Lenovo LOQ anakartlarda yanma problemi yaşanıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan befirat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 836
  • Etiketler Etiketler
    anakart loq

befirat

Başarılı
Son çıkan makalelere göre duyduğum kadarıyla Hindistan üretimi ve Intel işlemcili Lenovo LOQ cihazlarında anakart yanma sorunu var mış. Bu sorunu Çin üretimi veya AMD bir Lenovo LOQ da yaşayan var mı? Laptopun Çin veya Hindistan üretimi olduğunu nereden anlayacağız?

@Recep Baltaş
@Enes138
@4323
@incii
@Leon Scott Kennedy

Bende de 15iax9i var. 12450hx işlemcili. Throttlestop ile işlemciye 50 watt sınır koydum. Programı da başlangıçta çalışacak şekilde ayarladım. O şekilde kullanıyorum. Konuyu takipteyim.

Evet bununla ilgili bir video yapıldı:

@Ali Osman Uz'un bana verdiği bilgiye göre maalesef yaşayan var.

Videoyu izledim ama Çin üretimlerinde ve AMD'lerde sıkıntı çıkıyor mu onu merak ettim. Ayrı olarak Çin üretimi veya Hindistan üretimi olduğunu nasıl anlıyoruz?

Bende de 15iax9i var. 12450HX işlemcili. ThrottleStop ile işlemciye 50 watt sınır koydum. Programı da başlangıçta çalışacak şekilde ayarladım. O şekilde kullanıyorum. Konuyu takipteyim.

O kadar laptopa para verip alınca sınırlamak istemiyorum. Lenovo'nun ürününün arkasında durup BIOS güncellemesi yapacağını umuyorum. Ayrı olarak yanma sorunu yaşayanların BIOS sürümleri eski sürüm müydü buna da bakılması lazım.

Ben açıkcası modellerde ülkeden ülkeye büyük farklar olduğunu sanmıyorum. Lenovo, bildim bileli ürünün arkasına sahip çıkmaya çalışan bir firma. Videoyu izlediğim zaman Enes'e yardımcı olmuş olmaları beni hiç şaşırtmadı.

Bu arada Lenovo LOQ takipçileri olan Ali Bey ile de şimdi konuştum. AMD cihazlarda da yaşayanların olduğu söyleniyor. HP Victus'un hall sensörü sorununa benzer yanları olan ama bu sorundan kat ve kat daha çok can yakıcı bir arıza. Yine belirli bir işlemci modellerinde arızanın meydana geldiğini düşündük. Ve yine rakibinde de görülmeye başlandı.

Bende de 15iax9i var. 12450hx işlemcili. Throttlestop ile işlemciye 50 watt sınır koydum. Programı da başlangıçta çalışacak şekilde ayarladım. O şekilde kullanıyorum. Konuyu takipteyim.
TS'yi başlangıçta açılacak sekilde kullanmayın. Sonra sıkıntı yaşarsınız.

AMD bir Lenovo LOQ da yaşayan var mı?
Lenovo'nun ürününün arkasında durup BIOS güncellemesi yapacağını umuyorum.
Ben bu sorunun BIOS güncellemesiyle falan çözülebileceğini hiç zannetmiyorum. Sorun bariz donanımsal.

İlk çıktıklarında Intel 14. nesil ve Ryzen 7000X işlemcilerinde soket yanması oluyordu BIOS ile çözmüşlerdi diye hatırlıyorum. Bence Lenovo bu sorunu donanımsal olsa bile BIOS güncellemesi ile undervolt ya da başka önlemler ekleyerek çözebilir. (tam bir çözüm olmasa da işe yarayabilecek bir çözüm bence.)

13650HX işlemcili modelde 1. yılım ve sorun yaşamadım, umarım da yaşamam. Ağır oyunlar ve işlemler de yapmıyorum ama, buna bağlı mı anakart arızalanıyor belli değil sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…