Lensi gece yatarken çıkarırsan hiçbir sorun olmaz merak etme. Ben de 7 yıllık lens kullanıcısıyım, düzenli doktor kontrolüme de giderim ve hiçbir sorunum yok şu anlık.
O ilk günler maalesef çok zor. Benim sana önerim, lensi sürekli gözüne değdirip gözünü alıştırman. O refleksi düzenli kullanımda 1-2 haftada kaybediyor göz, bu sayede çok rahat takabiliyorsun. Şahsen ben tek elimde ikisini aynı anda takacak seviyeye geldim.
Lens de, göz de sandığın kadar aşırı hassas değil. Ne lens yırtılır ve bozulur, ne de gözün zarar görür. Bunun bilincinde ol. Kendini ikna edersen gözünü kapatmazsın. Lensi ters takman, düz takman, yamuk takman, yırtıp bir parçasını takman çok kısa sürelerde gözüne bir sorun yaratmaz. Baktın kendin çıkaramıyorsun, acile gidersin. Ki 7 yıldır kullandığım sürede hiç başıma böyle bir şey gelmedi.
Tek başıma gelen şey, bir keresinde gözüm o kadar kurudu ki lensi çıkarırken lens gözümde yırtıldı. Tabii ki panik yapmadım ve kalan parçayı da çıkardım.
İstersen birinden gözünü tutmanda yardım isteyebilirsin. Ayrıca lensin düşebileceği yerleri muhafaza et ve lensi çeşme suyundan uzakta tut. Solüsyonu günlük değiştir.
Hangi marka model lens aldın bir de? Tavsiyede bulunabilirim.
Bir sorun vs. olursa beni etiketleyebilirsin.