Lens deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2098
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 779
  • Etiketler Etiketler
    lens
Gözünüzün beyazına kolaylıkla dokunabilirsiniz, lens takarken korneaya dokunmuyorsunuz. Gece unutsanız ve gözünüzde kurusa bile ya sabah uyandığınızda gözünüzden "atar". Kuruması göze zarar vermiyor yani daha doğrusu öyle kuruduğunda gözünüzde kalmıyor yani kolaylıkla çıkartabiliyorsunuz hala, lensin gözün arkasına kaçma ihtimali falan da yok.

İlk başta ben de öyleydim dediğim gibi, dokunmayı geçtim taksam bile inanılmaz bir acı ile karşılaşıyordum çünkü beyin otomatik olarak savunma mekanizmasını aktif edip bu acı ile birlikte sana "Gözüne yabancı bir madde girdi" mesajı veriyor aslında kapanma refleksinin özü de buradan gelir.

Bu bir süreçtir, evet biraz zaman alıyor ve can sıkıcı olabiliyor ama dayanabilirseniz gözlükten kurtulmanın büyük bir nimet olduğunu anlayacaksınız. Artık çok rahatlıkla takıp çıkarabiliyorum ve gözlüksüz her yeri cam gibi görebiliyorum, duvara baktığınızda orada ki patırtıları gözlüksüz görebilmek çok güzel bir şeymiş bunu anladım.

Biraz mistik bir karşılaştırma olacak ama gözümün içine kirpik falan kaçmışken çok rahat şekilde uğraşıp çıkarıyorum. Lens de bu kadar rahat olur mu, yoksa uğraştırır mı?

Biraz mistik bir karşılaştırma olacak ama gözümün içine kirpik falan kaçmışken çok rahat şekilde uğraşıp çıkarıyorum. Lens de bu kadar rahat olur mu, yoksa uğraştırır mı?
Bu biraz size bağlı bir şey, bilemeyeceğim. Belki bu tarz şeylere karşı bir hassasiyetiniz yoktur, bu lenste de işe yarayabilir lakin lens direkt dışarıdan gelen bir yabancı madde olduğu için, sorun çıkartabilir yine denemeden bilemezsiniz sanırım.

Denediğime değecektir diye tahmin ediyorum. Gözlük iz yapmaya başladı bu aralar. Doktora da danışırım olmadı. Teşekkürler yanıt için.

Denediğime değecektir diye tahmin ediyorum. Gözlük iz yapmaya başladı bu aralar. Doktora da danışırım olmadı. Teşekkürler yanıt için.
Elbette, önce doktorunuza gidip bir lens muaynesi olmanız lazım sonra lens reçetesi ile optikçiye gidebilirsiniz. Ben evde gözlük kullanıyorum, dışarıda ise lens. İlk zamanlar kendisine küfür ettirse de, canımı çok sıksa da şu an fazlasıyla memnun ediyor diyebilirim. Gözlüğün kirlenmesidir oyudur buyudur derken cidden sıkılmıştım ve şu an gözlerimde sanki bir problem yokmuş gibi hayatıma devam ediyorum, kesinlikle değiyor.

Bazı lens takan insanlar günlük hayatında göz kuruluğu, sürekli yüzü gözü yıkama/ıslatma isteği gibi durumlar yaşıyorlarmış.

Sizlerde nasıl oldu? Solüsyonla uğraşmak ve periyodik değişimler dışında genel olarak dezavantajları neler?

Eğer çok uzun süreli kullanılıyorsa belirttiğiniz problemler kendisini gösterebilir, ben bu şekilde kullanılmasını önermiyorum. Ben, evde gözlük kullanıyorum dışarıda lens. Maksimum 5 6 saat kullanmışımdır ve belirttiğiniz problemleri yaşamadım zaten göz alıştıktan sonra lensleri hissetmiyorsunuz bile, ben de sadece lensleri çıkardıktan sonra hafif bir yorgunluk çöküyor o da dışarıdan geldiğim için vs. olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…