Makaleler
104
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam, HP Victus'ta olduğu gibi Lenovo'da da sorun yaşayanlar var mış sanırım. Bizde anakart yanma durumu ne sıklıkla yaşanıyor? Anakartı yanan arkadaşlar varsa bu konuya yazabilir mi?

Sosyal'de 1 adet konu var bununla ilgili.
Victus'taki sorundan farklı bir sorun bu ancak onun gibi sık görülmüyor Türkiye pazarında. Genelde i5 12450HX ve 4050 cihazlar patlıyor. Reddit'te ise 2023 Hindistan cihazlarında oldukça bu sorun gözleniyor.

Bu durum hakkında açtığım konu ;

Son düzenleme:
@Enes138 Sanırım bu arkadaşınki sorunluydu 3 defa yaktım vs. demiş.

Sosyal'de 1 adet konu var bununla ilgili.
Victus'taki sorundan farklı bir sorun bu ancak onun gibi sık görülmüyor. Genelde i5 12450HX ve 4050 cihazlar patlıyor.

Bu durum hakkında açtığım konu ;
https://www.techolay.net/sosyal/kon...-nda-bilinmesi-gerekenler.108310/page-3?amp=1 .
Evet etiketlediğim kişiye ait konu. Konuyu bulmakta zor değil ara butonuna tıklayıp "LOQ anakart" yazarsanız sadece başlık butonunu kullanarak çıkan ilk konulardan bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
@Recep Baltaş , anakartta ne arızası olduğunu da incelerseniz seviniriz. Mosfetlerden mi kaynaklı, VRM'lerden mi yoksa işlemcinin lehimlerinin ( Ball Grid Array) düzeni mi bozuluyor? Bunlara bakarsanız seviniriz. Anakart arızası diye tabir edilen cihazlar POST etmiyor genel olarak.
Elimde bu kadar kapsamlı bakacak kadar ekipman yok maalesef. Olsa bile bu konuda uzman değilim ama elimden geleni yapacağım.

Türkiye gibi ekonomisi kötü durumda olan ülkelerde emek harcanarak alınan cihazlarda yaşanan bu problemlerin seviyesi çok üzücü oluyor.

Arkadaşlar selam, HP Victus'ta olduğu gibi Lenovo'da da sorun yaşayanlar var mış sanırım. Bizde anakart yanma durumu ne sıklıkla yaşanıyor? Anakartı yanan arkadaşlar varsa bu konuya yazabilir mi?

Kronik sorun oldu mu tüketiciyi korumak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Aynı HP Victus ve James Donkey SSD olayında olduğu gibi. Bu ülke, sizin gibi birine sahip olduğu için şanslı. Ellerinize emeğinize sağlık 💯

@Recep Baltaş , anakartta ne arızası olduğunu da incelerseniz seviniriz. Mosfetlerden mi kaynaklı, VRM'lerden mi yoksa işlemcinin lehimlerinin ( Ball Grid Array) düzeni mi bozuluyor? Bunlara bakarsanız seviniriz. Anakart arızası diye tabir edilen cihazlar POST etmiyor genel olarak.
Bu kapsamlı kontroller için BGA makinesi gerekiyor. Bu makine de maalesef ucuz bir makine değil. Kaldı ki kullanmasını da iyi bilmek gerek. Buna sahip birini tanıyorum.

Eğer Lenovo mağdur bir arkadaşımız ile ilgilenmezse ve mağdur kalırsa belki hem arızanın tespiti hem de cihazın tamiri için şansımızı deneyebiliriz. Hem arızayı da paylaşmış oluruz.

Kendisine gönderdiğim tamamen susan iki Gaming laptopu hayata döndürmüştü.

Bence Techolay bu konuya değindikten sonra Lenovo tarafından mağdur kalan ve çözüme kavuşamayan birinin cihazı ile şansımızı deneyebiliriz. @Recep Baltaş

Zaten kendisine HP Victus modellerini de göstermeyi planlıyordum.

Son düzenleme:
Tamamdır, yanan kişi konuya gelirse birlikte video çekmek isterim.
Tek isteğim yalan söylememiş olması zira konusunda herhangi bir görsel veya kanıt nitelğinde içerik yok, sadece yazı var. Kendisini tanımıyorum, sadece böyle bir şey nadir olan bir durum hani anakart yanmasını kast etmiyorum servise gönderip geri gelip tekrar yanması gerçekten çok nadir görülen bir olay. Haliyle dikkatimi çekti böyle bir şey de gerçekse zaten çok üzücü bir durum. Yalansa da buradan hepimiz yalan olduğunu konu sahibi görünce öğreniriz ama ben yalan olduğunu sanmıyorum zira konu sahibi konuyu açtığında her türlü dönüşe yanıt veren bir kişiydi o yüzden şüphem pek kalmadı ama clickbait olması da ihtimaller arasında. Umarım clickbaittir de Lenovo kullanıcıları rahat bir nefes alır, forumda Lenovo kelimesini ne zaman ağzıma alsam eminim kullanıcıları benden biraz nefret ediyordur eleştirdiğimden dolayı ama benim amacım Lenovo kötülemek değil başkasının başına gelmesini önlemek amacıyla yazılmış mesajlardan ibarettir. Her markanın her ürünü güzel olacak diye bir şey yok her teknoloji kullanıcısının ürününe gelecek eleştiriye açık olmasını öneririm bu forumdaki kullanıcılara.

Varsa kalbini kırdığım özür dilerim buradan. :elsalla:

@4323, kronik bir problem ise HP gibi dedikodusu çıkmaya başlar diye düşünüyorum. Ama denk gelmiş de olabilir. Sonuçta elektronik. Hall sensor çılgını cihazı video kaydı alabilsin diye Recep Baltaş'ın yanına götürdüm. Saatlerce çalıştı ve bir kere bile arızayı gerçekleştirmedi. (İyi ki daha önce benim çekmeyi başardığım videolar var da gönderdim.) Video çekiminden sonra evde bir kere daha yaptı. Elektronik şans işi demiyorlar boşuna. Ama ateş olmayan yerden duman da çıkmaz.