LG 24GS60F-B ekrandaki yeşil pikseller nedir?

Lock Up

Yetkin
LG 24GS60F-B monitörüm var. Daha yeni fark ettim kendiliğinden yeşil yeşil pikseller oluştu. Uzun süre açık bırakmıştım sanırım ondandır diye düşünüyorum. Sonra biraz bekledim. O yeşil ölü piksellerin çoğu kayboldu. Ancak çok dikkatli bakınca bazıları belli oluyor. Bu nedir?

Bunu fark ettiğim an fotoğrafını çektim. Şu an çoğu kayboldu. Birkaç tane var sadece.

Güncelleme: Tamamen yok oldular.

Son düzenleme:
Yeşil pikseller, genellikle "ölü piksel" veya "hayalet piksel" olarak adlandırılır ve birkaç sebebi olabilir. İşte bunu çözmek için yapabileceğiniz adımlar:

1. Ekranı Test Etme:
- Farklı renklerde (kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz) ekran test görüntüleri açın. Bu, hangi piksellerin gerçekten ölü olduğunu belirlemeye yardımcı olacaktır.

2. Ekranı Yeniden Başlatma:
- Monitörü kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın. Bu, bazı geçici sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.

3. Baskı Uygulama Yöntemi:
- Hafif bir baskı uygulamak (yastıkla veya yumuşak bir bezle) ölü piksellerin uyanmasına yardımcı olabilir. Dikkat edin; çok fazla baskı uygulamaktan kaçının.

4. Yazılım Çözüm Yöntemleri:
- "JScreenFix" gibi uygulamalar kullanarak ekranın belirli pikseller üzerindeki görüntüleri sürekli değiştirerek, ölü veya sıkışmış piksellerin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

5. Güncelleme ve Sürücüleri Kontrol Etme:
- Monitör ile alakalı yazılımların ve grafik kartınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.

6. Destek Alma:
- Eğer sorun devam ederse, monitör garanti kapsamında ise destek almak için üreticiye başvurun.

Belirttiğiniz gibi, piksel sayısında azalma olduysa, bu durum geçici bir sorun olabilir. Ancak dikkat etmeye devam edin; eğer tekrar ortaya çıkarsa yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…