LG 24GS60F-B ekrandaki yeşil pikseller nedir?

Enoch

Uzman
LG 24GS60F-B monitörüm var. Daha yeni fark ettim kendiliğinden yeşil yeşil pikseller oluştu. Uzun süre açık bırakmıştım sanırım ondandır diye düşünüyorum. Sonra biraz bekledim. O yeşil ölü piksellerin çoğu kayboldu. Ancak çok dikkatli bakınca bazıları belli oluyor. Bu nedir?

IMG_5094.webp

Bunu fark ettiğim an fotoğrafını çektim. Şu an çoğu kayboldu. Birkaç tane var sadece.

Güncelleme: Tamamen yok oldular.

Son düzenleme:
LG 24GS60F-B monitörüm var. Daha yeni fark ettim kendiliğinden yeşil yeşil pikseller oluştu. Uzun süre açık bırakmıştım sanırım ondandır diye düşünüyorum. Sonra biraz bekledim. O yeşil ölü piksellerin çoğu kayboldu. Ancak çok dikkatli bakınca bazıları belli oluyor. Bu nedir?

Eki Görüntüle 156182

Bunu fark ettiğim an fotoğrafını çektim. Şu an çoğu kayboldu. Birkaç tane var sadece.

Güncelleme: Tamamen yok oldular.
Yeşil pikseller, genellikle "ölü piksel" veya "hayalet piksel" olarak adlandırılır ve birkaç sebebi olabilir. İşte bunu çözmek için yapabileceğiniz adımlar:

1. Ekranı Test Etme:
- Farklı renklerde (kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz) ekran test görüntüleri açın. Bu, hangi piksellerin gerçekten ölü olduğunu belirlemeye yardımcı olacaktır.

2. Ekranı Yeniden Başlatma:
- Monitörü kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın. Bu, bazı geçici sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.

3. Baskı Uygulama Yöntemi:
- Hafif bir baskı uygulamak (yastıkla veya yumuşak bir bezle) ölü piksellerin uyanmasına yardımcı olabilir. Dikkat edin; çok fazla baskı uygulamaktan kaçının.

4. Yazılım Çözüm Yöntemleri:
- "JScreenFix" gibi uygulamalar kullanarak ekranın belirli pikseller üzerindeki görüntüleri sürekli değiştirerek, ölü veya sıkışmış piksellerin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

5. Güncelleme ve Sürücüleri Kontrol Etme:
- Monitör ile alakalı yazılımların ve grafik kartınızın sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.

6. Destek Alma:
- Eğer sorun devam ederse, monitör garanti kapsamında ise destek almak için üreticiye başvurun.

Belirttiğiniz gibi, piksel sayısında azalma olduysa, bu durum geçici bir sorun olabilir. Ancak dikkat etmeye devam edin; eğer tekrar ortaya çıkarsa yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt