Lenovo LOQ laptop: 170 watt adaptörü 230 watt ile değiştirme süreci

İşlemci watt limitli gelmiyor, sonradan yapılabilir durumda. Kalibrasyon elbette hikaye. Kalibrasyon batarya olması gerektiği büyüklüğü verimli şekilde kullanılsın diye var fakat şarjda azalması ile kalibrasyon alakasız şeyler.

Tabii tabii bayağı üst seviye mühendislik. Bu gibi adaptör hataları Legion veya Thinkpad serilerine olmuyor çünkü üst seviye cihazlar. Ama LOQ gibi orta sınıfta ne hikmetse oluyor. Alenen kar marjı arttırmak için düşük wattla yolluyorlar. Hepsi kasıtlı. Servis ile iletişime geçince de palavra sıkıyorlar. Çok güzel serileri var ama bu açıklama bombastik bir olay.

Anladım, teşekkür ederim. Peki laptopu alalı yaklaşık 1 ay olmuş sanırım. Cihazdan memnun musunuz? Isınma sorunu çok oluyor mu, işlemci tarafında özellikle.
Bu laptop ile alakalı kullanım tecrübelerimi başka bir konuya yazmıştım, direkt aktarayım:

Artı yönleri olarak; Ekran renk doygunluğu başarılı, göze güzel görünüyor. Klavye hissiyatı güzel. Rengi ve kasası şık. En önemli noktalardan biri olan soğutma performansı, gerçekten başarılı. İçini açıp baktığımda soğutma bloklarının geniş ve fanların yaprak sayısının çok olduğunu gözlemledim. Ayrıca cihaz sessiz çalışıyor.

Eksi yönleri olarak; Adaptör 170 watt olduğu için oyunlarda pil azalması oluyor. Bununla alakalı servis ile görüşüyorum şu an. 230 watt adaptör ile değişimi başarabilirsem bununla ilgili bir rehber hazırlayacağım zaten. Bundan ziyade ekranı sallanıyor, yani diğer kullandığım Asus TUF gibi değil mesela, yere sağlam basmıyor ve sallanıyor. Çok mu önemli bir sorun? Bence değil gibi ama kullanıcıya kalmış tabii. Son olarak RAM yükseltmesi şart çünkü yetmiyor.

Peşine düşmeye değer mi sizce? Biraz yıpratıcı bir süreç olacak düşersem. Olumlu sonuçlanacağından da şüpheliyim. Sıfır 230 watt adaptör almak istesem biraz tuzlu.

Adamlar hep başından sıvayıp atıcak gibi duruyor. Umarım olur.

Peşine düşmeye değer mi sizce? Biraz yıpratıcı bir süreç olacak düşersem. Olumlu sonuçlanacağından da şüpheliyim. Sıfır 230 watt adaptör almak istesem biraz tuzlu.

Gerçekten yıpratıcı olur. THH'ye başvurup bilir kişi raporu derken mahkemeler uzar gider, lehinize bir karar çıkması da biraz şans. Bu süreci yaşamak yerine para biriktirip 230W adaptörü kendiniz alırsınız zaten. Parası çok olan bir kişi bayağı uğraşıp büyük ses de getirebilir orası ayrı.

Son düzenleme:
Mevzuyu rafa kaldırmak en sağlıklı çare görünüyor o halde. Teşekkür ederim fikirleriniz için bu arada.

İfadeler: 8
Rapid Charge açık mıydı? ve sistem özellikleri nedir? Bende 3050 6gb ve r5 7640hs var. Muhtemelen 170w benimkine yeterlidir ama birazdan testlere başlayacağım. Sonucu seninle paylaşırım.

Benim demek istediğim husus şudur; şimdi bunlar batarya kalibrasyonu adı altında sorunun çözüldüğünü ve düzeltildiğini söylüyorlar ya da iddia ediyorlar. Konu sahibine bakacak olursak şimdi bu hususta bunu düzeltmek amacıyla hiçbir değişim veya yükseltme yapmayarak, çözülebilecek tek husus işlemciyi BIOS üzerinden limitlemektir. Bunların bu tür bir iş yapacağından şüpheleniyorum ben. Sizce mümkûn müdür? Sosyal platformlarda bu modelin testini yapanlar hâlihazırda mevcut. Büyük ihtimal hızlı şarjda da bu sorun yaşandığını düşünüyorum ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…