Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selamlar,

Monitörü aldığımdan beri, yani yaklaşık 1 seneden beri HDR modda, AMD Adrenalin uygulamasında da 120 civarında doygunluk oranıyla kullanıyorum. Renklerinden ve doygunluktan oldukca memnunum ama her program HDR desteklemiyor, dolayısıyla da bazı programlarda HDR'ı kapatmam gerekiyor. Hal böyle olunca o programlarda (Stardew Valley gibi) renk kalitesi oldukça düşüyor.

Var olan ayarlar, Vivid ve Windows üzerinden HDR açık olacak şekildedir, 1080p 144Hz.

LM238WF6-SSA2 panel, ne mutlu ki 🥳
@BerkayZ87

Son düzenleme:
Eğer doygunluk istiyorsan menüdeki "Hue" ve "Saturation" ayarlarıyla oynama yapabilirsin. Bunun dışında eğer kendi göz zevkin değil de olabildiğince doğal görüntüyü görmek istiyorsan, çeşitli siteler var monitörü ayarlayabileceğin. İsityorum dersen yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
@pesimist34, sıcak renklerden kastın color temperature ise Picture Adjust > Color Temperature sekmesine girip "Warm" ayarını seç.

Doygunluk istiyorsan Picture Adjust > Hue / Saturation ayarlarını kurcalamak gerek lakin o ayarları kendi göz zevkine göre artırıp azaltman daha iyi olur.

@pesimist34, sıcak renklerden kastın color temperature ise Picture Adjust > Color Temperature sekmesine girip "Warm" ayarını seç.

Doygunluk istiyorsan Picture Adjust > Hue / Saturation ayarlarını kurcalamak gerek lakin o ayarları kendi göz zevkine göre artırıp azaltman daha iyi olur.
Hocam, Service menüsünden önerebileceğiniz ayarlar var mı? Yani panel adını öğrenmek için girdiğim menüden bahsediyorum aslında.

Hocam, Service menüsünden önerebileceğiniz ayarlar var mı? Yani panel adını öğrenmek için girdiğim menüden bahsediyorum aslında.
LG'nin servis menüsü nasıl açılıyor, bilmiyorum. Zaten o menüyü pek kurcalamamak gerek. Standart kullanıcıya sunulan menüyü kurcalamak yeterlidir.