Kronik sorunlu diye LOQ modelleri, özellikle Intel işlemcili olan modelleri anakart yakıyormuş. Düzeltiler mi bilemiyorum ama bir çok sorun yaşayan kişi var geçmişte.

RTX 5060 için yeni anakart kullanmaları lazım, anakart yanma sorunları 4000 serisindeydi bence bu seride böyle bir sorun olmaz ama bu işler "bence"lerle ilerlemez, ben almayı düşünüyorum fakat 41 bin TL'ye i7 13650HX RTX 4060'lı modeli var ikisi arasında kaldım. Ürünü Amazon satıyor ve Lenovo servisi de kötü bir servis değil herhangi bir sorunda kanaatimce gerekli desteği sunacaklardır.

13650HX 4060 kullanıcısı olarak bende bir durum olmadı, 2024 üretimi cihaz. Gerekli bütün BIOS güncellemeleri, mikrokod güncellemelerini yaptım. Aldığım puanlar da yüksek, cihazda temiz kullandığımdan ısınma / throttle durumu da yok.
Lakin aldığınızda da gelecek cihazın 2023 model olmayacağının bir garantisi yok.

Bunun garantisini satıcı hariç size kimse veremez.

Şunu da ekleyeyim, bozulma sorunu 3000 serisi ekran kartı bulunan cihazlarda da oldu, baktığınız zaman 3000 serisi ve 4000 birbirinden tamamen farklı bir soket ve nesil.

Bunları LOQ cihazından çok memnun olan birisi olarak söylüyorum.

Şurası da var : 2 arkadaş aynı cihazı aldık, ikimiz de güncellemelerine ve temizliğine dikkat ediyoruz. İkimizin cihazı da 2024 model, aynı ayda aldık. İkimizde de bir durum yok.
Dediğim gibi, üretim yılının etkisi büyük.

Ayrıca Lenovo'nun servisi HP ile birlikte Türkiye'deki en kötü servistir.

@SERGENSSS

Son düzenleme:
13650HX 4060 kullanıcısı olarak bende bir durum olmadı, 2024 üretimi cihaz. Gerekli bütün BIOS güncellemeleri, mikrokod güncellemelerini yaptım. Aldığım puanlar da yüksek, cihazda temiz kullandığımdan ısınma / throttle durumu da yok.
Lakin aldığınızda da gelecek cihazın 2023 model olmayacağının bir garantisi yok.

Bunun garantisini satıcı hariç size kimse veremez.

Şunu da ekleyeyim, bozulma sorunu 3000 serisi ekran kartı bulunan cihazlarda da oldu, baktığınız zaman 3000 serisi ve 4000 birbirinden tamamen farklı bir soket ve nesil.

Bunları LOQ cihazından çok memnun olan birisi olarak söylüyorum.

Şurası da var: 2 arkadaş aynı cihazı aldık, ikimiz de güncellemelerine ve temizliğine dikkat ediyoruz. İkimizin cihazı da 2024 model, aynı ayda aldık. İkimizde de bir durum yok.
Dediğim gibi, üretim yılının etkisi büyük.

Ayrıca Lenovo'nun servisi HP ile birlikte Türkiye'deki en kötü servistir.

@SERGENSSS

Cevabınız için teşekkür ederim, servis konusunda size katılmayacağım çünkü Acer ve ASUS'un servisi olan SMS infocomm beni 3 ay boyunca süründürdü, Acer Nitro 16 4060'lı cihazım vardı oyunlarda görüntüde bozulmalar oluyordu ve bu sorun donanımsal bir sorundu yazılımsal olarak her şeyi yaptım ve düzelmedi neyse servise gönderdim 20 saatlik furmak testi yapıp cihazda bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler ve servise toplamda 4 kere gönderdim her seferinde 20 saatlik furmak testi yapıp bir sorun olmadığını söylediler. Forumlarda ve Şikayetvar'da SMS infocomm ile ilgili bir sürü olumsuz deneyimle karşılaşan insanları gördüm. Çevremde HP ve Lenovo kullanan insanların deneyimlerine bakınca SMS infocomma göre HP ve Lenovo'nun servisi melek gibi kalıyor.