Exclaubb12

Başarılı
Arkadaşımın Lenovo LOQ bilgisayarında yavaşlama gibi problemler vardı ve en son olarak da klavyede aşağı yön tuşuna basıldığında bn. yazıyor.

Ekran klavyesinden baktığımda aşağı yön tuşu Alt GR tuşu olarak algılıyor. Arkadaş lisanssız uygulama ve oyun indirdiği için virüs bulaşmış olabileceğini düşündüm ve temiz kurulum yaptım. İlk başta her şey yolundaydı. Güncellemeleri yaptım. Ekran kartı sürücüsünü kurarken büyük ihtimalle OneDrive kuruldu ve bildirim geldi. Kontrol ettiğimde aynı sorun yine var. Tahminim virüs OneDrive'dan geri geldi. Hemen OneDrive'ı sildim ama tabii nafile. Format atmadan önce Kaspersky'dan taratmıştım bir şey bulamamıştı.

Tekrar temiz kurulum yapmadan çözebilir miyiz yoksa temiz kurulum yapıp başka mail ile mi girmemiz lazım?

Güncelleme:
Temiz kurulum yapıp farklı mail ile girmemize rağmen aynı problem var şu anki tahminim donanımsal bir problem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
SharpKeys uygulamasını Microsoft Store üzerinden yükleyin. İndirdikten sonra yazın buraya. Harici bir klavye takıp aşağı yön tuşuna da basın bakalım. Muhtemelen bir şeyler birbirine kısa devre yapıyor, ufacık bir damla bile buna yeterli. Ek olarak yön tuşunu harici klavyeyle test etmek için burayı kullanın.

Arkadaşımın Lenovo LOQ bilgisayarında yavaşlama gibi problemler vardı ve en son olarak da klavyede aşağı yön tuşuna basıldığında bn. yazıyor.

Ekran klavyesinden baktığımda aşağı yön tuşu Alt GR tuşu olarak algılıyor. Arkadaş lisanssız uygulama ve oyun indirdiği için virüs bulaşmış olabileceğini düşündüm ve temiz kurulum yaptım. İlk başta her şey yolundaydı. Güncellemeleri yaptım. Ekran kartı sürücüsünü kurarken büyük ihtimalle OneDrive kuruldu ve bildirim geldi. Kontrol ettiğimde aynı sorun yine var. Tahminim virüs OneDrive'dan geri geldi. Hemen OneDrive'ı sildim ama tabii nafile. Format atmadan önce Kaspersky'dan taratmıştım bir şey bulamamıştı.

Tekrar temiz kurulum yapmadan çözebilir miyiz yoksa temiz kurulum yapıp başka mail ile mi girmemiz lazım?

Güncelleme:
Temiz kurulum yapıp farklı mail ile girmemize rağmen aynı problem var şu anki tahminim donanımsal bir problem var.
O kadar şey yaptıktan sonra temiz kurulumla düzelecek bir şeye benzemiyor, keşke bir de modelinizi söyleseymişsiniz yani laptopun özellikleri neler i5 12450HX serisi için foruma aratırsanız çok fazla sorun konusu çıkıyor LOQ'un bazı modelleri sıkıntılı. Güncelleme ile yazdığınız cümlenize bakılırsa sorunu teknik servise veya bir bilene göstererek çözebilirsiniz.

@pesimist34, @4323,
Kusura bakmayın bı kaç talihsiz olay yüzünden buraya bakma fırsatım olmadı. Konuya geleck olursak büyük ihtimalle arkadaş ya farkında olmadan su vb. bişey döktü yada bir yere çarptı herhalde. Çünkü sıkıntı yazılımsal değil donanımsal duruyor. Harici klavye ile denediğimde problem yok ayrıca tek sıkıntı aşağı yön tuşunda değilmiş. İnternetten klavye test sitesi ile baktığımızda bir çok tuşda sıkıntı var. Bir tuşa basıldığında bir çok tuşu algılıyor. Biz sadece aşağı yön tuşunu ALTGR algılıyor sandık. Ama aşağı yön tuşuna basıldığında b,n,nokta ve başka tuşları da algılıyor. Aynı şekilde bir çok tuşda bu problem var.