Merhabalar, Thinkpad T14 Gen 5 21ML laptop'um bazen açılırken, normal açılıyor gibi davranıp görüntü gelmiyor. ESC, F1 ve F4 tuşları sırayla yanıyor. Güç tuşu sabit ama şarj portlarının ortasındaki led 2 kırmızı 2 beyaz olacak şekilde yanıyor. Sonra Güç tuşuna basarak kapatınca sorun gidiyor ama ara sıra gene geliyor. Sorun nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?Muhtemelen geçici RAM temassızlığı ya da BIOS tarafında bir uyumsuzluk yaşıyorsunuz. Modüller tam oturmamışsa veya RAM arızalıysa bu tür LED hataları görülür. Ayrıca Lenovo sık sık BIOS güncellemeleri yayımlıyor, açılış sorunları düzeltiliyor. Laptop kapalıyken RAM modüllerini çıkarıp yeniden takın ve son sürüm BIOS yüklediğinizden emin olun.
Memtest'den test yaptığımda herhangi bir sorun çıkmadı. Sorun BIOS'u güncelledikten sonra oldu.Muhtemelen geçici RAM temassızlığı ya da BIOS tarafında bir uyumsuzluk yaşıyorsunuz. Modüller tam oturmamışsa veya RAM arızalıysa bu tür LED hataları görülür. Ayrıca Lenovo sık sık BIOS güncellemeleri yayımlıyor, açılış sorunları düzeltiliyor. Laptop kapalıyken RAM modüllerini çıkarıp yeniden takın ve son sürüm BIOS yüklediğinizden emin olun.
BIOS güncel mi? Farklı bir işlem yapıldı mı?Memtest'den test yaptığımda herhangi bir sorun çıkmadı. Sorun BIOS'u güncelledikten sonra oldu.
Evet BIOS güncel. 1.11 sürümünden 1.14 sürümüne güncellemiştim. Başka bir işlem yapılmadı.
Bu durumda muhtemelen yeni BIOS sürümünde bir uyumluluk veya donanım tanıma hatası yaşanıyor. BIOS ayarlarını sıfırlayın, hatta mümkünse CMOS sıfırlaması yapın. Bu işlem BIOS’un eski kalıntı ayarlarını temizleyebilir. Eğer çözmezse, 1.11 sürümüne geri dönmek çoğu zaman açılışta LED hatalarını giderebilir.Evet BIOS güncel. 1.11 sürümünden 1.14 sürümüne güncellemiştim. Başka bir işlem yapılmadı.
İnternette 1.11 sürümünü bulamadım. Bulmama yardımcı olur musunuz?Bu durumda muhtemelen yeni BIOS sürümünde bir uyumluluk veya donanım tanıma hatası yaşanıyor. BIOS ayarlarını sıfırlayın, hatta mümkünse CMOS sıfırlaması yapın. Bu işlem BIOS’un eski kalıntı ayarlarını temizleyebilir. Eğer çözmezse, 1.11 sürümüne geri dönmek çoğu zaman açılışta LED hatalarını giderebilir.
Bir şekilde 1.11 sürümünün dosyasını buldum ve flaşladım fakat sorun hala devam ediyor fakat farkettiğim şey memory self repair test'deki aynı ışık kombinasyonunu yapması. Heralde kendi kendine post-test yada ram test yapıyor diye düşünüyorum şuanlık.Bu durumda muhtemelen yeni BIOS sürümünde bir uyumluluk veya donanım tanıma hatası yaşanıyor. BIOS ayarlarını sıfırlayın, hatta mümkünse CMOS sıfırlaması yapın. Bu işlem BIOS’un eski kalıntı ayarlarını temizleyebilir. Eğer çözmezse, 1.11 sürümüne geri dönmek çoğu zaman açılışta LED hatalarını giderebilir.
Son düzenleme: