Henkai

Yetkin
Sosyal Locası
Merhabalar, uzun zamandır ortalama bir SSD arayışındaydım. Ortalama bir kullanıcıysanız yeterli diye düşünüyorum. @Caner Uncu mutlaka gereken teknik bilgiyi verecektir. Peşin fiyatına 3 taksitle aldım, oyun kurmak vb. işler için ideal. Ekstra 150 TL indirim kullandım.

Hocam, SLC önbellek var ya, bunlarda kaç MB olduğunu falan nasıl görebiliyoruz ve artı olarak hızları ne kadar düşüyor?
Lineer yazma testi ya da art arda dosya kopyalama (yazma) işlemi ile aşağı yukarı bir değer saptanabilir ancak dinamik ve statik pSLC önbellek olarak ikiye ayrılabiliyor. Bazısında da hem dinamik hem de statik var. Dinamikte mesela sen diski doldurdukça pSLC alanı da azalabiliyor. Disk boş haldeyken yapmak daha doğru.

Cache sonrası hız ise NAND'a bağlı olarak düşer. TLC'ler bu konuda daha iyi, QLC'ler genel olarak dibe vuruyor. Değerleri atıyorum, iyi bir TLC'de 1.000 MB/sn olsun mesela, QLC'de de 150-200 MB/sn olabiliyor. Değerlere takılma, örnek sadece.

Bu SLC Cache'in önemi yüksek boyutlu dosya yazacaksan var. Evde açıp oyun oynuyorsan çok da önemli değil.

Lineer yazma testi ya da art arda dosya kopyalama (yazma) işlemi ile aşağı yukarı bir değer saptanabilir ancak dinamik ve statik pslc önbellek olarak ikiye ayrılabiliyor. Bazısında da hem dinamik hem de statik var. Dinamikte mesela sen diski doldurdukça pslc alanı da azalabiliyor. Disk boş haldeyken yapmak daha doğru.

Cache sonrası hız ise NAND'a bağlı olarak düşer. TLC'ler bu konuda daha iyi, QLC'ler genel olarak dibe vuruyor. Değerleri atıyorum, iyi bir TLC'de 1.000 MB/sn olsun mesela, QLC'de de 150-200 MB/sn olabiliyor. Değerlere takılma, örnek sadece.

Bu SLC Cache'in önemi yüksek boyutlu dosya yazacaksan var. Evde açıp oyun oynuyorsan çok da önemli değil.

Genelde Epic Games veya Steam'deki oyunları kurmak için almak istiyorum. Başka marka veya model önerirsen güzel, bir de ek olarak bu SSD alınır mı?

Genelde Epic Games veya Steam'deki oyunları kurmak için almak istiyorum. Başka marka veya model önerirsen güzel, bir de ek olarak bu SSD alınır mı?
Farklı model önerisi için istersen bütçenizle beraber yeni konu açın, oradan ilerleyelim hocam.

Lexar NM710 için ise uygun fiyata alınabilir diyeyim, oyun oynayacak kullanıcı için gayet iş görür bir disk. Şöyle 5.000-5.500 TL olsa daha tatlı olur ama, şu anki fiyatı çok indirim sayılmaz.