ONDEARTH
Uzman
Performans testi olarak OCCT'ye girdim ilginç bir şey oldu bir süre 85wlarda iyi bir performans verdi sıcaklık olarak beğendim, düzgün bir bakım yapılmış belli, sonra birden 60W gücüne sabitlendi bunu daha önce ki yaptığım yani bozulmadan önceki yaptığım testlerde hiç görmedim 95 derece bile olsa 70wlarda çalışmaya devam ederdi bir anda kendini 60W gücüne sabitleyip 77 derecelerde çalışmaya başladı ve değişmedi.
Bu tam güçte çalışırken;
Eki Görüntüle 208407
Bir anda kısıtlamaya girince;
Eki Görüntüle 208408
Bu da HWiNFO64 uzerinden kısma;
Eki Görüntüle 208406
Donanimsal olarak da yazılımsal olarak da farklilik var son BIOS güncellemesi ile mi yaptılar bilmiyorum.
Onu bir yana koymuş sonra unutmuş herhalde haha.
Bu arada BIOS sürümü necn43WW, 24.02.2025 yani şubat ayının BIOS kurulu sanırım bu yılın başında yapılmış bu anakart bu da güncel olduğuna dair bir belirti veya başka bir kasadan sökmüşte olabilirler bilemiyorum.
@Enes138 @pesimist34
Bu arada sohbet ettiğiniz içinde teşekkür ederim.
Şimdi 70W çekerken maximum sıcaklıkta geziyor. Tek kullanımlık macun sürüyorlar herhalde. Eskiden bu kadar sıcak çalışmıyordu.
OCCT testini açmıştım, 4 dakika sonra cihaz kilitlenmis. Şu an fan çalışıyor lakin sistemde herhangi bir dönüş yok. Geçen oyunda da olmuştu, 2 defa format attım. Demek ki işlemci kendini kilitliyor, bayağı ilginç. Neyse. Hala açık laptop, güç tuşu ile kapatıp açacağım, anca böyle düzeliyor. Lenovo sağlam mal bile yapsa artık bulasilmaz.
Tekrardan rahatsız ettim sizi kusura bakmayın da aklıma bir şey takıldı.
Şimdi üstte attığım testte bakarak konuşuyorum, %100 işlemci kullanımı ve 4100 Hz'de çalışan işlemci 65W çekerken 97 derece oluyorken. Yine aynı şekilde %100 kullanım ve 4100 Hz'de calisan işlemci 50W çekerken 70 derecede takılıyor.
Bunu RAM testi yaparken fark ettim, hani bu değerler ilizyon mu bilmiyorum ama ben bayağı ilginç buldum.
Aklıma gelen bir şey de Lenovo teknik servisin bilerek sıcak çalışacak bir ayarlama yaptığına, bu sayede cihaz daha az güç tüketecek ama bu da mantıklı gelmiyor nasıl bir ayar yapabilir ki.
@pesimist34 @Enes138
Dosya Ekleri
Son düzenleme: