Hocam, E serisinde ve 12.nesil işlemcilerinde anakart sorunu duymadım. Anakart sorunu olduğuna emin miyiz hocam? Ağustos 2024 sonrası üretim ise sorun yok diye biliyorum.

Bilgisayarcıda çalıştığım zamanlarda E serisi kullanan biri dükkana getirmişti laptopunu ve anakartı yanmıştı tabii. (Ne yapacaksak bize getirmişti)
Ayrıca en çok sorun yaşanan modellerden 83GS00P6TR, içinde i5-12600HX barındırıyor.
Tavsiyem 15XXX10 olmadığı sürece LOQ serilerine dokunulmaması.
Ve gene değindiğim en çok sorunun yaşanan modellerden 83GS00P6TR, 29 Ekim 2024'te piyasaya sürüldü.

Duymamanızın sebebi çok kullanılmamasıdır. Ben de olsam kullanmam soğutması çok dandik E serilerinin nedense. Ayrıca ekranındada belli başlı sorunlar yaşanıyormuş ama çok değil.

Hocam başka ne alınabilir ki 3050 TUF'lar dışında.

Bütçe nedir? 2.el düşünür müsünüz?

Anakart sorunlu modellerde V2 versiyon anakaet takılıyor sorun çözülüyormus ben özellikle Lenovo ile iletişime geçsin belirttiginiz modelde bu tarz bir sorun bulunamamaktie dedi ama Intel islemciler daha riskli tabii

Anakart sorunlu modellerde V2 versiyon anakaet takılıyor sorun çözülüyormus ben özellikle Lenovo ile iletişime geçsin belirttiginiz modelde bu tarz bir sorun bulunamamaktie dedi ama Intel islemciler daha riskli tabii

Uğraşmam şahsen. Düzgün bir model alacağıma neden sorunlu bir model alıp niye teknik servisin peşinden koşayım ki?

Bilgisayarcıda çalıştığım zamanlarda E serisi kullanan biri dükkana getirmişti laptopunu ve anakartı yanmıştı tabii. (Ne yapacaksak bize getirmişti)
Ayrıca en çok sorun yaşanan modellerden 83GS00P6TR, içinde i5-12600HX barındırıyor.
Tavsiyem 15XXX10 olmadığı sürece LOQ serilerine dokunulmaması.
Ve gene değindiğim en çok sorunun yaşanan modellerden 83GS00P6TR, 29 Ekim 2024'te piyasaya sürüldü.

Duymamanızın sebebi çok kullanılmamasıdır. Ben de olsam kullanmam soğutması çok dandik E serilerinin nedense. Ayrıca ekranındada belli başlı sorunlar yaşanıyormuş ama çok değil.

Bütçe nedir? 2.el düşünür müsünüz?
Lenovo ne hallere düştü, işe bak. Anakartı tasarlayan ve test eden her kimse ıslak sopayla dayak yemeyi hakkediyor.

@Zipik Bu bütçede anca bunu öneririm.

AMD soket LOQ'larda daha az gözüküyor ama risk var. Tercih etmem.
Daha az görülüyor diye bir şey yok maalesef, 15IAX9 ne kadar potansiyel olarak sorun çıkarabilecekse aynı ihtimal ARP9'larda da var. Reddit ve forumlarda yapılan anketler de bunu doğruluyor. Bunu kullanıcısından duyuyorsunuz.