Bütçe
33K
Dediğiniz gibi Asus'tan bugüne kadar hiç vazgeçmedim. Başka marka bir laptop ilk tecrübem olacak bana. Bu laptopu almamın temel amacı gündelik işler. Fakat yazlığa da götürdüğümde oyunlar oynamak istiyorum. Alacağım yere baktım ve ürün TR kodlu. Daha önceden yaptığım Overclock ile küçük de olsa bir tecrübem bulunmakta. UV yapabilirim gibi geliyor.
Ya da sizce hiç risk almayıp Asus Vivobook 15 i7 1355U alayım mı? CS2, GTA5 gibi oyunları minimum 60FPS oynayabilir miyim? Gündelik işlerde hangi işlemci daha performanslı olur?
Ofis işlerinde sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama batarya kapasitesine dikkat edin adaptörsüz kullanacağım diyorsanız. İşlemcilerin sonundaki harf ne için üretildiğini söylüyor genelde. H serisi işlemciler oyunlar ve render için yüksek güç tüketen işlemciler, HX serisi ise daha fazla güç tüketip UV yapabileceğiniz işlemciler, H serisi işlemciye UV yapılamıyor İntel kilitledi 10. nesilden sonra. Şansınıza TR kodlu ürününüz Avrupa modeliyse daha az problemli olabilir ama Hindistan'dan gelen bir modelse YouTube'de dediğim gibi bir ton içerik var Lenovo LOQ Motherboard issue veya Motherboard dead yazarsanız.

Ultra 5 125H nasıl işlemci acaba rakibi nedir AMD tarafında? 125H, 1355U'tan iyi mi? Oyunlarda vs. üzer mi? Beni ortalama kaç yıl götürür bu laptop? Çünkü bir laptop aldığımızda ortalama 7 yıl kullanmayı düşünüyoruz. Bu arada pil ömrü aşırı önemli değil ama olsa yine de güzel olur.
İçerik üreticilerin gözünü korkutuyorlar da olabilirler yok mesaj geliyor bozulduğuna dair vs. ama Lenovo LOQ bence satışı arttıkça kalite de oynama gerçekleşiyor olabilir bir ürün arz talep dengesinde üretimi arttıkça kalite değişmesi olabiliyor veya hatalar gözden kaçabiliyor. 2023 modellerinde daha fazla sorun olduğunu 2024 ve üstü modellerde daha az olduğunu söyleyenler var. Lenovo'nun sitesinden alırsanız daha sorunsuz olur vs. artık pazarlama çalışması mı ? Nedir bilmiyorum ama sayısız Türk, Hindistan fark etmez içerik var. Avrupa tarafında pek bulamıyorum ama zorlarsam belki görebilirim.

Kimi BİOS ile düzeldi diyor vs. ama BİOS'un yama notları paylaşılmadı gizli diye biliyoruz. Bir tane canlı ölüm videosu bile var.

@cartel Normalde ben oyuncu laptopu veya pahalı bir şey alacaksam veya hiç fark etmez hayatımda önemli bir yere sahip olacak herhangi bir şey alacaksam, forumlar, ürün yorumları, YouTube gibi yerlerden incelemesine bakarım bunlarla da sınırlı kalmam video yorumlarına da bakarım çünkü inceleme sponsorluysa yorumlardan vs. anlama ihtimalin oluyor veya video laptop hakkında olumsuz yorum yapıyorsa doğru mu yanlış mı kullanıcıları yorumlarda belirtir. Haliyle Lenovo LOQ kullanıcıları çokta anakart problemi yalan gibi bir tavırda gibi görünmüyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama hani benim zamanında techolayda yoktu çokça forum vardı yine de 1 foruma da bağlı kalmaksızın her türlü kaynağa bakardım böylece hani 1 kaynağa bağlı olmak istemem. Ben kuzenimle aynı anda laptop aldım oyuncu laptopu, ikimizde RTX 4060 laptop aldık. O Acer Nitro 16 aldı, İntel işlemcili sorunsuz kullanıyor. Bende kendi aldığımı sorunsuz kullanıyorum ama onun laptopu daha pahalı ve kuvvetli biraz daha performanslı çalışıyor onun ki kendisinde zaten bütçesi yüksek olduğundan ne forum ne bir şey tık diye aldı. Haliyle kısıtlı bütçe ile bence şu dönemlerde çok güvendiğin bir firmadan almıyorsan ürün almamak ya da 4050 yerine 3050 almak veyahut 5000 serisini beklemek bana göre daha risksiz. Lenovo'nun son zamanlarda çıkan anakart problemini ben görsem kuzenime Lenovo önermezdim ki zaten 1 markaya bağlı olacak kadar bütçesi kısıtlı değildi. Haliyle kendime eşime dostuma önermeyeceğim şeyi burada da önermem. Lakin yine de Lenovo önerenler olduğundan bende kararsız kaldım forumda önerip önermeme konusunda dediğim gibi benim düşüncem 2025 modeli yani 5000 serisi çıkana kadar alınmaması yönünde.

Son düzenleme:
Kullanıyorum 2 haftadır bir sorun yok. Tüm oyunlar hight-ultra ayarında oynatıyor.
GPU-CPU her türlü testi yaptım tarattım hernagi bir anormallik çıkmadı.
eğer olur da ilerleyen dönemlerde anakartım yanarsa konu açarım.
gerçi 4050' üstü bi sistem de almayı düşünüyorum bakalım.

Ek olarak BİOS güncelleyin ve FN + Q kombinasyonuyla performans moduna alınca oto cpu hız aşırtması açılıyor onu kapatın.

Son düzenleme:
Kullanıyorum 2 haftadır bir sorun yok. Tüm oyunlar hight-ultra ayarında oynatıyor.
GPU-CPU her türlü testi yaptım tarattım hernagi bir anormallik çıkmadı.
eğer olur da ilerleyen dönemlerde anakartım yanarsa konu açarım.
gerçi 4050' üstü bi sistem de almayı düşünüyorum bakalım.

Ek olarak BİOS güncelleyin ve FN + Q kombinasyonuyla performans moduna alınca oto cpu hız aşırtması açılıyor onu kapatın.
Güzel bilgiler vermişsin, gerçi ben kendi laptopumu aldıktan 10 veya 5 6 ay sonra yanıltıcı içerik olmasın diye forumlarda incelemesini yazmıştım. Bir laptopu alıp 2 hafta kullanarak iyi demek ne kadar doğru bilmiyorum fakat LOQ'ların hepsi konik sorunlu değil Hindistan ve TR ürünlerinde görülüyor sadece ve İ5 12450HX olanlarda daha yaygın sanırım. Söylenti de var Avrupa modellerinde de çıkıyor diye ama çok az bence.

Son düzenleme:
Güzel bilgiler vermişsin, gerçi ben kendi laptopumu aldıktan 10 veya 5 6 ay sonra yanıltıcı içerik olmasın diye forumlarda incelemesini yazmıştım. Bir laptopu alıp 2 hafta kullanarak iyi demek ne kadar doğru bilmiyorum fakat LOQ'ların hepsi konik sorunlu değil Hindistan ve TR ürünlerinde görülüyor sadece ve İ5 12450HX olanlarda daha yaygın sanırım. Söylenti de var Avrupa modellerinde de çıkıyor diye ama çok az bence.
1747653416573.webp

bekleyip göreceğiz başkan.
ek olarak dediğim gibi 4050 kartın üstü sistem toplamayı düşündüğüm için, çok fazla bir zararı olmaz bana.
ama konuyu okuyan arkadaşlar için link bırakayım.

https://support.lenovo.com/tr/tr burdan PC kısmına tıklayıp 'ürünü tespit et' diyip manuel güncellemeye girip tüm driverlar'ı update yapın mutlaka.

Son düzenleme:
Oooo umarım savaştan başın ak çıkarsın. Bir konu açmıştı Recep abi Lenovo ile ilgili gördün mü bilmiyorum ? Video çekerseler onu da izlerken çok iyi gider cihazın.
Aslında bu durumun FN + Q kombinasyonuyla performans moduna geçildiğinde CPU HIZ AŞIRTMASI otomatik olarak aktif oluyor lenovo vantage indirilip kurulmazsa, o fabrika ayarlarıyla aktif kalıyor yani bi nevi overlock'lu bi şekilde ayarlanmış fabrikadan bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir. öyle düşünüyorum. çünkü o seçenek aktifken ısınmalar yüksekti.

Ek olarak ana kartın yanma sebebi voltaj dengesizliği vs ise, akım korumalı priz var ama dediğim gibi 5 ayı çıkarırsa yazarım sana dmden :D

Oooo umarım savaştan başın ak çıkarsın. Bir konu açmıştı Recep abi Lenovo ile ilgili gördün mü bilmiyorum ? Video çekerseler onu da izlerken çok iyi gider cihazın.
1747654497062.webp

1747654523943.webp

değerlerde bu şekilde, oyundan yeni çıktım Rise of tomb raider.

Son düzenleme:
Aslında bu durumun FN + Q kombinasyonuyla performans moduna geçildiğinde CPU HIZ AŞIRTMASI otomatik olarak aktif oluyor lenovo vantage indirilip kurulmazsa, o fabrika ayarlarıyla aktif kalıyor yani bi nevi overlock'lu bi şekilde ayarlanmış fabrikadan bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir. öyle düşünüyorum. çünkü o seçenek aktifken ısınmalar yüksekti.

Ek olarak ana kartın yanma sebebi voltaj dengesizliği vs ise, akım korumalı priz var ama dediğim gibi 5 ayı çıkarırsa yazarım sana dmden :D

Eki Görüntüle 149131

Eki Görüntüle 149132
değerlerde bu şekilde, oyundan yeni çıktım Rise of tomb raider.
İlk defa senden duydum hız aşırtma olayını tuş ile açılıp kapanmasını. Böyle bir şey varsa o yanan arkadaşın videoda söylenir. Sende o cihazla kendi cihazını karşılaştırırsın şu an hiçbir şey net değil o video çekilince netleşir. Aynı cihazsa birebir eğlenceli olacak senin açından bence. Ben o kişinin ısınmasın diye her şeyi deneyip yine bozduğunu duydum anakartı. 2 haftalık cihaz için erken konuşmuşsun. 5 ay sonra dm değil konu açarsın memnun olup olmadığını söylersin. Düşünsene sıcaklık düşük olmasına rağmen yanıyormuş, ani değişimler olabiliyor sıcaklık anlamında laptoplarda videoda bunları söylerler olursa.

İlk defa senden duydum hız aşırtma olayını tuş ile açılıp kapanmasını. Böyle bir şey varsa o yanan arkadaşın videoda söylenir. Sende o cihazla kendi cihazını karşılaştırırsın şu an hiçbir şey net değil o video çekilince netleşir. Aynı cihazsa birebir eğelnceli olacak senin açından bence. Ben o kişinin ısınmasın diye her şeyi deneyip yine bozduğunu duydum anakartı. 2 haftalık cihaz için erken konuşmuşsun. 5 ay sonra dm değil konu açarsın.
yüksek ihtimalle sebep odur dediğim gibi ısınmalar yüksekti performans moduna alınca vantage'den cpu hız aşırtmasını kapatın yoksa patlar cihaz öyle düşünüyorum bilgili bi arkadaşta HWİNFO dan aldığım ss hakkında yorum yapsın hernagi bi anormallik var mı merak ettim :D

yüksek ihtimalle sebep odur dediğim gibi ısınmalar yüksekti performans moduna alınca vantage'den cpu hız aşırtmasını kapatın yoksa patlar cihaz öyle düşünüyorum bilgili bi arkadaşta HWİNFO dan aldığım ss hakkında yorum yapsın hernagi bi anormallik var mı merak ettim :D
AIDA64 Extreme yükleyip hem cpu hem gpu benchmark testine girip oradan HWinfo uygulamasını açıp o esnada görüntü atman lazım bu attığın laptop boşta gibi.

yüksek ihtimalle sebep odur dediğim gibi ısınmalar yüksekti performans moduna alınca vantage'den cpu hız aşırtmasını kapatın yoksa patlar cihaz öyle
Bence değil limit yapmış çünkü...

AIDA64 Extreme yükleyip hem cpu hem gpu benchmark testine girip oradan HWinfo uygulamasını açıp o esnada görüntü atman lazım bu attığın laptop boşta gibi.

Tamam. Senin için

Cinebench R23 yapacağım, dün yaptığım gibi sıcaklıkları ardından atacağım​

1747657849864.webp

3 dakika-5 dakika yaptım. En fazla 81 dereceyi gördü işlemci

Son düzenleme: