Elini sürekli temiz tutman ve her gece çıkarıp her sabah takman gerekiyor. Ben şahsen çok angarya olduğundan gözlükten devam ettim.
Ben lens takamıyorum.. yani takıyorum gözüme yerleştiriyorum ancak gözlük takmıyormuşum gibi oluyor gene aynı görüş. 2 tane doktora gittim net bir cevap veremediler ayar oldum bu konuya. Gözlük devam. 1.50 Astigmat.

Bir ara lazerle işi kökten mi çözsem diyorum.
Doktorumun da tavsiyesi ile kullanmaya başladım ama bu sabah takamadım iki kere de düşürdüm, kara kara düşünüyorum ne yapsam diye… Göz refleks olarak kendini kapatıyor her zaman. Alışacağız ama bakalım. Lazeri ben de istiyorum ama yaş tutmuyor işte.

Doktorumun da tavsiyesi ile kullanmaya başladım ama bu sabah takamadım iki kere de düşürdüm, kara kara düşünüyorum ne yapsam diye… Göz refleks olarak kendini kapatıyor her zaman. Alışacağız ama bakalım. Lazeri ben de istiyorum ama yaş tutmuyor işte.
O refleksi yenmesi biraz zaman alıyor. YouTube'dan videolar izleyip uygulamaya çalışın. Gözünüzü mümkün olduğunca açık tutmak için çabalayın.

Lens takmak için sağ elinizi kullanıyorsanız;
  • Sağ elinizin işaret parmağının ucuna uygun şekilde lensi yerleştirin.
  • Sol elinizin orta parmağıyla yukarıdan üst göz kapağınızı kirpiklerinizden yukarı doğru çekin.
  • Sağ el işaret parmağınızda lens varken sağ el orta parmağınızla alt göz kapağını kirpiklerden aşağı doğru çekin.
  • Gözünüzü sonuna kadar açmaya çalışın.
  • Lensi yerleştirin.

Dosya Ekleri

• Lens.webp
    Lens.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 79
Hocam siz göze takamıyorsunuz onu öğreniceksiniz zaten. ben takıyorum sıkıntı yok ama etki etmiyor görüşüm değişmiyor yani enteresan bir durum.

Hocam siz göze takamıyorsunuz onu öğreniceksiniz zaten. Ben takıyorum sıkıntı yok ama etki etmiyor görüşüm değişmiyor yani enteresan bir durum.
Valla öğrenene kadar kafayı kırmazsam iyi. İlk gün doktor takınca bildiğiniz 720p’den 4K’ya geçmiş gibi oldum. Sizin durum hakkında hiç bilgim yok maalesef.

Vallahi öğrenene kadar kafayı kırmazsam iyi. İlk gün doktor takınca bildiğiniz 720P'den 4K'ya geçmiş gibi oldum. Sizin durum hakkında hiç bilgim yok maalesef.

Lensi doktordan alıp evde tek başıma 20 dakikada anca takmıştım. Fenalık geçiricektim neredeyse😅.

Parmaktayken çok kuru bırakmamaya çalışın. Parmağa oturtmaya çalışırken elleye elleye kuru kalıyor bazen. Göze temas olsa da kuru olduğu için parmakta geri kalıyor. Aslında her gün kullanacaksanız bir haftalık iş. El hemen kapar sistemi.

Günlük, aylık ya da 6 aylık olacak şekilde lens kullanmayı önerir misiniz? Göz numaram yüksek ve astigmatım da var. Yakında kontrole gideceğim, lense geçmek istiyorum artık gözlük yük gibi geliyor. Kullanan varsa tecrübelerini anlatabilir mi? Önerir misiniz kullanmayı, kullanacaksam da ne kullanayım?
Kesinlikle. İlk bir hafta eziyet çektim. Artık aynaya bakmadan takıyorum keşke önce den geçseydim diyorum.

Lensi takarken lensin düz mü ters mi olduğuna dikkat edin. Ters takmaya çalışıp delirmeyin. İlk başlar da öyle olmuştu bana.

Son düzenleme: