efmusbal

Uzman
Selamlar. Lenovo LOQ 15IRX10 cihazımda sistem genelinde ciddi bir ısınma ve thermal throttling sorunu yaşıyorum. Fikir sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Sistem özellikleri:

• Model: Lenovo LOQ 15IRX10
• CPU: Intel Core i5-13450HX
• GPU: NVIDIA RTX 5050 Mobile
• SSD: 1 TB WD PC SN5000S M.2 NVMe (Gen 4)

Yaşanan sıkıntılar:

• İşlemci ve ekran kartı: Yük altında ani sıcaklık sıçramaları oluyor. Undervolt ve güç limiti ayarlarına rağmen sürekli throttling'e giriyor ve kasanın ortasında yoğun ısı birikiyor.
• M.2 SSD: Kontrolcü sıcaklığı 84 °C'yi görüyor. %93 sağlık ve yaklaşık 35 TB yazma değerine sahip. Buna bağlı olarak yazma hızlarında sert düşüşler yaşanıyor.

Şimdiye kadar neler yaptım?

• GPU undervolt ve CPU BIOS güç limitleri uygulandı.
• Stok macun yerine Thermal Grizzly PTM (faz değişimli ped) kullanıldı.
• Cihazın arkası yükseltildi, fanlar %100'de çalışıyor ancak ısı içeride hapsoluyor.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Selam. Lenovo LOQ 15IRX10 cihazımda sistem genelinde ciddi bir ısınma ve thermal throttling sorunu yaşıyorum. Fikir sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Sistem özellikleri:

• Model: Lenovo LOQ 15IRX10.
• CPU: Intel Core i5-13450hx
• GPU: NVIDIA RTX 5050 Mobile.
• SSD: 1 TB WD PC SN5000s M.2 NVMe (gen 4)

Yaşanan sıkıntılar:

• İşlemci ve ekran kartı: Yük altında ani sıcaklık sıçramaları oluyor. Undervolt ve güç limiti ayarlarına rağmen sürekli Throttling'e giriyor ve kasanın ortasında yoğun ısı birikiyor.
• M.2 SSD: Kontrolcü sıcaklığı 84 °c'yi görüyor. %93 sağlık ve yaklaşık 35 TB yazma değerine sahip. Buna bağlı olarak yazma hızlarında sert düşüşler yaşanıyor.

• Cihazın arkası yükseltildi, fanlar %100'de çalışıyor ancak ısı içeride hapsoluyor.

Legion Space uygulamasından CPU ve GPU'ya limit koyabilirsiniz. Özel sekmesinden çok abartmadan, çok aşırı performans düşüşü olmuyor ama sıcaklıklar sabit kalıyor. Ben GPU için 80, CPU için 90 olarak ayarladım; siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Legion Space uygulamasından CPU ve GPU'ya limit koyabilirsiniz. Özel sekmesinden çok abartmadan, çok aşırı performans düşüşü olmuyor ama sıcaklıklar sabit kalıyor. Ben GPU için 80, CPU için 90 olarak ayarladım; siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Ayarladığını söylemiş zaten.

Selam. Lenovo LOQ 15IRX10 cihazımda sistem genelinde ciddi bir ısınma ve thermal throttling sorunu yaşıyorum. Fikir sahibi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Sistem özellikleri:

• Model: Lenovo LOQ 15IRX10
• CPU: Intel Core i5-13450HX
• GPU: NVIDIA RTX 5050 Mobile
• SSD: 1 TB WD PC SN5000S M.2 NVMe (Gen 4)

Yaşanan sıkıntılar:

• İşlemci ve Ekran kartı: Yük altında ani sıcaklık sıçramaları oluyor. Undervolt ve güç limiti ayarlarına rağmen sürekli Throttling'e giriyor ve kasanın ortasında yoğun ısı birikiyor.
• M.2 SSD: Kontrolcü sıcaklığı 84 °C'yi görüyor. %93 sağlık ve yaklaşık 35 TB yazma değerine sahip. Buna bağlı olarak yazma hızlarında sert düşüşler yaşanıyor.

PTM uygulamasını nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? Acaba sahte ürün mü geldi? SSD çok sıcak gerçekten. Lenovo cihazlarda SSD üzerinde soğutucu olmuyor muydu?

Ayarladığını söylemiş zaten.

PTM uygulamasını nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? Acaba sahte ürün mü geldi? SSD çok sıcak gerçekten. Lenovo cihazlarda SSD üzerinde soğutucu olmuyor muydu?

Aynı şey değil yanlış şeyi ayarlanmıştır diye söyledim sıcaklık limiti var onu limitlediğin zaman işlemciyle GPU ile ne yaparsan yap üstüne çıkmıyor. Ama watt değerini düşürdüğün zaman sıcaklıkların düşmeyebiliyor.

Aynı şey değil yanlış şeyi ayarlanmıştır diye söyledim sıcaklık limiti var onu limitlediğin zaman işlemciyle GPU ile ne yaparsan yap üstüne çıkmıyor. Ama watt değerini düşürdüğün zaman sıcaklıkların düşmeyebiliyor.
Okumamışsın. "güç limiti" yazmış.