Esat Semih

Çalışkan
Cihaz
Lenovo LOQ 15ARP9 83JC000UTR
Herkese iyi günler.

Cihazda Crucial X2 16 GB DDR5 RAM, 1TB knoxia Exceria Pro 1TB, 512 GB mini Crucial stok SSD ve harici 480 GB knoxia Exceria SATA SSD kullanıyorum. ( önceden AI direk laptop içine kurulu idi şu an harici SATA üzerinde kurulu)

LOQ cihazımın AMD versiyon olmasına rağmen 6 ay kullanımdan sonra anakartın yanması öncelikle ayrı şaşırtıcı ve şanssızlık diyebilirim.

Cihazla neler yapıyorum.
Cumfyuı, Stable Diffusion, AI video oluşturma işlerini local olarak yapıyorum aynı zamanda bir yandan Adobe Photoshop, Illustrator kullanırım.

Oyun tarafında Helldivers 2, RimWorld ve albion online oynuyorum boş vakitlerimde bakıldığı zaman öyle oyun tarafında cihazı yorucak şeyler yapmıyorum.

Bu işlemleri cihaz ekran kartı yakamdan öncede yapıyordum şu anda halen yapmaya devam ediyorum.

Cihaz anakartı yakalı 3 ay oldu ve sorunsuz şekilde kullanmaya devam ediyorum. Performansında bir dengesizlik olmadı.
(Sanki eskisinden daha dengeli, daha hızlı çalışıyor.)

@pesimist34 Bu cihazın kronik sorunlu olduğunun kanıtıdır.

Herkese iyi günler.

Cihazda Crucial X2 16 GB DDR5 RAM, 1TB knoxia Exceria Pro 1TB, 512 GB mini Crucial stok SSD ve harici 480 GB knoxia Exceria SATA SSD kullanıyorum. ( önceden AI direk laptop içine kurulu idi şu an harici SATA üzerinde kurulu)

LOQ cihazımın AMD versiyon olmasına rağmen 6 ay kullanımdan sonra anakartın yanması öncelikle ayrı şaşırtıcı ve şanssızlık diyebilirim.

Cihazla neler yapıyorum.
Cumfyuı, Stable Diffusion, AI video oluşturma işlerini local olarak yapıyorum aynı zamanda bir yandan Adobe Photoshop, Illustrator kullanırım.

Oyun tarafında Helldivers 2, RimWorld ve albion online oynuyorum boş vakitlerimde bakıldığı zaman öyle oyun tarafında cihazı yorucak şeyler yapmıyorum.

Bu işlemleri cihaz ekran kartı yakamdan öncede yapıyordum şu anda halen yapmaya devam ediyorum.

Cihaz anakartı yakalı 3 ay oldu ve sorunsuz şekilde kullanmaya devam ediyorum. Performansında bir dengesizlik olmadı.
Bir marka düşünün anakart yanmasını normalleştirmiş resmen. Servise göndermek umarım kolaydır zira bu uzun süre cihazı kullanamama anlamına gelebilir bir de kendi parasıyla almayan internetten sipariş vermiş bir çocuk için Allah sabır versin. Bu tarz kişilere bu cihaz önerilmeli mi ? Bilemem orası kullanıcının meselesi ama İ5 12450H kullanıcısı olarak AMD işlemcili LOQ'ların yanması bana iyiye işaret gibi gelmedi. Peki sizin mesajınızı alıntıladım o kadar genele konuşmak yerine sadece sizle de fikrimi paylaşayım. Photoshop gibi uygulamalar render alırken pcyi iyi zorlar sizde de zorlamıştır oyunlar anakart yakacak feci oyunlar değil programlardan korkun derim.

Son düzenleme:
Bu cihazın kronik sorunlu olduğunun kanıtıdır.
Techolay'ın videosundaki anketten görüldüğü üzere en çok bozulan 3. laptop bu, ben doğrudan bu cihazlar sorunsuz demezdim. Yani bu cihaz, deli gibi satılan i7 13650HX'ten çok daha az satılmasına rağmen daha fazla sorun yapmış. Şu an alınabilecek en mantıklı AMD LOQ kesinlikle 8645HS.

1751354006439.webp

@Esat Semih , kutunun üzerinde yanda beyaz barkodda yer alan kısımda cihazınızın üretim tarihini söyler misiniz? Genelde 2023 cihazları bozuluyor dediler ama emin olmak adına soralım.

Techolay'ın videosundaki anketten görüldüğü üzere en çok bozulan 3. laptop bu, ben doğrudan bu cihazlar sorunsuz demezdim. Yani bu cihaz, deli gibi satılan i7 13650HX'ten çok daha az satılmasına rağmen daha fazla sorun yapmış. Şu an alınabilecek en mantıklı AMD LOQ kesinlikle 8645HS.

Eki Görüntüle 159306

@Esat Semih , kutunun üzerinde yanda beyaz barkodda yer alan kısımda cihazınızın üretim tarihini söyler misiniz? Genelde 2023 cihazları bozuluyor dediler ama emin olmak adına soralım.
08/06/2024 üretimi cihaz daha 1 sene olmuş.

Şunu da göz önüne alın çok çok nadir AMDlerde bunun yaşanması ve ben normalin üstünde kullanıyorum.

Böyle bir sorun veya bu sorunlar bu kadar basite indirgememeli.

Lenovo tarafına karşı ayrı bir gözden kaçırma durumu var, işin sonunda böyle bir sorun yaşanıyor ve az değil. Victus'ların yaşattığı da sorun, bu da sorun, maksat yaşanılan farklı. Sadece Hindistan'da, Asya'da yaşanıyor diye kesin ve emin bir şekilde de çoğu kullanıcı yazmıştır ancak böyle yazıldığı zamanlarda da bu sorunlar Türkiye'de baş göstermeye başlamıştı.

Casper veya Monster'da da bu sorun olsaydı tutum(um) budur, Lenovo için de tutum(um) budur, marka imajı sorunu örtmüyor. Anakartın yanması ve cihazın heba olması söz konusu, sanırım servisin sürekli anakartı değiştirip farklı çözümler üretememesi de sorun değil.

Dün i5-12450HX için yazılıyordu, bugün bir AMD işlemci için yazılıyor, yarın da başka başka işlemciler için yazılabilir, yurt dışında sorun yaşayanlar söz konusu. Lenovo'nun çözüm üretmesi gerekir, yeni parça değil.

Son düzenleme:
Şunu da göz önüne alın çok çok nadir AMDlerde bunun yaşanması ve ben normalin üstünde kullanıyorum.
Aslında çok nadir sayılmaz, Intel'li LOQ modeller daha çok satıldığı için sorunları da daha göze batıyor. Nitekim Hindistan mevzusunda da durum buydu. 1 milyarlık nüfusu olan ülkede elbette daha fazla LOQ satılacak ve elbette daha fazla sorun çıkacak. Bunu ''sorun yalnızca Hindistan modellerinde oluyor'' şeklinde yorumlamak yanlış.

Son düzenleme:
Herkese iyi günler.

Cihazla neler yapıyorum.

Hocam merhabalar i7 13650hx işlemcili 4060'lı LOQ cihazım dün gece bozuldu. Tamir süreci ne kadar sürdü acaba ? Şu an cihazın performansı var mı ve muadil ürün değişimi iade vs talep ettiniz mi ? Bu arada FC24 oynarken yandı çok zorlamadım kullandığım 1 sene boyunca genel anlamda mühendislik uygulamaları çalıştırdım.