Lenovo LOQ Anakartı Yanan Var mı?

Şimdi 70W çekerken maximum sıcaklıkta geziyor. Tek kullanımlık macun sürüyorlar herhalde. Eskiden bu kadar sıcak çalışmıyordu.

OCCT testini açmıştım, 4 dakika sonra cihaz kilitlenmis. Şu an fan çalışıyor lakin sistemde herhangi bir dönüş yok. Geçen oyunda da olmuştu, 2 defa format attım. Demek ki işlemci kendini kilitliyor, bayağı ilginç. Neyse. Hala açık laptop, güç tuşu ile kapatıp açacağım, anca böyle düzeliyor. Lenovo sağlam mal bile yapsa artık bulasilmaz.

Tekrardan rahatsız ettim sizi kusura bakmayın da aklıma bir şey takıldı.
Şimdi üstte attığım testte bakarak konuşuyorum, %100 işlemci kullanımı ve 4100 Hz'de çalışan işlemci 65W çekerken 97 derece oluyorken. Yine aynı şekilde %100 kullanım ve 4100 Hz'de calisan işlemci 50W çekerken 70 derecede takılıyor.
Bunu RAM testi yaparken fark ettim, hani bu değerler ilizyon mu bilmiyorum ama ben bayağı ilginç buldum.
Aklıma gelen bir şey de Lenovo teknik servisin bilerek sıcak çalışacak bir ayarlama yaptığına, bu sayede cihaz daha az güç tüketecek ama bu da mantıklı gelmiyor nasıl bir ayar yapabilir ki.

@pesimist34 @Enes138

Dosya Ekleri

• IMG_20251211_224722.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…