ardali

Üyecik
Cihaz
Lenovo LOQ
Merhaba, iyi günler.

2025 Ekim ayında Lenovo LOQ model bir laptop satın aldım ve aktif olarak kullanmaktayım. Son zamanlarda bazı platformlarda bu seriyle ilgili anakart sorunları yaşandığına dair paylaşımlar gördüm.

Merak ettiğim konu şu: Bu modelde gerçekten kronik bir anakart sorunu veya devam eden başka yaygın problemler var mı? Özellikle uzun süreli kullanımda karşılaşılan bilinen teknik sorunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Deneyimlerinizi ve teknik bilginizi paylaşırsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Kullandığınız cihazı da atsaydınız keşke. O zaman daha rahat yorum yapabilirdik. 15XXX9 serisinde kronik bir problem var, bu bariz. 15XXX10 serisinde anakartta değişime gittiler. Ancak bir açıklama yapmadan değişime gittikleri için ben önermemeye devam ediyorum.

Kusura bakmayın, cihaz modelini başta belirtmeyi unutmuşum.
Kullandığım model 15IAX9, RTX 4060 ekran kartlı, i5-12450HX işlemcili ve 24 GB RAM’li versiyon.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Peki meraktan soruyorum şu ana kadar sıkıntı çıkmadı ama tahmini kaç ay sonra arıza çıkartıyor ve garanti nasıl destek veriyor?

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Peki meraktan soruyorum şu ana kadar sıkıntı çıkmadı ama tahmini kaç ay sonra arıza çıkartıyor ve garanti nasıl destek veriyor?

Aynı cihazı kullanıyorum, 14.ayinda anakarti yandı 2-3 aydır yeni anakartla kullanıyorum bu da yanabilir bilemiyorum kesin bir şey demek zor. Garanti bitince yanarsa cihaz çöp. Serviste kötü termal macun koymuş çok fazla ısınıyor.

Kronik sorunların bir süresi yoktur, yaşacağı garantisi vardır. Yani, her an başınıza gelebileceği kısmı net ancak ne zaman başınıza geleceği muamma.