Lens alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Veira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 402
  • Etiketler Etiketler
    alınmalı lens

Veira

Başarılı
Öncelikle iyi sosyaller. İlkokuldan beri gözlük takıyorum. Yaklaşık 13-14 yıl oldu. Bir yandan da lens deneyimlemek istiyorum. Gözlük numaram: miyop 5, astigmat 1.5 şeklinde. Toplam 6.5 numara oluyor sanırım. Gözü biraz bozuk biriyim. Açıkçası gözlük rahatlığı başkadır diye düşünüyorum fakat gözlüksüzlüğü de deneyimlemek istiyorum. Bundan dolayı bir lens düşüncesi doğdu.

Lazer ameliyat da bir opsiyon fakat şu an düşünmüyorum. Aranızda lens kullanan varsa ve tecrübelerini aktarırsa memnun kalırım. Maliyeti fazla mı? Kullanım açısından zor mu? Numarası fazla olan birine önerir misiniz? Göz doktoruna gideceğim fakat buradan da bir görüş almak istedim.

Yaklaşık 4 5 senedir numaralı lens kullanıyorum. Numaram 3,25 astigmat 1,7 olmak üzere. Gözlük kullanımından daha pratik, daha rahat diyebilirim. Eğer gözüne parmağınla dokunamıyorsan lensleri takmakta ilk zamanlar zorlanabilirsin. Fakat alışması uzun zaman almıyor. Tavsiye ederim. Dediğim gibi gözlükten daha farklı ve daha kullanışlı, rahat olacaktır.

Lise yıllarımdan beri gözlük kullanan birisiydim. Sonrasında yaklaşık 5-6 sene boyunca lens kullandım. Genel anlamda beni aşırı rahatlatmıştı ancak özellikle bahar dönemlerinde alerjik reaksiyon gösterdiğimde lens kullanımı konusunda sıkıntı yaşıyordum. (Gözlerim aşırı kaşınıp kızarıyordu. Bu sebeple elim sürekli gözüme gidiyordu vs) Bir de her gece çıkar sabah tak bir bıkkınlık gelmişti bana . Bu sebeplerle son 5-6 senedir tekrar gözlük kullanma başladım. Yaşım 35 ve gözümü çizdirmeyi düşünüyorum ben de. Lens kullanımında ilk başlarda zorlanırsın ama sonrasında tak çıkar gayet basit bir hale gelir senin için. Benim tavsiyem en azından doktoruna danış ve lensi deneyimle. Baktın hoşuna gitti ve sorun yaşamadın. Kullanmaya devam edersin. Aksi durumda gözlüğün yine orada seni bekliyor zaten.​

Teşekkürler. Maliyet açısından nasıldır lens? Çok hakim değilim fakat sanırım 1 ay kullanımlık lensler oluyormuş.

Beni asıl düşündüren kısım gece uyuyakalırsam o lens gözüme zarar verir mi? Eğer lens alırsam akşamları lens çıkarıp gözlük takarım diye düşünüyorum. En azından deneyimleyeyim. En kötü ihtimalle gözlüğe geri dönerim, sağ olun.

3 yıl gözlük kullanıp lense geçtim. Hayatımda verdiğim en iyi karardı.

Umarım benzer izlenimler alırım.

Açıkçası gözlük rahatlığı başkadır diye düşünüyorum fakat gözlüksüzlüğü de deneyimlemek istiyorum.
7 yıldır numaralı kontakt lens kullanıyorum. Günlük hayatta lens, gözlükten çok daha rahat.

Lazer ameliyat da bir opsiyon fakat şu an düşünmüyorum.
Lazer ameliyatı için en erken 27-28 yaşına kadar beklemek en doğrusu olur. Yine de yaştan çok göz numarasının durması önemli tabii.

Lens kullanmak sanıldığı kadar zararlı değil. Lenslerini zamanında değiştirir, doğru bakımı yaparsan rahatça yaşarsın. Ben sabah işe gitmeden önce takıp akşam dönene kadar günde 12-13 saat kadar lens kullanıyorum, elbette lens 1 ayını doldurmaya yaklaştıysa artık kurumaya başlıyor ancak toplam maliyete bakılınca yüksek numaralı bir gözlük almaktan çok daha kârlı. Gözlüğü sadece evde taktığınız sürece, numaranız çok değişmediği sürece gözlük camlarını değiştirme derdi olmuyor. Lens alma planın var ise Bausch+Lomb gibi kaliteli markaları tercih etmelisin, göz ciddiye alınacak bir organ ve paradan kaçınılmamalı. Yine de ücretlerden bahsetmek gerekirse: Aylık bazda lens değiştirme planı ile gideceksen bu kutuların içerisinde 6 adet lens oluyor ve 6 ay (bazen 7 aya kadar) gidiyor. Son aldığımda kutusu 1.500 TL civarıydı, sağ ve sol göz için aldığında 3.000 TL civarına denk geliyor. Tabii bir de solüsyon alman gerekiyor, ben Bausch+Lomb Ultra modelinde ReNu MultiPlus veya ReNu Advanced solüsyon tercih ediyorum, onun da bir şişesi 2-3 ay kadar gidiyor. Yani 6 aylık lens bitene kadar 2 şişe değiştirdiğini varsayarsak o da 1.200-1.300 TL gibi bir fiyata gelmiş oluyor.

Sormak istediğin başka bir şey var ise cevaplayabilirim.

@Barış, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 27 yaşına gelene kadar lazer ameliyatı pek düşünmüyorum. İleride teknoloji daha da gelişir yeni bir teknoloji gelirse ona da bakılır tabii.
Lens önerileriniz için teşekkürler. Yaza kadar gözlük kullanırım diye varsayıyorum. Yazın çok yüksek ihtimalle lens kullanmaya başlarım. Lens önerisi için yine rahatsız edebilirim sizi. Fiyat konusunda da gözlük ile karşılaştırmak açısından sormuştum. Düşündüğümden düşükmüş maliyeti. Konu sağlık olunca para pek önemli değil.

Sormak istediğin başka bir şey var ise cevaplayabilirim.
Alışma süreciniz ne kadar sürmüştü? Göz batması veya yanması olmuş muydu?

Bir de son olarak gözde lens takılıyken uyuyakalınırsa herhangi bir sağlık sorunu teşkil ediyor mu?

Alışma süreciniz ne kadar sürmüştü? Göz batması veya yanması olmuş muydu?
İlk 1-2 ay zorlanmıştım evet ama bu göz yapısına göre değişebilir bana kalırsa.

Bir de son olarak gözde lens takılıyken uyuyakalınırsa herhangi bir sağlık sorunu teşkil ediyor mu?
Bir iki defa 3-4 saatlik uykuya daldığım olmuştu, lensi çıkarmak daha zor olmuştu haliyle çünkü yapışıyor göze bir süre sonrasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…