Evet, böyle açıklamak daha doğru olur. Nasıl beynimiz burnumuzu görmezden geliyor ise, bir süre sonra lense de aynı muameleyi uyguluyor lakin bir sorun olduğunda hissediyorsunuz normal olarak.Tabii ki de tamamen yok gibi olmuyor. Gözünde olduğunu unutuyorsun, kurursa batma yapar. Güzel lens ile solüsyon işi çözüyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Bir süre sonra 30 saniyelik bir işlem haline geliyor. Genelde bir ay aynı lensi kullanıyorum. Sık sık sıvı değişimi önemli!Teşekkür ederim, her gün sabah ve akşam çıkarıp takmak üşendirmiyor mu? Birde lens değişiyor mu yoksa hep aynı lensi mi takıyorsunuz?
Evet bazen. Misafirlikte ya da başka yerde olursun, yorgun olup direkt sızmak istersin ama lens aklına geliyor. Çıkartmadan yatilabilir lensler de var, ama en iyisi çıkartmak.Teşekkür ederim, her gün sabah ve akşam çıkarıp takmak üşendirmiyor mu?
Günlük, haftalık ve aylık lensler var. Aylık kullanıyorum, 1 ay boyunca aynı lens.Birde lens değişiyor mu yoksa hep aynı lensi mi takıyorsunuz?
Demek ki numaran büyümüş?Ben lens takıyorum ama görüşüm değişmiyor yani bende çalışmıyor ;(
Bu gerçekten zor bir süreç oldu, dediğim gibi lensi takamadığımı anlayınca gün içerisinde parmak uçlarım ile pratik yaptım; değdirmeye çalıştım ve her gün yaptım bunu iki günün sonunda ise bu pratikler sonucunu verdi ve lensi gözüme değdirip yerleştirebildim uğraştırsa da.Bende istiyorum ama gözümü elleyemiyorum. Bu refleksi nasıl yendiniz acaba? Ya da lensten önce çıplak elle gözünüzü kırpmadan elinizi değdirebiliyor muydunuz?
Korkulacak bir şey yok inanın, biraz can sıkabilir başlangıçta ama sonuç gerçekten güzel. Dışarıda gözlüksüz cam gibi görebilmek büyük bir nimet dediğim gibi, gözlüğü seviyorsanız orası ayrı tabi.Yakın zamanda ben de geçiyorum, gözümü de çatur çutur elleyebiliyorum onda bir sorun yok ama lens işi hep korkutmuştu beni, bakalım nasıl olacak.
Son düzenleme:
Yok hocam numara uygun doktordan yeni reçete ile sipariş etmiştim. Doktora sorduğumda hipermetropi den dolayı olabilir dedi kesin cevap vermedi. Bir ara başka bir kliniğe gideceğim.
Aziz yildiz
Başarılı
Hem günlük hem de aylık lens kullanıyorum. Yazlıkta günlük lens kullanıyorum. Sebebi denize, havuza giriyoruz, duşa giriyoruz, göze kum falan kaçıyor. Sonuçta o kadar şeyden sonra onu tekrar takmak akıl karı değil. O yüzden yazlıkta, otelde günlük lens. Gündelik hayatta aylık lens kullanıyorum. Çok kez gözden çıkarmayıp yatmışlığım da var. Hiç bir sorun olmadı ama yine de lensle yatmayı önermem.
3-4 aydır numaralı lens kullanıyorum. En başlarda alışmak oldukça zordu, lensi gözüme yaklaştırdığım an gözüm refleks olarak kapanıyordu. Zamanla alıştım ve artık lensin gözümün altına kaçtığı durumlarda parmağımla lensi çekip çıkarabiliyorum
. İyi ki gözlük takmayı bırakmışım diyorum, gözlerim iyileşmiş gibi sanki. Lensin varlığı bile hissedilmiyor.
- Makaleler
- 9
Ben de kullanmak istiyorum fakat gözüme bir şey takıp çıkarma işini nasıl yaparım bilmiyorum. Gözüme en ufak şey değince bile kapanıyor ve garip hissediyorum gözüme dokununca. İçine nasıl bir şey takarım hiç bir fikrim yok. Gözlükten kurtulmak istiyorum ama. Birde en büyük korkum gece yatarken gözümde unutup lensin kuruması.