Ha pardon yanlış anladım sizi tamamdır.Hata verince kendisi durur, hata veren çekirdeği de gösterir ama ona çok itibar etmemek lazım. Hata verince duracak, ellemene gerek yok. RTP testinde de Errors kısmı 1 bıraktın. O da yine tek hatada duracaktır.
Evet, -25 yerine -20 dene. Bu halde CS girseydin mavi ekran yiyecektin mesela ya da oyun çökecekti. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Bir tuşa basın diyor. Basıp devam mı ettireyim yani? Hata vermesi normal mi anlamadım.
Direkt BIOS girip -20 yapın değeri, testi tekrarlayın.
Direkt BIOS girip -20 yapın değeri, testi tekrarlayın.
Bir daha hata verirse all Core Curve Optimizer magnitudeyi negative 15 mi yapayim? Şu an 20 yapıp deniyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Bir daha hata verirse all Core Curve Optimizer magnitudeyi negative 15 mi yapayim? Şu an 20 yapıp deniyorum.
All Core -20 denediniz mi? Verirse -15 yap ya da Boost +100'ü Auto çek. O halde -20 bakarsın.
All Core -20 denediniz mi? Verirse -15 yap ya da Boost +100'ü Auto çek. O halde -20 bakarsın.
Şimdi -20 deniyorum. Eğer yine hata verirse bu sefer -20'de bırakıp Boost'u Auto çekeyim o halde.
Hocam aklıma takıldı da şeyi soracaktım size. RTP testini 150 dakika yap dediniz fakat ben o testi bugün ara ara yaparken fark ettim, RAM sıcaklığı gitgide artıyordu. Yani 10 dakikada 58 dereceye falan gelmişti. 150 dakikada bu sıcaklık 90lara çıkıp sıkıntı çıkarmasın?
- Makaleler
- 1
Şimdi -20 deniyorum. Eğer yine hata verirse bu sefer -20'de bırakıp Boost'u Auto çekeyim o halde.
Hocam aklıma takıldı da şeyi soracaktım size. RTP testini 150 dakika yap dediniz fakat ben o testi bugün ara ara yaparken fark ettim, RAM sıcaklığı gitgide artıyordu. Yani 10 dakikada 58 dereceye falan gelmişti. 150 dakikada bu sıcaklık 90lara çıkıp sıkıntı çıkarmasın?
Çıkartmaz, 60'ta sabitler.
-20 hata var mı?
Şu anlık sıkıntı yok hocam. Pcyi bıraktım kendi haline. Telefondayım şu an. Gece 1 gibi bitecek. Yarın da RTP testini yaparım sabah.
- Makaleler
- 1
Şu anlık sıkıntı yok hocam. Pcyi bıraktım kendi haline. Telefondayım şu an. Gece 1 gibi bitecek. Yarın da RTP testini yaparım sabah.
RTP 150 dakika geçerse taş değmez gibi. Ama yazın problem, ekran kartıyla beraber hem bellek kontrolcü hem de DRAM sıcaklığı ekstra artacak. Kasa kapağı vs. açık bırakman gerekebilir, BSOD yiyorsun yoksa. Öteki türlü 6000 1:1 mod açmak lazım.
Yine şimdi -20 stabilse yazın -10 stabil olabilir mesela, bakarsın.
RTP 150 dakika geçerse taş değmez gibi. Ama yazın problem, ekran kartıyla beraber hem bellek kontrolcü hem de DRAM sıcaklığı ekstra artacak. Kasa kapağı vs. açık bırakman gerekebilir, BSoD yiyorsun yoksa. Öteki türlü 6000 1:1 mod açmak lazım.
Yine şimdi -20 stabilse yazın -10 stabil olabilir mesela, bakarsın.
Ha yani yazın sıkıntı çıkarsa PBO curve ayarından -10 mu yapacağım sadece hocam. Tek yapacağım ayar bu değil mi?
- Makaleler
- 1
Ha yani yazın sıkıntı çıkarsa PBO curve ayarından -10 mu yapacağım sadece hocam. Tek yapacağım ayar bu değil mi?
-15 yapıp bakarsın, bir de yazın Control Line 0 yerine 1 bırakırsın bunu. 0 problem çıkartabilir.
Runtime ayarını Enabled aldın bir de, RAM Test Pro ile ondan emin olmak lazım. Uzun teste bırak, 5-10 saniye ancak sürüyor sende Training şu anda.