Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Bu anakartta degisime gittiler derken nereden biliyorsunuz? Chipset mi degisti yoksa kendileri bir yazi mi yayinladi? Bunu cok merak ediyorum.Kullandığınız cihazı da atsaydınız keşke. O zaman daha rahat yorum yapabilirdik. 15XXX9 serisinde kronik bir problem var, bu bariz. 15XXX10 serisinde anakartta değişime gittiler. Ancak bir açıklama yapmadan değişime gittikleri için ben önermemeye devam ediyorum.
Hocam şans biraz. Bir arada Acer Nitro cihazlar 1 yil sonra anakarti bozuluyordu. Bundan yillar once tabii kii. Ama siz 2025 Ekim ayinda aldiginiz icin buyuk ihtimal o sorunun nedenini ortadan kaldirmis olmalilar. 2024 surumlerini alanlar daha cok bu sorunu yasiyordu. Ve hepsinin anakarti bozulacak diye bir olay yok.Kusura bakmayın, cihaz modelini başta belirtmeyi unutmuşum.
Kullandığım model 15IAX9, RTX 4060 ekran kartlı, i5-12450HX işlemcili ve 24 GB RAM’li versiyon.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
15IAX9:Bu anakartta degisime gittiler derken nereden biliyorsunuz? Chipset mi degisti yoksa kendileri bir yazi mi yayinladi? Bunu cok merak ediyorum.
15XXX9:
Bu anakartta degisime gittiler derken nereden biliyorsunuz? Chipset mi degisti yoksa kendileri bir yazi mi yayinladi? Bunu cok merak ediyorum.
Hocam şans biraz. Bir arada Acer Nitro cihazlar 1 yil sonra anakarti bozuluyordu. Bundan yillar once tabii kii. Ama siz 2025 Ekim ayinda aldiginiz icin buyuk ihtimal o sorunun nedenini ortadan kaldirmis olmalilar. 2024 surumlerini alanlar daha cok bu sorunu yasiyordu. Ve hepsinin anakarti bozulacak diye bir olay yok.
Mesaj için teşekkür ederim bende tahmini öyle düşünüyorum yani her laptop bozulacaksa kimse almaz yani şu an da benim laptopta zaman gösterecek herhalde bilemiyorum yani eğer sorun olursa direk tüketici mahkemesi gideceğim.
Teşekkürler cidden değişmiş. Sanirim kullancilari magdur etmek icin aciklama yapmiyorlar sebebi bu.
Mesaj için teşekkür ederim bende tahmini öyle düşünüyorum yani her laptop bozulacaksa kimse almaz yani şu an da benim laptopta zaman gösterecek herhalde bilemiyorum yani eğer sorun olursa direk tüketici mahkemesi gideceğim.
Hocam aynen öyle. Benim Casper laptop vardi cok cok eski basina gelmedik kalmadiydi ona ragmen calisiyordu. Su, kola, çay her şey dokuldu yine calisiyordu. Anakarta temas ettiydi cikardim peceteyle sildim tum sıvı temasi olan parcalari.
Bu arada sizin seride de klavyeden hava aliyor mu sogutma icin yoksa bunu degistirmisler mi?
Benim gaming 3 tecrubem olmustu ekrani aşırı dandik, kötü nasıl tabir edilir bilmiyorum vasatın altiydi ve klavyeden hava alan bir tasarimi vardi bu sogutma tasarimi hiç hosuma gitmemisti cunku uzun vadede klavyenin ici toz olacak, sıkışacak vs. bazi sorunlar olacak. Bundan dolayi bu seriyi sevmiyordum.
SHERLOCKED
Başarılı
Yapabileceğiniz en iyi şey garanti süresi içinde bozulup size değişim için verebilecekleri 15XXX9 cihazın kalmamış olması için dua etmek. (veya anakartın)
Teşekkürler cidden değişmiş. Sanirim kullancilari magdur etmek icin aciklama yapmiyorlar sebebi bu.
Hocam aynen öyle. Benim Casper laptop vardi cok cok eski basina gelmedik kalmadiydi ona ragmen calisiyordu. Su, kola, çay her şey dokuldu yine calisiyordu. Anakarta temas ettiydi cikardim peceteyle sildim tum sıvı temasi olan parcalari.yani kisacasi nasip kismet bu isler. Kullanacagin varsa kullaniyorsun. xD.
Bu arada sizin seride de klavyeden hava aliyor mu sogutma icin yoksa bunu degistirmisler mi?
Benim gaming 3 tecrubem olmustu ekrani aşırı dandik, kötü nasıl tabir edilir bilmiyorum vasatın altiydi ve klavyeden hava alan bir tasarimi vardi bu sogutma tasarimi hiç hosuma gitmemisti cunku uzun vadede klavyenin ici toz olacak, sıkışacak vs. bazi sorunlar olacak. Bundan dolayi bu seriyi sevmiyordum.
Klavye hava almiyor galiba yani hiç dikkat etmemiştim ekran için ise ekranı kalite bence gayet güzel yanı leke falan bırakmadı hiç.
İsinma konusunda ise laptop yük altındayken 75 dereceyi geçmiyor.
Yapabileceğiniz en iyi şey garanti süresi içinde bozulup size değişim için verebilecekleri 15XXX9 cihazın kalmamış olması için dua etmek. (veya anakartın)
Yani öyle bir şey olursa ya para iadesi isterim ya da tüketici mahkemesi giderim tabii şu an orasi meçhul.
Bir de merak ettiğim 15XXX9 ise daha mı yaygın anakart sorunu.
Merhaba arkadaşlar. Bende de 15iax9 rtx 4060 versiyonu var. Bende de daha acayip bir durum var. Laptopta battery drain sorunu bariz üstelik occt testtinde de ne gpu 105 watt seviyesine ulaşabiliyor ne de CPU kabul edilebilir seviyedeydi watt olarak. Bende sorunlar bitsin diye servisle uğraşmayayım diye kendi paramla 230w adaptör aldım. Ancak olaylar burada başladı. Cihaz bu adaptör ile şarj kesiyordu ilk olunca adaptörü aldığım yerden yenisiyle değiştirdim. Her ihtimale karşı uzatmayı yeniledim ve akım koruma aldım. Ancak defalarca oldu oyunda şarjı kesiyor aniden batarya bitiyor uyarısıyla farkediyordum adaptörü kısa süreliğine kitliyor. 3 adaptör ile aynı. Servise ilk gittim değişim veya ücret iadesi yapın diye tamir veya parça değişimi yapmayın dedim. Adamlar anakartı değiştirdiler
Tabi alinca aynı sorun oldu tekrar serviste şimdi de durumu detaylı yazıp testler sunmama video sunmama rağmen 230w adaptör verelim dediler
Hala serviste alır almaz Thh'ye götüreceğim diye yazdım bakalım ne olacak.