Rapid Charge açık mıydı? ve sistem özellikleri nedir? Bende 3050 6gb ve r5 7640hs var. Muhtemelen 170w benimkine yeterlidir ama birazdan testlere başlayacağım. Sonucu seninle paylaşırım.
Hem açık hem de kapalı test ettim, bir şey değişmedi.

i5-12450HX
RTX 4060 - 115 watt
2x16 RAM
512 SSD

@S C B, çözüldüğünü iddia edip bir kanıt yollamıyorlar. Sadece çözdük deyip yolluyorlar. Bundan dolayı bir şey yapmalarına gerek yok. Sistemde oyun bile açmadıklarına eminim. OCCT ile bir test etseler CPU ve GPU'yu aynı anda görecekler. Ama bir şey yapılmıyor. Bundan dolayı onların bir şey limitleme ihtimali olduğunu düşünmüyorum ve gerek de yok onlar için. Normal şartlarda CPU'ya kullanıcı limit koyarsa ihtimal azalabilir ama limitle bile şarjı azalan kişiler yine var.

Hem açık hem de kapalı test ettim, bir şey değişmedi.

i5-12450HX
RTX 4060 - 115 watt
2x16 RAM
512 SSD
Son yaklaşık 30dkdır max ayar cyberpunk 2077 oynuyorum. Gerçekten her şeyi fulledim max yük binsin diye ama benim şarj azalmadı. 115w 4060'ı besleyemiyor muhtemelen. Benim ekran kartım 95w olduğu için sıkıntı olmadı. Sana önerim sonuna kadar takip etmen yönünde. Zor bir süreç olacak ama sonuçta hakkını almış olacaksın. Bol şans diliyorum.

Lenovo gibi bir markanın bu kadar kötü bir destek sağlamasını beklemezdim. Dediklerinin geçiştirmek için mi olduğunu doğruyu mu söylediklerini bilmiyorum ama bence destek olarak zayıf kalmış. Yaşananlarda baya absürt peşinden gitmeye çalışsan uzun bir zaman alır belli ki. Aynı model bende de var alırken sağ olsun @mortem.dll bulunamadı hocamın fikrini de aldım. İnternette 230 watt ile değiştirilebildiklerini söyleyen birsürü kullanıcı var. KS'nin de dediği gibi böyle olması biraz üzücü. Ayrıca durum hakkında bana bilgi verdiği içinde ekstra olarak teşekkür ederim.

Laptop hakkında deneyimlerimi de eklemek isterim. Alalı yaklaşık 1 hafta oldu. Daha laptopu çok zorlayacak oyunlarda denemedim zamanım olmadığından ötürü. Sadece CS2'yi yüksek ayarlarda, 144 hertz de 200-300 fps civarında oynattığını söyleyebilirim. Laptopu aşırı zorlamadığınız zaman çok fazla ses olmuyor. İçindeki fanlar ve soğutma bloklarıda güzel çalışıyor. CPU'ya watt sınırı koyulmalı 12450HX haliyle aşırı watt çekebiliyor. Şarj açısından da problemler konuda bahsedildiği şekilde. Dediğim gibi daha çok zorlayamadım ama şarjdayken CS2'de dediğim ayarlarda rahatsız edecek seviyede bir şarj düşüşü gözlemlemedim. Buna rağmen hızlı şarj özelliği güzel yaklaşık 30-60 dakikada şarjı fulleniyor. Tabi ben biraz daha ders + oyun üzerinden kullanıp ağırlığımı derse verdiğim için laptopu adında belirtildiği gibi "GAMİNG" den yana çok kullanamadım ama üzeceğini sanmıyorum. Üzerse adaptör probleminden üzer. Kampanya ile 30k' ya alınabilecek en iyi laptoplardan biri olduğu kesin. Bu dediklerim kısa vade için geçerli daha uzun sürelerce kullanmadım. Umarım üzmez ve böyle devam eder.

Konuyu bir tık hortlatıyorum ama dün gece conservation modunda oyun oynarken şarjım 80'den 79'a düşmüş. Herhangi bir gelişme var mı?
Lenovo, sorunun düzeldiğini söylemişti ama buna kimse inanmadı sanırım, normal olarak. Tabii ki düzelmemiş. Hala çat çat düşüyor pil. 230 watt adaptör araştırıyorum, temiz ikinci el bulursam alacağım.

Merhaba bende Lenovo LOQ serisi RTX3050(95 watt) olan versiyonu var 170W adaptörü ile geldi adaptörü 230W ile değiştirmem zor mu ve kargo ücreti gibi şeyleri hangi taraf veriyor (Lenovo arama hizmetlerinin bana dediğine göre ilk önce kendileri birkaç düzenleme yapacaklarmış olmazsa 230watt adaptör vereceklerini söylediler)

Merhaba. Bu yazı, bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

06.09.2024 tarihinde Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR model numaralı laptopu satın aldım.

Bahsi geçen laptop:

Cihaz bana ulaştı ve kutu içeriğini kontrol ettiğimde 170 watt bir adaptör ile geldiğini gördüm. Cihazı kullanmaya başladım ve bir süre sonra özellikle oyunlarda 170 watt adaptörün cihazı besleyemediğini gözlemledim. Bunun birkaç test videosu da mevcut fakat buraya yükleyemeyeceğim. Laptopu yüke soktuğumda, ortalama veriler ile konuşacak olursam 6-7 dakikada bir %1 pil düştüğünü gözlemledim. İlk etapta problem olmaz diye düşündüm fakat durum gittikçe can sıkıcı bir hal almaya başladı. İnternette bu laptopu satın alanların, Lenovo Destek Servisi ile görüşmeleri sonucunda 170 watt adaptörün 230 watt ile değiştirilebileceğini okudum, bayağı da kişi bunu söylüyordu.

Bu noktadan sonra Şikayet Var'a bir şikayet talebi oluşturdum ve pil düşerken test videolarını yükledim. 1 gün sonra 0212 912 0134 numaralı Lenovo Destek Servisi (kendilerini öyle tanıttılar) tarafından arandım ve benden [email protected] adresine test videolarını yüklememi istediler. Ben de yükleyip gönderdim. 3-4 gün sonra yine arandım ve bana mail üzerinden gönderdikleri Windows 11 ISO'sunu kurmamı istediler, bu bağlamda sorun giderilecekmiş. Ben de kurdum ve test etmeye devam ettim fakat herhangi bir iyileşme yaşanmadı. Bunun üzerine tekrar iletişime geçtim ve problemin devam ettiğini söylemem üzerine cihazı kargolayıp göndermemi istediler, inceleyeceklermiş. Ben de cihazı kargolayıp gönderdim. Aşağı yukarı 1 hafta cihaz onlarda kaldı, bu süreçte benimle paylaştıkları link üzerinden cihazın durumunu kontrol edebiliyordum. Her baktığımda İnceleme Devam Ediyor ibaresini gördüm. Bir süre sonra tekrar aradılar ve;

''Cihazın size geri dönüşü için kargo çıkışı sağlandı. Yapılan test sonucunda donanımsal herhangi bir arıza görülmedi. Adaptör değişimi sağlanamadı. Çünkü, sorunun kaynağının 170 watt adaptör değil, batarya kalibrasyonu olduğunu tespit ettik ve bu doğrultuda cihazın batarya kalibrasyonlarını onardık, sorun giderildi. Ayrıca cihaz, 230 watt adaptör ile de test edildi ve 230 watt adaptörün bataryayı şişirebileceği, gereğinden fazla güç tüketeceği, anakarta zarar vereceği gibi sebepler dolayısıyla cihaza zarar verebileceği tespit edildi. Bu yüzden uygunluk ve değişim sağlanamadı. Eğer yaptığımız kalibrasyon işlemleri ile sorun çözülmemiş olursa tarafımıza tekrar ulaşın.''

Bu söylemler üzerine internette okuduğum adaptör değişim konularını ilettim ve LOQ serisinin her modeli için geçerli değilmiş bu durum. Yani, mesela benim satın aldığım laptop 83GS numara ile başlıyor. Bu model için 230 watt uygun değilmiş fakat LOQ serisindeki mevcut bazı modeller 230 watt adaptörü destekliyor imiş. Böyle bir bilgi verildi.

Durum bu, herhangi ısrarcı bir tavrım olmadı, konuyu kapattık. Fakat saçma, bu laptopu ''Gaming'' başlığı altında piyasaya sürüp, oyunlarda pil düşmesi yaşatacaksan kim, neden alsın bu laptopu? İlginç bir muhabbet. Her neyse, Bu laptopu satın alacak arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı böyle bir yazı yazmak istedim. İyi forumlar dilerim.

@BugraBoey

Güncel durum ne hocam?

Şimdi bu şekilde kullanılır da pil öldüğüzaman ne olacak acaba? bu lenovo bu konuda aşırı saçma haraket ediyor.

Yurtdışında bol bol 230w ile değiştiren var adamlar laptopu bile göndermeden alabiliyor ;