Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert Çakır

Çalışkan
Ocak ayında hazır sistem satın aldım. Masaüstünde veya Google Chrome'a tıkladığımda, gün içerisinde düzenli olarak ama bazen PC'nin takıldığını ve yavaşladığını, tıkladığım klasörün 20 saniye açılmadığını gördüm ama sonra tekrar düzeliyor. Bu durum düzenli olarak oluyordu. Önce RAM problemi olabilir mi diye düşündüm; Expo 1 ve Expo Tweaked ayarlarını denedim. Bir de M.2 SSD'ye bakmak için CrystalDiskInfo programını yükledim ve masaüstünde sabit dururken M.2 SSD'nin sıcaklığının 72 derecelerde olduğunu fark ettim. Bu derecelerde SSD sıcaklığı her zaman değil ama düzenli aralıklar ile Google Chrome açarken veya PC'de gezinirken takılmalar ve donmalar yapar mı? Yaparsa harici satın alacağım SSD soğutucu 72 derecelerden 50 derecelere düşürecek kadar yeterli olur mu?

Sistem Özellikleri:
  • SSD: Lexar NQ790 1TB NVMe PCIe Gen4 x4 Okuma 7000MB – Yazma 6000MB M.2 SSD
  • RAM: Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • Ekran kartı: ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600

Ekran görüntüsü 2025-07-18 142429.webp

Çözüm
EXPO Tweaked daha verimli olur.

Tarayıcının donanım hızlandırma ayarını da kapatın.
Bence 7600 içindeki dahili GPU kaynaklı olabilir.

BIOS'tan dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kurun.

BIOS'da kapatacığınız ayar integrated Graphics, disable olacak.

@Mert Çakır
Hemen deniyorum, tavsiyeniz için teşekkürler. Bir de bu sistem için BIOS RAM ayarı olarak Expo 1, Expo 2, Expo Tweaked seçeneklerinden hangisini tavsiye edersiniz?