15IRX9 serisi kronik anakart sorunlu. Yeni çıkan serilerde şu anlık bir problem bulunmuyor.
Bir serisinde anakart yanma problemi vardı son seride sanırım düzeltildi.

@mortem.dll hocam daha iyi bilir.
RTX3050'li modeli vardı hocamda onu satıyorduk, onda sorun var mıdır mesela? 15IAX9 modeliydi sanırım onda kronik anakart sorunu var diyorlardı.

LOQ 15XXX8 serisi şüpheliydi. Adam akıllı bir kroniklik göremedim hiç o seride. 15XXX9 direkt anakart yanma sorunluydu AMD işlemcili modellerde daha az var diyorlarsa dolandırmaca. 15XXX10 serisinde ise chipset ve anakart dizaynı tamamen değiştiği için o sorun kalktı F/P olarak piyasanın en iyi laptoplarını üretiyorlar.

Forumda bayağı LOQ önerildi, hatta Recep Baltaş bile bir konuda LOQ önermişti ama diğer yanda da LOQ serisinin kronik sorunlu olduğunu savunan bir grup var.

Sizce LOQ serisi cidden sıkıntılı mı yoksa gayet iyi bir tercih mi?
Bu konu biraz internet aleminde ki algıyla gerçek durumu ayırmayı gerektiriyor. LOQ serisi genel bağlamda kötü diyemeyiz. Hatta fiyat/performans tarafında son birkaç yılda en çok önerilen oyuncu laptoplarından biri. "LOQ serisi kronik arızalıdır." demek ile "Bazı LOQ modellerinde belirgin şikayet yoğunluğu vardır." demek aynı şey değil. Çünkü Asus'un da batırdığı seriler oldu, Acer'in de, HP'nin de.

9 serisinde anakart problemleri vardı bu doğru fakat Lenovo'nun epey başı ağrıdı bu konuda. 10 serisinde şimdilik bir şikayet yok, anakart problemlerine dair geri bildirim bulunmuyor.

Bu konu biraz internet aleminde ki algıyla gerçek durumu ayırmayı gerektiriyor. LOQ serisi genel bağlamda kötü diyemeyiz. Hatta fiyat/performans tarafında son birkaç yılda en çok önerilen oyuncu laptoplarından biri. "LOQ serisi kronik arızalıdır." demek ile "Bazı LOQ modellerinde belirgin şikayet yoğunluğu vardır." demek aynı şey değil. Çünkü Asus'un da batırdığı seriler oldu, Acer'in de, HP'nin de.

9 serisinde anakart problemleri vardı bu doğru fakat Lenovo'nun epey başı ağrıdı bu konuda. 10 serisinde şimdilik bir şikayet yok, anakart problemlerine dair geri bildirim bulunmuyor.
Anladım, bazı kişiler direkt LOQ için kronik diyince olmaz öyle şey diyip merak etmiştim.

Bu anakart problemi aşırı ısınmadan mı kaynaklı yoksa nm seviyesinde bir kusur yüzünden mi?

Anladım, bazı kişiler direkt LOQ için kronik diyince olmaz öyle şey diyip merak etmiştim.

Bu anakart problemi aşırı ısınmadan mı kaynaklı yoksa nm seviyesinde bir kusur yüzünden mi?
Bu arızalar genellikle cihazın yetersiz adaptör nedeniyle aşırı yük, yüksek ısı ve bu ısıyı dışarı atamama, anakart üzerindeki güç bileşenlerinin aşırı akıma maruz kalması veya voltaj problemleri gibi faktörlere maruz kalmasından kaynaklı. Bu maddelerden dolayı epey şikayet mevcut.

Mesela benim bir konum vardı, LOQ 9 cihazıma 170 watt adaptör göndermişlerdi, güç yetmiyordu cihaza.

Şu konu: Lenovo LOQ laptop: 170 watt adaptörü 230 watt ile değiştirme süreci