mogunaaa

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran Kartı: MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC
  • Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
  • RAM: XPG Lancer Blade RGB 2x16 32GB 6000MHz CL30
  • SSD: Samsung 2 TB 990 PRO 7450/6900
  • Sıvı Soğutma: MSI MAG Coreliquid 360R V2 AIO 360mm
  • PSU: MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD
  • Kasa: Lian Li O11 Vision Compact
  • Monitör: Dell 32 4K UHD Gaming Monitor G3223Q
Bu güzel sistemimde 4K film izleyemiyorum. İndirdiğim 100 GB'lık dosya ile 10 GB'lık dosya arasında neredeyse hiçbir fark yok. Bir sürü şey denedim ChatGPT ile beraber neredeyse 4-5 tane oynatıcı indirdim MadVR kurdum oynatıcı içi ayarlar yapıyorum, yok abi 4K izleyemiyorum. 4K demolar çok güzel ve canlılar. YouTube'daki 4K videolar da çok iyi ama indirdiğim 4K filmler 4K değil. Amazon, BluTV gibi platformlarda da 4K yok zaten. ChatGPT bu platformlar 4K var dese de Windows'ta desteklemiyor, sadece televizyon veya TV Box'ta geçerli diyor.

Sorum şu: Bu sorunu yaşayan var mı? 4K TV Box alıp farkı hisseder miyim? Monitörde kullanan var mı?

4K monitörüm dışında bir ekranım yok, televizyonum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirdiğin filmler gerçek 4K değil büyük ihtimal sıkıştırılmış h264 gibi formatlardır. Sıkıştırılmamış 4K iki saatlik bir film için büyük ihtimal 300 GB'ları görmen gerekir ama 100 GB ile 10 GB arasında fark olmaması normal bir durum değil. İndirdiğin dosyanın ayrıntılarına bir göz at. Çözünürlük, FPS, bitrate vs.

Arkadaşlar merhaba,

Sistem:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • Ekran kartı: MSI RTX 5080 Shadow 3X OC.
  • Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
  • RAM: XPG Lancer Blade RGB 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
  • SSD: Samsung 2 TB 990 Pro 7450/6900
  • Sıvı soğutma: MSI MAG CoreLiquid 360r V2 AiO 360mm.
  • PSU: MSI PSU MPG A1000G PCI-E5 1000W 80+ Gold.
  • Kasa: Lian Li O11 vision compact.
  • Monitör: Dell 32 4K UHD gaming monitor G3223Q.
Bu güzel sistemimde 4K film izleyemiyorum. İndirdiğim 100 GB'lık dosya ile 10 GB'lık dosya arasında neredeyse hiçbir fark yok. Bir sürü şey denedim ChatGPT ile beraber neredeyse 4-5 tane oynatıcı indirdim madvr kurdum oynatıcı içi ayarlar yapıyorum, yok abi 4K izleyemiyorum. 4K demolar çok güzel ve canlılar. YouTube'daki 4K videolar da çok iyi ama indirdiğim 4K filmler 4K değil. Amazon, BluTV gibi platformlarda da 4K yok zaten. ChatGPT bu platformlar 4K var dese de Windows'ta desteklemiyor, sadece televizyon veya TV Box'ta geçerli diyor.

Sorum şu: Bu sorunu yaşayan var mı? 4K TV box alıp farkı hisseder miyim? Monitörde kullanan var mı?

4K monitörüm dışında bir ekranım yok, televizyonum yok.

Hocam, bir şeyi indirirken çözünürlük her zaman 1920P'ye düşer. Bu kaçak sitelerin kuralıdır.
4K demoların güzel görünmesinin sebebi onların parlaklığı falan arttırılıyor. Yani nasıl diyeyim, 720p monitörden de baksanız kaliteli göreceğiniz şeyler. Özel programları var. Örnek olarak şu videoyu vereyim:

Size tavsiyem Prime Video yüksek kaliteyi, veya Netflix 4K aboneliği denemeniz. TikTok'ta edittekiler gibi tabii ki de gözükmeyecektir. Adı üstünde edit. Siz de bütün filmi aynı şekilde editlerseniz o kalitede izlersiniz muhtemelen. Nasıl yaptıklarını bilmiyorum.

Örneğin şimdi bakıyorum John Wick Chapter 2, adam 4K 90K küsür bitrate koymuş Bluray olarak 90 GB. Yine aynı film 4K 30K bitrate H265 dosyası 20 GB. Yani tamamen sıkıştırılma durumuyla ilgili. Bir de indirdiğin çok yüksek boyutlu dosyayı kullandığın codec playerlar da dönüştürüyor olabilir belki. Daha detaylı bilgi veren olabilir.

Gerçek 4K çok büyük oluyor dosya boyutları. Torrent de çok klasikleşmiş filmlerin bazıları olabiliyor 150-200GB falan.

Torrentlerde upscaling 4K dv HDR filmler var
Öyle bir sistemde izleyebileceğin 60 FPS düzenlenmiş filmler var
Mesela Lord of the rings Matrix Terminator vb birçok klasikleşmiş kült filmler var ve muazzam düzenleme ile süper görüntü ve kalitesi ses

VLC indirin ve videonun codec bilgilerine bakınız.

Bizim yüz kere film dizi platformlarını eleştirme sebebimizi biraz anlamaya başlıyorsunuz.