Planlı eskitme konusu dışında genel olarak katılabilirim sana fakat laptoplarda böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zaten gün geçtikçe oyunlar grafik düzeylerini arttırıyor, kaynak kullanımını arttırıyorlar fakat bizim bundan haberimiz genelde olmaz, cihazın performansının giderek azalması normal bu sebeple. Planlı eskitme dediğin yazılım güncellemesi ile yapılan bir şey, kimse iç yapısına öyle 2-3 yıl sonra tetiklenecek bir mekanizma yapmaz. Planlı eskitme olayı daha çok telefon gibi cihazlarda olur. Bilgisayarlarda karşılaşılmaması sebebi zaten istediğin zaman istediğin sürücü versiyonunu yüklersin, baktın şimdi ki sürücüler sisteme çok yük bindi sende önceki versiyona dönersin. Telefondaki gibi geri döndürülemeyen güncellemeler değil ki bunlar. Dediğim gibi LOQ serisinde 2023 üretimi olan 8 ile biten seride anakart gibi sorunlar yoktu, 2024 üretimi 9 ile biten cihazlarda başladı bu anakart sorunları. Üretim hatası veya iç parça kalitesizliği gibi geliyor bana planlı eskitme cart curt hikaye. 2025 kasalarında düzelecektir çünkü pek çok marka tüm iç yapısını değiştirdi, Lenovo'da eli boş durmaz ODM üreticilerine veya kendi fabrikalarına yaptırır güzel bir kasa.