Anladım teşekkür ederim kardeşim genel olarak donanım iyi ancak ben bir LOQ 15 irh8 kullanıcısı olarak 144Hz 180p LOQ ların ekranında ghosting sorununu yaşadığımı söylemek isterim. Yenilerde durum nasıl bilmem ama buna göre araştırıp karar verin bence.

GEMINI'nin cevabı aşağıda. Sanırım hala biraz sıkıntı var. Ben de teyit etmek için Redditt'e biraz gezdim sorun yaşayanlar olmuş gibi. Bence o kadar para dökeceksiniz daha garanti, sorunsuz modellere bakın.

GEMINI cevabı;
Lenovo LOQ 15IXR10 (muhtemelen 15IRX10 modelinden bahsediyorsunuz) hakkında sorduğunuz soru, özellikle önceki nesil (15IRX9) cihazlarda yaşanan kronik anakart sorunları nedeniyle oldukça yerinde bir endişe.

Araştırmalarım ve güncel kullanıcı geri bildirimlerine dayanarak durumu şöyle özetleyebilirim:

Kısa Cevap: Risk Devam Ediyor Görünüyor
Maalesef, yeni nesil 15IRX10 (2025 serisi) modelleriyle ilgili de benzer anakart ve güvenilirlik şikayetleri gelmeye devam ediyor. Önceki nesildeki (özellikle 13. ve 14. nesil Intel HX işlemcili modellerde görülen) yaygın "anakart yanması" sorunu, bu modelde de bazı kullanıcılar tarafından raporlanmış durumda.

Durumun Detayları
Toplu Arıza Raporları: Bazı kullanıcı topluluklarında ve forumlarda (örneğin Reddit), aynı iş yerinde veya grupta alınan birden fazla LOQ 15IRX10 cihazın kısa süre içinde (1-2 ay) arızalandığına (anakart ölmesi, ekran pikselleşmesi, Wi-Fi sorunları) dair raporlar mevcut. Bu, kalite kontrol (QC) sorunlarının tam olarak çözülmediğine işaret ediyor.

Intel HX İşlemci Riski: Sorunların büyük çoğunluğu yine yüksek voltaj çeken Intel HX serisi işlemcili modellerde yoğunlaşıyor. Anakartın güç besleme ünitelerinin (MOSFET'ler), işlemcinin çektiği yüksek güç altında yetersiz kaldığı veya aşırı ısındığı düşünülüyor.

Sorun Türleri: Sadece "tamamen kapanma/yanma" değil, bu yeni seride ekran kartı (GPU) kaynaklı görüntü bozulmaları ve Wi-Fi kartı sorunları da sıkça dile getiriliyor.

Tavsiyeler
Eğer bu cihazı almayı düşünüyorsanız veya aldıysanız şu noktalara dikkat etmenizi öneririm:

AMD Modellerine Yönelim: LOQ serisinde AMD işlemcili (AHP serisi) modeller, Intel varyasyonlarına göre çok daha az anakart sorunu çıkarıyor. Eğer LOQ kasasında ısrarcıysanız, AMD Ryzen işlemcili versiyonları tercih etmek daha güvenli bir liman olabilir.

Garanti Uzatma: Cihazı kesinlikle alacaksanız, Lenovo'nun "Premium Care" veya garanti uzatma paketlerini satın almak, olası bir anakart değişim sürecinde başınızın ağrımasını azaltır.

Alternatiflere Bakış: Bütçeniz elveriyorsa Lenovo Legion serisi (daha üst segment anakart yapısı kullanır) veya Acer Nitro 16 / HP Victus 16 gibi rakiplere göz atmak şu an için daha az riskli olabilir.

Özetle: "Kesinlikle çözüldü" diyemeyiz; aksine, bu spesifik modelde de benzer şikayetler mevcut olduğundan temkinli yaklaşmakta fayda var.