efmusbal
Uzman
Selamlar. Lenovo LOQ 15IRX10 cihazımda sistem genelinde ciddi bir ısınma ve thermal throttling sorunu yaşıyorum. Fikir sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Sistem özellikleri:
• Model: Lenovo LOQ 15IRX10
• CPU: Intel Core i5-13450HX
• GPU: NVIDIA RTX 5050 Mobile
• SSD: 1 TB WD PC SN5000S M.2 NVMe (Gen 4)
Yaşanan sıkıntılar:
• İşlemci ve ekran kartı: Yük altında ani sıcaklık sıçramaları oluyor. Undervolt ve güç limiti ayarlarına rağmen sürekli throttling'e giriyor ve kasanın ortasında yoğun ısı birikiyor.
• M.2 SSD: Kontrolcü sıcaklığı 84 °C'yi görüyor. %93 sağlık ve yaklaşık 35 TB yazma değerine sahip. Buna bağlı olarak yazma hızlarında sert düşüşler yaşanıyor.
Şimdiye kadar neler yaptım?
• GPU undervolt ve CPU BIOS güç limitleri uygulandı.
• Stok macun yerine Thermal Grizzly PTM (faz değişimli ped) kullanıldı.
• Cihazın arkası yükseltildi, fanlar %100'de çalışıyor ancak ısı içeride hapsoluyor.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
Sistem özellikleri:
• Model: Lenovo LOQ 15IRX10
• CPU: Intel Core i5-13450HX
• GPU: NVIDIA RTX 5050 Mobile
• SSD: 1 TB WD PC SN5000S M.2 NVMe (Gen 4)
Yaşanan sıkıntılar:
• İşlemci ve ekran kartı: Yük altında ani sıcaklık sıçramaları oluyor. Undervolt ve güç limiti ayarlarına rağmen sürekli throttling'e giriyor ve kasanın ortasında yoğun ısı birikiyor.
• M.2 SSD: Kontrolcü sıcaklığı 84 °C'yi görüyor. %93 sağlık ve yaklaşık 35 TB yazma değerine sahip. Buna bağlı olarak yazma hızlarında sert düşüşler yaşanıyor.
Şimdiye kadar neler yaptım?
• GPU undervolt ve CPU BIOS güç limitleri uygulandı.
• Stok macun yerine Thermal Grizzly PTM (faz değişimli ped) kullanıldı.
• Cihazın arkası yükseltildi, fanlar %100'de çalışıyor ancak ısı içeride hapsoluyor.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.