çözünürlük 1080P diyelim. 8GB VRAM 2K'da sıkışıyor, boğuluyor. Bu durum RTX 5070 Mobile'da da var tabi.

Ayrıca o gecikme sorunları gibi şeyler GameGaraj'da bulunuyor mu?
LOQ'ta bir gecikme sorunu yok aslında.

@TechMad, @pesimist34, bu kadar zorlanacagimi hiç dusunmezdim laptop alırken. 2k çözünürlük neden mantıksız peki? Ayrıca o gecikme sorunları gibi şeyler GameGaraj'da bulunuyor mu?
2K şu yüzden mantıksız; artık FHD’de bile oyunlar 8 GB’ı zorluyor. Önümüzdeki iki-üç yıl içinde çıkacak oyunlar yüzünden bu kartlar 2K çözünürlükte darboğaz yaşayacak. FHD’de ise yine rahat performans vereceklerdir en azından.

Anakartların potansiyel olarak sorun çıkarmayacağını bilsek forumda 10 önerinin 10'u da LOQ olurdu. 15IRX9 serisinde bozulmalar nispeten daha azken, yine de var olduğu gözüküyordu raporlarda. Ayrıca @ONDEARTH'un belirttiğine göre de iki cihazın chipsetleri aynıymış. HM770 olması lazım.

Risk alınır mı? Siz karar vereceksiniz. İki ürünü de aldıktan sonra bu adam bu ürünü bana aldırdı denmesini istemiyor hiçbir üye açıkçası.

Farkları buradan inceleyebilirler. Belki de anakart üzerinde chipset değil de VRM veya akımla alakalı bazı parçalarda oluşan sorunlar yüzünden cihaz çalışmıyordur. Bu yüzdenden de aynı chipsetin üzerinde rezervasyon yapmış olabilirler.

Benim laptap şu aralar kilitlenme, donma sorunu yapıyordu sanırım RAM yüzündenmiş sonradan eklediğimi çıkardım şu an kitlenme olmuyor ya RAM'da sorun var ya da yeni anakartın RAM yuvasında. Sonradan taktığım rami 13 aydır bir sorun olmadan kullanıyordum ilginç.

@Kâsva, online oyunlar için öyle bir şey okumuştum da elimde pek seçenek yok zaten. Teşekkürler cevaplar için.
Rica ederim. Ben de 15IRX9 bir LOQ kullanıyorum. Gecikme şöyle vardır eğer varsa, açıkçası cihazın içerisindeki Wi-Fi kartı kötü, hal böyle olunca da 2.4 GHz ve Wi-Fi 4'te uzak mesafelerde kabızlık yaşıyor kart. Başka bir durum yok.

Anakartların potansiyel olarak sorun çıkarmayacağını bilsek forumda 10 önerinin 10'u da LOQ olurdu. 15IRX9 serisinde bozulmalar nispeten daha azken, yine de var olduğu gözüküyordu raporlarda. Ayrıca @ONDEARTH'un belirttiğine göre de iki cihazın chipsetleri aynıymış. HM770 olması lazım.

Risk alınır mı? Siz karar vereceksiniz. İki ürünü de aldıktan sonra bu adam bu ürünü bana aldırdı denmesini istemiyor hiçbir üye açıkçası.

Bu arada 15IRX9 ile benzer yaşadığım sorun şu linkteki sorundu, en sonunda anakart yanmasıyla son buldu. Aynı senaryo 15ırx9'da da yaşanıyordu ama bu paylaşımı yapan şahıs anakart yanmasıyla alakalı bir paylaşımını görmedim ama sorun birebir aynı ve kullanılmaz derecedeydi;