Lens kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grython
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 34
  • Etiketler Etiketler
    dikkat lens

Grython

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhabalar. Bir kaç ay önce "doktorum lense izin vermedi" tarzı bir konu açmıştım ve dun başka bir doktora gittim, lens kullanmama izin verdi. Sağ gözüm -3, sol gözüm de -1 numara. Dolayısiyla iki farklı lens kullanacağım. Gittiğim bir optikte 6 aylık lens satılıyor dedi her ay iki tane değiştireceksin dedi.

Yaklasik 1 ay sonra kullanmaya başlamayı planliyorum. Lens kullanırken özel olarak suna çok dikkat et dediğiniz bir şey var mı? Varsa deneyimleriniz paylasirsaniz sevinirim.

7 yıldır şeffaf ve numaralı lens kullanan biriyim. Tek önereceğim şey temiz kullanmaya dikkat edin, gözünüz en önemli duyu organlarınızdan biri. Günlük kullanımda sabah 7'de lensi takıyorsanız akşam en geç 7 gibi çıkarmaya gayret edin çünkü zamanla kuruyorlar.

6 aylık lens olayı da şu şekilde işler, size 2 paket lens verilir içlerinde 6'şar tane olur ve her ay bir tane değiştirmeniz gerekir. 6 ay sonunda kontrol yapmak istemiyorsanız aynı optikçiye giderseniz sizin son aldığınız lenslerden tekrar sipariş verebilir, ben genel bu şekilde yaparım ve yılda 1 kere göz kontrolüne giderim.

Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim.

İlk öneriyi ben yapayım, lens ile uyumamaya özen gösterin.
Hocam genelde temiz bir insanım o temizliğe uyacağıma inanıyorum.

7 yıldır şeffaf ve numaralı lens kullanan biriyim. Tek önereceğim şey temiz kullanmaya dikkat edin, gözünüz en önemli duyu organlarınızdan biri. Günlük kullanımda sabah 7'de lensi takıyorsanız akşam en geç 7 gibi çıkarmaya gayret edin çünkü zamanla kuruyorlar.

6 aylık lens olayı da şu şekilde işler, size 2 paket lens verilir içlerinde 6'şar tane olur ve her ay bir tane değiştirmeniz gerekir. 6 ay sonunda kontrol yapmak istemiyorsanız aynı optikçiye giderseniz sizin son aldığınız lenslerden tekrar sipariş verebilir, ben genel bu şekilde yaparım ve yılda 1 kere göz kontrolüne giderim.

Başka sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Teşekkürler. Zaten gözlüğü komple bırakma gibi bir niyetim de yok 6 ay lens 6 ay gözlükle de devam edebilirim veya optikçi bana 1 lens kutusun açtıktan sonraki 30 gün kullanabilirsin demişti, tatile vb. gitme durumunda gözlükle falan giderim diye düşündüm.

Teşekkürler. Zaten gözlüğü komple bırakma gibi bir niyetim de yok 6 ay lens 6 ay gözlükle de devam edebilirim veya optikçi bana 1 lens kutusun açtıktan sonraki 30 gün kullanabilirsin demişti, tatile vb. gitme durumunda gözlükle falan giderim diye düşündüm.
Gözlüğü akşamları lensi çıkarınca kullanmanız yeterli, ben bu şekilde kullanıyorum 7 yıldır. Ayrıca lensleri kullanmayıp kapalı bir şekilde bekletmenizin bir önemi yok çünkü onların da belirli bir son kullanma tarihi var.

Optik elemanlar pahalı şeylerdir gözlüklerin durmadan ama durmadan çizilmesi, sürekli cam değiştirmek zorunda kalmak can sıkıcı olabiliyor. Lens bunlari telafi etse de hijyen konusu ortaya çıkıyor.

Sicak dus almadan önce steril hale getir, çıkınca tak. Gece kesinlikle cikar. Kutusunu temiz tut, solüsyonu da güzel bir yerde muhafaza et. Cok tozlu ortamlara girme. Bir yerden sonra üşenirsen enfeksiyon, mantar riski artar unutma o yüzden hijyeni aksatma. Geçmiş olsun.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt