Çözüldü LG BD660'dan nasıl ses ve görüntü alınabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5837

Becerikli
Arkadaşlar elimde bir tane LG BD660 oynatıcı var, bunu monitöre bağlayarak bir şeyler izlemek istiyorum ancak ses için sadece Audio out mevcut. Elimde kulaklık olarak USB'li kulaklık var ve telefon kulaklığı da işe yaramıyor. Görüntü olarak HDMI kullanıyorum ancak ses olayını çözemedim. Bunun için tam olarak hangi dönüştürücüyü almam lazım biraz araştırma yaptım ancak yine de bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sizin sorunun çözümünü buldum ben. Önce av to hdmi alıyorsunuz. Onunla bağlıyorsunuz. Sonra hdmi to vga alıyorsunuz. Ama dikkat edin üstünde ses çıkışı olanlardan olacak. Sonra o çıkışa istediğiniz ses cihazını takabilirsiniz.
Jack'ı usbye çevirecek mi yani?
Yok hocam şöyle; Ben dönüştürücüye telefon kulaklığını takacağım. O da ikiye bölecek ve Audio Out'a dönüştürecek.
Size ilk attığım zaten o işe yarıyor. Ama siz sağ sol ayırmak istiyorsunuz galiba. Ben şunu anlamadım bu cihazın neden 2 tane ses çıkışı var. Siz 2 hoparlör mü kullanacaksınız?
Hocam cihaz eski olduğu için ve genellikle televizyonlar için üretildiği için 2 tane ses çıkışı var sanırım. Biz SCAR kablosu ile çalıştırıyorduk normal de televizyonda. Ancak şimdi monitör de kullanacağım için SCAR kablosu için yer yok. O yüzden ses girişi için dönüştürücü arıyorum.

SCAR kablosu:

Kısaca: telefon kulaklığını dönüştürücüye takacağım o da Audio Out'a dönüştürecek. Böyle bir dönüştürücü arıyorum.

Hocam bir tane AV kablosu alın. Sonra AV to hdmi ile monitöre bağlayın. Bu kadar basit.

HDMI zaten ses iletiyor. Eğer monitörünüz HDMI ise ya dahili hoparörü vardır ya da çıkışı vardır. Rica etsem marka model yazabilir misiniz?
Monitör VGA hocam. Dönüştürücü ile kullanıyorum.

Hocam sizin sorunun çözümünü buldum ben. Önce av to hdmi alıyorsunuz. Onunla bağlıyorsunuz. Sonra hdmi to vga alıyorsunuz. Ama dikkat edin üstünde ses çıkışı olanlardan olacak. Sonra o çıkışa istediğiniz ses cihazını takabilirsiniz.

Çözüm
Teşekkür ederim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…