Roglue

Gelişen
Aralık ayında Lenovo LOQ 15IAX9 cihazını almıştım. Aldığım ilk andan itibaren batarya drain oluyordu, adaptör yetersizliğinden. Servisi aradığımda 230 Watt adaptör değişimi diye bir durumun olmadığını söylediler ve geçiştirdiler. İş için kullandığımdan dolayı birkaç ay dayanabildim; en sonunda Unreal Engine çalıştırırken şarjım 2 saat içinde %45 düştüğünde değişim talep ettim, 23 Mayıs'ta. Bu ayın 17'sinde, 18. iş günü oldu, durumunu öğrenmek isteyip servisi aradığımda zamanı düzelecek bilmiyoruz dendi, beklememiz istendi. İş için kullandığımdan ve ayrıca üniversite tatil olacağından dolayı burada olmayacağımı söyledim; elden teslim ettiğim için cihazı kargolayamıyorlarmış. O zaman iade başlatalım, 20 iş günü parça beklemeye dahil diyip reddettiler. Bende böyle bir şeyin kanunen olmadığını söyledim; prosedürümüz böyle denildi. Ben artık cihazı da istemiyorum, iade yapılsın, işleme devam edecek cihaz alımı. Tavsiyem, kimse Lenovo almasın; böyle tarih vermeden sadece aylarca insanı bekletiyor.

Screenshot_20250618_174403_Chrome.webp

Son düzenleme:
BDH böyle rezil bir servistir, HP'de de aynı şekilde davranıyorlar. Size önerim, cihaz elinize ulaştığında sahibinden üzerinden 230W adaptör edinmeniz, hem de çok daha ucuza denk gelebilir. Kimi zaman 700-800 bandında satan oluyor.

Adaptör edinene kadar da cihaza LegionToolKit indirin ve oradan Özel modda işlemci ve ekran kartına güç limiti koyun.

BDH böyle rezil bir servistir, HP'de de aynı şekilde davranıyorlar. Size önerim, cihaz elinize ulaştığında sahibinden üzerinden 230W adaptör edinmeniz, hem de çok daha ucuza denk gelebilir. Kimi zaman 700-800 bandında satan oluyor.

Adaptör edinene kadar da cihaza LegionToolKit indirin ve oradan Özel modda işlemci ve ekran kartına güç limiti koyun.

Yarın itibari ile iade hakkımı başlayacağım Lenovo pişmanlıktır. MSI cihazlara bakıyorum daha fazla para veririm enkazından düzgün cihaz alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne alacağız o zaman? HP alma hall sensör sorunu, Acer Nitro alma uçak motoru fan sesi, Monster alma ısınan kasa, MSI Cyborg alma GPU limitli. Başka ne kaldı ki?

@Roglue BIOS'ta Battery Level Protection diye ayar var performans düşer ama bir nebze çare olabilir.

Ne alacağız o zaman? HP alma hall sensör sorunu, Acer Nitro alma uçak motoru fan sesi, Monster alma ısınan kasa, MSI Cyborg alma GPU limitli. Başka ne kaldı ki?

Bütçeyi artırmak dışında başka seçenek yok maalesef :D üreticiler tüketici sınıfına eskisi kadar önem göstermiyorlar.

Hangi akla hizmet Cyborg'u oneriyorlar anlamiyorum. Tek fanlı oyuncu laptobu mu olur? MSI Katana veya Vector harici alinmaz. @Roglue
Bence Katana da alınmaz. Ancak öneriyorlardı bu forumda veya diğer forumlarda iş bilmeyen insanlar. Acer Nitro'da V serisi de alınmaz. Acer Aspire kasalarının yandan yemişi. Isınma sorunu var. Ne alacağımı şaşırdım. 1-2 aydır araştırma yapıyorum tüm cihazlarda sorun var. %100 problemsiz cihaz zaten yoktur ama bütçe yükseltmeden ne alacağız onu bilemiyorum artık.

Bence Katana da alınmaz. Ancak öneriyorlardı bu forumda veya diğer forumlarda iş bilmeyen insanlar. Acer Nitro'da V serisi de alınmaz. Acer Aspire kasalarının yandan yemişi. Isınma sorunu var. Ne alacağımı şaşırdım. 1-2 aydır araştırma yapıyorum tüm cihazlarda sorun var. %100 problemsiz cihaz zaten yoktur ama bütçe yükseltmeden ne alacağız onu bilemiyorum artık.

Katana 17" modelini alacaksin keyfine bakacaksin bu kadar basit. Ha laptop seruveni benim icin bitmistir illa laptop lazimsa kendime kucuk bir Thin serisi laptop alirim ama asla oyun icin bir laptopa o kadar para harcamam. Mantıksiz cunku bir yerini duzeltseniz diger bir yerinde sorun cikiyor. Alacaksin orta seviye ekran kartli masaustunu adam gibi oyununu oynayacaksin. Tamamen oyun icin boyle pahali laptoplar alinmasi saçma geliyor artik. Bunca gordugum konulardan dolayi fikrim degisti sahsen. Tum laptoplarda boyle dandik sorunlar var sadece Lenovo'ya ozgu degil. Mesela MSI 60 bin liralik laptop satiyor ekran kalitesi çöp, Lenovo 40 bin liraya laptop satiyor ekrani guzel ama bir yerlerinden bir sorunlar cikiyor. Acer aliyorsun servisi dandik oldugunu soyluyorlar kargoya vermeye korkuyorsun. Velhasil alacaksin islemcisi ust seviye masaustunu ekran kartini orta alacaksin 3 yilda bir yeni seri ciktiginda sadece ekran ksrtini degistirirerek 10 yil kullanacaksin mis gibi.

Katana 17" modelini alacaksin keyfine bakacaksin bu kadar basit. Ha laptop seruveni benim icin bitmistir illa laptop lazimsa kendime kucuk bir Thin serisi laptop alirim ama asla oyun icin bir laptopa o kadar para harcamam. Mantıksiz cunku bir yerini duzeltseniz diger bir yerinde sorun cikiyor. Alacaksin orta seviye ekran kartli masaustunu adam gibi oyununu oynayacaksin. Tamamen oyun icin boyle pahali laptoplar alinmasi saçma geliyor artik. Bunca gordugum konulardan dolayi fikrim degisti sahsen. Tum laptoplarda boyle dandik sorunlar var sadece Lenovo'ya ozgu degil. Mesela MSI 60 bin liralik laptop satiyor ekran kalitesi çöp, Lenovo 40 bin liraya laptop satiyor ekrani guzel ama bir yerlerinden bir sorunlar cikiyor. Acer aliyorsun servisi dandik oldugunu soyluyorlar kargoya vermeye korkuyorsun. Velhasil alacaksin islemcisi ust seviye masaustunu ekran kartini orta alacaksin 3 yilda bir yeni seri ciktiginda sadece ekran ksrtini degistirirerek 10 yil kullanacaksin mis gibi.

Zaten Full oyun düşünen biri dizüstü seçmez, seçmemeli. Masaüstü daha mantıklı olur hem performans açısından hem bütçe açısından. Ancak iş yaparken arada bir oyun açıp oynuyorsan dizüstü çok iyi bir tercih bence. Ben de bunlardan biriyim. Katana bütçemi aştığı için onu seçemiyorum ancak forumda biri GPU limitli diye yazmıştı.