Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

csoprano

Üyecik
Merhaba,

Lenovo S145 cihazımın MX110 NVIDIA ekran kartı durduk yere algılamıyordu.

Aygıt Yöneticisi'nden bakınca Kod 43 hatası gözüktü ve bilgisayar başlarken ekran kendini kapatıyordu ama bilgisayar çalışıyordu.

Güvenli moddan girince hemen açıldı ve ben de en az 4-5 defa ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım, yeniden yükledim ama sadece 1 sefer ekran kartı sürücüsünü yükleyince Windows'ta çalıştı, o da yeniden başlatınca gitti.

12 Ağustos'ta driver güncellemesi gelmiş, onunla eş zamanlarda bozuldu. Bilgisayarı açtım, temizledim, termal macununu yeniledim; bir sorun göremedim. Daha sonra formatladım bilgisayarı. İlk sürücü kurmayı denerken mavi ekran verdi, ikincisinde kurdu ama bilgisayar açılmadı.

BIOS'tan NVIDIA ekran kartını kapatınca açıldı. Şu an ekran kartını kullanamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam merhaba,

İlk dediğinizi dün sürücü olduğunda panelde gezinmiştim ekran görüntüsü bozuk gelmiyordu. Bakım yapmadan önce böyleydi düzelir mi diye bakım yaptım.

Sıfırdan kurulum yaptım NVIDIA'nın sitesinden driverı indirip kurdum. Sonrasında bilgisayarı açma tuşuna basınca Lenovo logosu geliyor ve ekran simsiyah oluyordu ekranın görüntüsü kesiliyor ama laptop çalışıyordu. BIOS'tan ekran kartını kapatınca işlemcinin dahili ekran kartında sorunsuz açılıyor çok garip.

%90 ihtimal artık hocam NVIDIA chipinin arızalı olduğunu düşünüyorum. Intel'den çalışması gayet normal UMA şekilde çalışıyor işlemcinin içindeki grafik işlemcisini kullanıyor NVIDIA'yı devreye sokarsan ekran görüntü bozulması mavi ekran oluşur.

BIOS'tan sizin yaptığınız gibi UMA'dan devam ederseniz hiçbir sorun olmaz sadece ileriki dönemlerde BIOS piliniz bittiğinde ayarları defaulta çeker yeni pil alıp geri eski ayarlara döndürüp kullanmaya devam edersiniz.

Eğer oyun veya grafik tabanlı uygulamalar kullanıyorsanız, cihazın kasa kondisyonu da yerinde ise anakart değiştirmeni tavsiye ederim bu modelin bulunur anakartı eğer S145'in devamını yazarsan araştırabilirim veya yeni cihaz alman mantıklı olur.
Merhaba.

Merhaba,

Lenovo S145 cihazımın MX110 NVIDIA ekran kartı durduk yere algılamıyordu.

Aygıt Yöneticisi'nden bakınca kod: 43 hatası gözüktü ve bilgisayar başlarken ekran kendini kapatıyordu ama bilgisayar çalışıyordu.

Güvenli moddan girince hemen açıldı ve ben de en az 4-5 defa ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırdım, yeniden yükledim ama sadece 1 sefer ekran kartı sürücüsünü yükleyince Windows'ta çalıştı, o da yeniden başlatınca gitti.

12 Ağustos'ta driver güncellemesi gelmiş, onunla eş zamanlarda bozuldu. Bilgisayarı açtım, temizledim, termal macununu yeniledim; bir sorun göremedim. Daha sonra bilgisayarı formatladım. İlk sürücü kurmayı denerken mavi ekran verdi, ikincisinde kurdu ama bilgisayar açılmadı.

BIOS'tan NVIDIA ekran kartını kapatınca açıldı. Şu an ekran kartını kullanamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba, öncelikle denemeni istediğim; sürücü kurulu iken NVIDIA Denetim Masası'na girdiğinde:
sol pencereden 3D ayarlar > görüntü ayarlarını ön ayarla yap sekmesine girdiğinde eğer karşına çıkan ekran görüntü bozuk geliyorsa NVIDIA çipin bozulmuş demektir.

İkinci denemeni istediğim; sıfırdan sistem kurup sürücülerini kendi sitesinden indirip kurman.
Bakım yaparken çipin olduğu bölüme zarar vermiş olabilir misin veya direnç uçurmuş olabilir misin ama bakımdan önce bozulduğunu yazmışsın sanırım.

Çip eğer bozuk ise cihazın kasa kondisyonu da yerinde ise anakart değiştirmeni tavsiye ederim. Bu modelin anakartı bulunur. Eğer S145'in devamını yazarsan araştırabilirim veya yeni cihaz alman mantıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Merhaba, öncelikle denemeni istediğim sürücü kurulu iken NVIDIA Denetim Masası'na girdiğinde; sol pencereden 3D ayarlar > görüntü ayarlarını ön ayarla yap sekmesine girdiğinde eğer karşına çıkan ekran görüntü bozuk geliyorsa NVIDIA chipin bozulmuş demektir.
İkinci denemeni istediğim sıfırdan sistem kurup sürücülerini kendi sitesinden indirip kurman.
Bakım yaparken chipin olduğu bölüme zarar vermiş olabilir misin veya direnç uçurmuş olabilir misin ama bakımdan önce bozulduğunu yazmışsın sanırım.
Chip eğer bozuk ise cihazın kasa kondisyonu da yerinde ise anakart değiştirmeni tavsiye ederim bu modelin bulunur anakartı eğer S145'in devamını yazarsan araştırabilirim veya yeni cihaz alman mantıklı olur.

Hocam merhaba,

İlk dediğinizi dün sürücü olduğunda panelde gezinmiştim ekran görüntüsü bozuk gelmiyordu. Bakım yapmadan önce böyleydi düzelir mi diye bakım yaptım.

Sıfırdan kurulum yaptım NVIDIA'nın sitesinden driverı indirip kurdum. Sonrasında bilgisayarı açma tuşuna basınca Lenovo logosu geliyor ve ekran simsiyah oluyordu ekranın görüntüsü kesiliyor ama laptop çalışıyordu. BIOS'tan ekran kartını kapatınca işlemcinin dahili ekran kartında sorunsuz açılıyor çok garip.

Hocam merhaba,

%90 ihtimal artık hocam NVIDIA chipinin arızalı olduğunu düşünüyorum. Intel'den çalışması gayet normal UMA şekilde çalışıyor işlemcinin içindeki grafik işlemcisini kullanıyor NVIDIA'yı devreye sokarsan ekran görüntü bozulması mavi ekran oluşur.

BIOS'tan sizin yaptığınız gibi UMA'dan devam ederseniz hiçbir sorun olmaz sadece ileriki dönemlerde BIOS piliniz bittiğinde ayarları defaulta çeker yeni pil alıp geri eski ayarlara döndürüp kullanmaya devam edersiniz.

Eğer oyun veya grafik tabanlı uygulamalar kullanıyorsanız, cihazın kasa kondisyonu da yerinde ise anakart değiştirmeni tavsiye ederim bu modelin bulunur anakartı eğer S145'in devamını yazarsan araştırabilirim veya yeni cihaz alman mantıklı olur.

Çözüm
Böyle kalabilir hocam da birden bozulması çok garip vallahi 🙂 sağ olun.

Daha önce eğer bakımı aksattıysan yüksek ısıda kullandıysan tahminim ondan olmuştur. Ve S145 serisinin anakartı çok narin bir kart AMD versiyonlarında işlemci bozulma gibi sorunlarla karşılaşılıyor.