• Lenovo LOQ seri laptop.
  • NVIDIA RTX 4060 8 GB.
  • AMD Ryzen 7 7435HS.
  • 32 GB RAM, 2TB SSD.
  • Windows 11.
Ben bu bilgisayarı alalı 1 hafta oldu ve bu süreçte sık sık mavi ekran aldım. Rust gibi oyunlara girerken ya mavi ekran alıyorum ya da oyun çöküyor. (Sıradan gezerken de (video izlerken vs.) Mavi ekran alıyorum yine de). Bilgisayarı USB ile Windows 10'a geçirmeye çalışıyorum fakat mavi ekran aldığımdan dolayı geçiremiyorum. "BlueScreenView" uygulamasını açtığımda "ntoskrnl.exe" kırmızı olarak gözüküyor. (grafik sürücüsünü silip yükledim yine duruyor). "mdsched.exe" bunu çalıştırdım fakat donuyor ve devam etmiyor. (Gece boyunca açık kaldı fakat ilerlemedi ve ardından ESC ile kapanmadı dahi). Bu sorunu nasıl çözerim acaba, yardımcı olur musunuz?

minidump dosyası.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Lenovo LOQ seri laptop.
  • NVIDIA RTX 4060 8 GB.
  • AMD Ryzen 7 7435HS.
  • 32 GB RAM, 2TB SSD.
  • Windows 11.
Ben bu bilgisayarı alalı 1 hafta oldu ve bu süreçte sık sık mavi ekran aldım. Rust gibi oyunlara girerken ya mavi ekran alıyorum ya da oyun çöküyor. (Sıradan gezerken de (video izlerken vs.) Mavi ekran alıyorum yine de). Bilgisayarı USB ile Windows 10'a geçirmeye çalışıyorum fakat mavi ekran aldığımdan dolayı geçiremiyorum. "BlueScreenView" uygulamasını açtığımda "ntoskrnl.exe" kırmızı olarak gözüküyor. (grafik sürücüsünü silip yükledim yine duruyor). "mdsched.exe" bunu çalıştırdım fakat donuyor ve devam etmiyor. (Gece boyunca açık kaldı fakat ilerlemedi ve ardından ESC ile kapanmadı dahi). Bu sorunu nasıl çözerim acaba, yardımcı olur musunuz?

minidump dosyası.
- Güç Planı Ayarlarını Kontrol Et:
1. Denetim Masası'na git.
2. "Güç Seçenekleri"ne tıkla.
3. "Güç planınızı ayarlayın" seçeneğine tıklayın ve "Gelişmiş güç ayarlarını değiştirin" seçeneğine tıklayın.
4. "Ağ aygıtlarına uyku modunu kapat" ayarını "Kapalı" konuma getir.

- Windows Güncellemelerini Kontrol Et:
1. Ayarlar -> Güncelleştirme ve Güvenlik -> Windows Update.
2. Tüm güncellemeleri kontrol et ve yükle.

- Sürücüleri Güncelle:
1. Lenovo’nun resmi web sitesine gidin.
2. "Destek" bölümünden laptop modelinizi seçin.
3. "Sürücüler ve Yazılımlar" kısmından ekran kartı ve diğer kritik sürücüleri güncelleyin.

- Bellek Testi Yap:
1. Başlat menüsüne "mdsched.exe" yazın ve enter tuşuna basın.
2. Bilgisayarı yeniden başlatın ve belleği test edin. Eğer bu işlem donuyorsa, belleği fiziksel olarak kontrol edin; RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın.

- Sistem Dosyalarını Onarın:
1. Başlat menüsüne "cmd" yazın, ardından sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklayın.
2. Açılan komut istemine sfc /scannow yazın ve enter tuşuna basın.
3. Tarama tamamlandığında bilgisayarı yeniden başlatın.

- Donanım Kontrolü:
1. Bilgisayarınızdaki bileşenlerin yerlerini kontrol edin, özellikle RAM ve ekran kartının bağlantılarını gözden geçirin.
2. Isınma problemleri olmadığından emin olun. (Soğutucuları ve fanları temizleyin.)

- BIOS Güncellemeleri:
1. Lenovo'nun web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin.
2. Güncelleme varsa, bununla ilgili talimatları takip ederek BIOS'u güncelleyin.

- Tam Sistem Geri Yükleme:
1. Windows 11 kurulumu sırasında "Sıfırla" veya "Geri yükle" seçeneğine git.
2. Bilgisayarı varsayılan ayarlarla sıfırlayın. Bu, tüm dosyalarınızı siler, bu yüzden yedekleme yapmayı unutmayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ederse, özellikle donanımla ilgili bir problemi düşünmek yararlı olabilir. Daha fazla bilgi ve destek için, minidump dosyasını inceleyen bir BT uzmanına ya da destek hattına başvurmanı öneririm.